'
Cum să decorezi camera copilului cu stil și funcționalitate?

Nu mai e demult o prioritate pentru părinți ca încăperea pe care o amenajează special pentru copiii lor să corespundă sexului sau să fie DOAR frumoasă din punct de vedere estetic. Cei mai buni părinți se axează inclusiv pe funcționalitatea camerei și astfel caută de fiecare dată atunci când e posibil, ca elementele și accesoriile ce urmează a fi folosite să aibă și un rol practic, dincolo de aspectul siguranței care ar trebui să fie în prim plan.

Astăzi dorim să-ți oferim o serie de trucuri și sfaturi care să te ajute să transformi amenajarea camerei copilului în cel mai frumos proiect de până acum. Așa că hai să trecem la treabă și să-ți dezvăluim câteva dintre secretele designerilor de interior, a pedagogilor și a specialiștilor axați pe o dezvoltare sănătoasă a micuțului tău.

Schițează proiectul de amenajare

Idei de amenajare pentru camera copilului

    • După vârstă
    • După pasiuni
    • După confort, funcționalitate și siguranță, cu MamaToyz

Tips&Tricks în decorarea camerei copilului cu BabyJem și Skiddou

      • Protejează-ți copilul de incidente neplăcute
      • Asigură-te că locul de dormit îi oferă o poziție corectă de somn
      • Pentru un somn liniștit, oferă-i acces la un mediu prietenos
      • Locul de joacă - indispensabil din camera unui copil care se dezvoltă sănătos

    1. Schițează proiectul de amenajare

    Bucuria de a veni un copil pe lume sau entuziasmul de a fi părinte se poate transforma într-un impediment în amenajarea camerei copilului, îndeosebi în ceea ce privește luarea unor decizii greșite. Sunt multe lucruri plăcute care-ți vor atrage atenția și care te vor tenta să le cumperi, fără a analiza punctual dacă acestea sunt cu adevărat necesare sau se vor potrivi în cele din urmă, cu designul final al camerei și îndeosebi, cu nevoile copilului. 

    Așa că e bine înainte de a lua decizii semnificative precum achiziția de mobilier, să-ți trasezi sau să-ți schițezi proiectul de amenajare. Poți face asta foarte simplu trecând în revistă caracteristicile camerei copilului, de la dimensiuni, la formă, stil de amenajare dorit și nu în cele din urmă, desigur, având în centrul atenției vârsta și nevoile specifice ale celui mic. 

    2. Idei de amenajare pentru camera copilului

    • După vârstă

    Vârsta este un criteriu important de care trebuie să ții cont în procesul de amenajare căci, nevoile diferă la un bebeluș de cele ale unui copil care merge la grădiniță și nu numai. O cameră cu stil axată pe funcționalitate este o încăpere care trebuie să-i asigure acces la învățare și dezvoltare. Implicit, te poți axa pe piese adecvate de mobilier și alte accesorii care să-l încurajeze să dobândească noi abilități specifice vârstei sau să și le îmbunătățească pe cele existente.

    • După pasiuni

    Se întâmplă de multe ori că deși camera copilului arată bine, cel mic sfârșește prin a-și petrece cea mai mare parte din timpul său atunci când crește în camera și/sau în prezența părinților. Acest lucru se întâmplă pentru că ea nu inspiră suficient confort sau siguranță, iar pasiunile lor deseori sunt trecute cu vederea.

    Desigur, putem vorbi de anumite plăceri începând cu vârsta de 4-5 ani, când copilul are deja o serie de abilități primare deja dobândite - se mișcă singur, poate purta anumite conversații, se joacă, învață etc. Dar este important ca încăperea sa proprie să fie amenajată cu atenție încă de la primul contact, întru tocmai pentru a-i însufla starea de încredere, de mediu prietenos. 

    Cei mici pot fi înconjurați de mobilier și accesorii hygee care să nu-i afecteze negativ în vreun fel, în timp ce la cei mari se pot folosi în alegerea obiectelor primare și a accesoriilor culorile preferate, personajele și motivele inspirate din pasiunile lor.

    • După confort, funcționalitate și siguranță, cu MamaToyz

    Dacă vârsta și pasiunile sunt trecătoare, confortul, accentul pe funcționalitate și siguranță, ar trebui să fie aspecte omniprezente în viață. De aceea, atât recomandarea specialiștilor, cât și a noastră, e să alegi mobilier durabil și să amenajezi camera în mod practic, cu accent pe dezvoltarea mobilității, a creativității, a abilităților cognitive.

    Între amenajarea camerei lui și toate aceste aptitudini există o mulțime de elemente comune ce au fost evidențiate de-a lungul timpului prin intermediul MamaToyz. Acest brand disponibil pe Drool.ro cuprinde paturi, turnuri de învățare și jucării din lemn, durabile, non-toxice, cu margini rotunjite, care acoperă atât nevoile, dar în același timp încurajează învățarea continuă după principiile Montessori. 

    Astfel, cu ajutorul lor își poate îndeplini o serie de nevoi primare, dar totodată copilul descoperă și noi abilități pe care și le îmbunătățește în mod constant.

    3. Tips&Tricks în decorarea camerei copilului cu BabyJem și Skiddou

    • Protejează-ți copilul de incidente neplăcute

    Design frumos, modern, mobilier confortabil și sigur, ce mai rămâne de făcut? Cel mic care astăzi stă în pătuțul lui, mâine va merge de-a bușilea și va începe să facă primii pași. Camera sa este un loc excelent în care el va începe să exploreze, așa că trebuie să fii pregătit întotdeauna ca părinte. Accesoriile BabyJem îți vor fi de mare ajutor pentru a-ți atinge scopul.

    De exemplu, poți să acompaniezi mobilierul sau prizele cu accesoriile disponibile în kitul de siguranță BabyJem sau prin intermediul protecțiilor individuale concepute special pentru acestea. Ele previn accidentarea cu suprafețele ascuțite, să-și prindă mânuțele în ușă  sau să rămână blocați în alte încăperi, până la riscul de electrocutare dacă cel mic poate fi tentat să se joace la priză sau cu anumite cabluri. Astfel de sisteme de siguranță copii și bebeluși sunt variate și esențiale pentru a preveni anumite experiențe nefericite care pot avea un final tragic.

    • Asigură-te că locul de dormit îi oferă o poziție corectă de somn

    Pentru o dezvoltare și armonioasă, dar și multă energie peste zi, copilul, indiferent de vârstă, are nevoie de un somn odihnitor. Iar pentru ca acest lucru să poată avea loc, zona de dormit trebuie să fie amenajată în mod corespunzător. 

    Salteaua ergonomică de la Skiddou încurajează o dezvoltare armonioasă a corpului și un somn liniștit în primele luni de viață, când poți folosi suplimentar și o pernă BabyJem cu sistem anti-răsucire, pernă care reduce riscul de sufocare sau de accidentare. Printre esențiale zi de zi se numără la capitolul odihnă se regăsește și pernuța pentru formarea capului la bebeluși, baby nest-urile etc. 

    • Pentru un somn liniștit, oferă-i acces la un mediu prietenos

    După ce și-a finalizat activitățile zilnice, a învățat, a explorat, a descoperit noi lucruri care-i aduc satisfacție, garantat copilul va avea parte de o odihnă pe cinste. Iar pe lângă esențialele menționate anterior, mai există câteva lucruri pe care ar trebui să le alegi cu atenție. 

    Vorbim de exemplu, de păturica micuțului cu care mulți dintre aceștia își crează o relație unică, deosebită. Ea ar trebui să fie moale, călduroasă, să permită pielii să respire. Păturicile Skiddou sunt perfecte din toate punctele de vedere, îndeplinind cele mai înalte standarde de calitate. Au și un aspect minimalist care le permite ușor să le integrezi într-o încăpere, acestea având desigur, și un impact estetic. 

    Alături de un bun prieten, o jucărie de pluș moale sau un ursuleț care le va veghea somnul și care poate deveni cel mai bun prieten chiar și atunci când vor crește mari. Copiii se vor simți într-o siguranță deplină și mai fericiți ca niciodată atunci când merg la culcare.

    • Locul de joacă - indispensabil din camera unui copil care se dezvoltă sănătos

    Una dintre cele 3 zone de bază din camera copilului care trebuie să facă parte negreșit din proiectul de amenajare este zona de joacă. Chiar dacă întreaga lui cameră va părea de multe ori că e axată exclusiv pe joc și joacă, acest lucru nu e întâmplător. 

    Doar în acest mod el poate dobândi noi abilități și poate fi stimulat să învețe să descopere noi lucruri, să devină mai creativ, mai bun în tot ceea ce face. Pentru bebeluși de exemplu, covorașele senzoriale de la Skiddou sunt o alegere excelentă pentru a-i stimula motricitatea, coordonarea și imaginația. Atunci când vrea să se miște, îi poți veni în ajutor cu protecții pentru genunchi și cască cu care să poți uita că acesta s-ar putea lovi, transformând primii pași într-o experiență palpitantă, deosebită, dar fără incidente.

    salteluta skiddou

    Și mai apoi, să nu uităm că există și jucăriile Montessori care se vor completa excelent cu turnurile de învățare și mobilierul MamaToyz. Suplimentar, poți investi și în sisteme de supraveghere pentru a fi în permanență la curent cu activitățile pe care le face cel mic, de pildă, când ești implicat în activitățile casnice. 

    În concluzie, amenajarea camerei copilului e o sarcină importantă care trebuie dusă la bun sfârșit privind cu atenție nevoile copilului, dar și să te axezi pe partea practică, pe funcționalitate și elemente durabile care, după caz, să poată fi ușor de reinventat sau de schimbat atunci când copilul va crește mare. Pe Drool ți-am pregătit de la A la Z tot ce ai nevoie ca să vă puteți bucura la final de o cameră cu stil, fără compromisuri.



    Comentarii