'
Amenajarea locului de joaca in curte

Copiii trăiesc într-un univers în care singura limită este imaginația lor.  În acest univers, limbajul folosit și înțeles de toți copiii este joacă. 


Amenajarea locurilor de joacă pentru copii în exterior


Mai ții minte cum te jucai când erai mic în curte la bunici, în parc cu părinții sau în fața blocului cu alți copii?


Ei bine, cu siguranță acum apreciezi acele momente și ți le aduci aminte cu drag. Cert este că joaca era mult mai distractivă în exterior, când se adună mai mulți copii și construiesc împreună amintiri de neuitat.


Totodată, în era digitalizării și a tehnologiei avansate la care copiii se adaptează încă de mici cu tablete și telefoane, este indicat să le oferim timp de calitate petrecut în natură pentru aerul curat, socializare, mișcare și povești fantastice.


Amenajarea locului de joacă în curte


Pentru a amenaja un loc de joacă pentru copii în exterior, nu este necesar să ai o curte mare. Ai nevoie de puțină creativitate care să transforme spațiul în universul preferat al copilului tău. 

Ține cont de gusturile și preferințele copilului, pentru că scopul tău este să-i placă atât de mult încât să dorească să petreacă mult timp în aer liber. 

Iată câteva dintre ideile pe care ți le propunem:

  • Cutie cu nisip 

Dacă sunt la o vârstă fragedă, copiii vor iubi să se joace în nisip chiar în curtea din fața casei. În cazul în care alegi să îți dotezi curtea cu o Cutie De Nisip Hexagonala Din Lemn Treasure Beach 116x116 Plum , va trebui să ai mereu grijă ca nisipul să fie curat. 



  • Căsuță

O căsuță care să fie doar a lor va contribui în dezvoltarea unor abilități interesante legate de gospodărie, independență și responsabilitate. Când vor crește vor observa în filme astfel de căsuțe și își vor aminti cu drag că s-au jucat și ei în acest fel.


Casuta pentru copii - Prima mea casuta

  • Cort

O variantă similară cu căsuța este amplasarea unui cort. Acesta este perfect pentru zilele de vară, mai ales dacă ai o curte cu vegetație bogată. Astfel, copiii vor învăța câte ceva despre camping și dormitul sub cerul liber.


Dacă ai aflat de la copilul tău că visează la o aventură în pădure, cu siguranță a venit momentul să-i pregătești teritoriul în care își va planifica toată activitatea.


Mai mult de atât, poți să-i instalezi luminițe decorative sau să-i creezi un pat mare din perne, astfel încât să simtă că îți pasă de visele lui.



  • Leagănul

Un leagăn nu ar trebui să lipsească din curtea ta indiferent de cât de mic sau cât de mare este spațiul din jurul casei.


În funcție de vârsta copilului tău, leagănul poate fi de mai multe tipuri. Dacă vârsta copilului este fragedă, atunci se poate instala un leagăn special adaptat pentru bebeluși, care oferă mai multă susținere și siguranță.


Leagan Trix Mov Verde


De asemenea, dacă copilul are peste 2 ani, atunci poți instala un leagăn care oferă stabilitate și în care copilul poate sta mai lejer. Cele din cauciuc sau cele din cuib oval sunt preferatele copiilor când vine vorba despre distracție.


Leagan cauciuc cu sfoara

  • Tobogan 

Dacă vrei cu adevărat să le captezi atenția micuților tăi și a prietenilor, atunci toboganul este varianta câștigătoare. 


Este important ca acesta să aibă culori vesele și atractive pentru cei mici astfel încât să le folosească des. 


Dacă spațiul îți permite, atunci poți să adaugi diverse obstacole pe traseul din curte, pe care cei mici să le escaladeze și să le transforme într-o distracție pe cinste. De exemplu, se poate adauga o plasă, o groapă de bile sau un perete de escaladă.


Centru de joaca Smoby Climbing Tower

  • Hamac 

Un hamac trebuie amplasat cu grijă deoarece este necesară susținere de către copaci sau de către un suport special. Este locul perfect pentru relaxare și chiar pentru odihna de la amiază.

  • Teren de baschet 

Dacă vrei să îți determini copilul să facă mișcare, atunci amenajarea unui teren de baschet este o idee bună. Baschetul este un sport fascinant care dezvoltă îndemânarea și rezistența. 


Prin aruncarea mingii la coș obții o activitate interesantă pentru copii și care va ajuta în formarea strategiilor, dezvoltarea minții și bineînțeles la condiția fizică a acestora.


Pentru a implementa această idee ai nevoie doar de panoul cu stativ și coș de baschet pentru copii, apoi copilul poate fi gata de distracție.


Panou cu stativ si cos baschet pentru copii Pilsan Professional Basketball Set


  • Trambulină

Trambulina este metoda perfectă de amenajare a spațiului exterior pentru copii deoarece aceasta face copiii să crească în înălțime prin sărituri. 

Este indicat ca aceasta să aibă o plasă de protecție adecvată, deoarece cu siguranță copiii te vor surprinde cu diverse acrobații aeriene pe care le vor executa.


Set trambulina cu plasa de protectie Junior Blue 140 cm PLUM


  • Castel gonflabil 

O altă metodă de a consuma energia celor mici este castelul gonflabil. În funcție de mărimea lui, poate fi o provocare pentru cei mici să-și creeze propria poveste din basmele cu prinți și prințese printr-o metodă inedită.

  •  Piscină gonflabilă

Cum poți să scapi mai frumos de caniculă decât bălăcindu-te în apă într-o piscină gonflabilă chiar la tine în curte?!

Cu siguranță această metodă de amenajare a spațiului tău îi va ține pe copii în curte de dimineață până seara.

PISCINA CU PISTOL DE APA


  • Șotron cu tâșnitoare cu apă

Șotronul cu apă este un joc interactiv și distractiv. Toate plăcile au o duză de apă care să surprindă copii prin stropirea jeturilor neașteptate de apă.

Joc sotron cu tasnitoare cu apa


  • Teren de fotbal

Dacă îți dorești să îl îndrumi pe drumul unei vieți sănătoase prin mișcare, atunci terenul de fotbal va ajuta în dezvoltarea abilităților psihomotorii și de coordonare. 


Copilul va învăța să își coordoneze mai bine mișcările și precizia și să înțeleagă cum trebuie să se orienteze în spațiu. 


Pentru amenajare nu ai nevoie decât de poarta de fotbal pentru copii care are un design elegant, ergonomic și este realizată din materiale sigure.

Poarta de fotbal pentru copii Pilsan Champion Football Goal blue


  •  Roaba

Un joc folositor pentru treburile gospodărești de pe lângă casă este și folosirea roabei pentru a transporta nisip sau zăpadă. Astfel, îl vei învăța de mic pe copilul tău să te ajute la treabă și să se facă util în treburile casnice.

Roaba metalica de jucarie


  • Măsuță de joacă

Măsuța de joacă pentru copii cu apă are o mulțime de funcții pentru a-i distra pe cei mici. Aceștia pot face diverse competiții interactive în timp ce se răcoresc în sezonul cald. 

Masuta de activitati pentru apa

  • Măsuța de joacă ce conține apă și nisip

De data aceasta, măsuța separă 2 zone - una de apă, cealaltă de nisip. Accesoriile care vin la pachet cu o astfel de măsuță vor face ca activitatea din aer liber să fie mult mai interesantă.

Masuta de joaca cu apa si nisip SPLASH N SCOOP BAY


  • Balansoar

Sub diverse forme de animale sau in diverse culori, balansoarul reprezintă un obiect îndrăgit de cei mici, ajutând la imaginația și creativitatea acestora.

  • Trasee cu obstacole

Setul de motricitate ajută la crearea unui traseu cu obstacole de diferite grade de dificultate. Cu siguranță copiii vor iubi acest joc interactiv.

Set de motricitate Basic


  •  Bowling de exterior

O altă idee pentru exterior este lovirea mingii către popice, încercând să fie dărâmate cât mai multe.

Set popice pentru bowling de exterior


  •  Trasul la țintă

Cu ajutorul unei arbalete copiii tăi pot practica trasul la țintă chiar la tine în curte.

Arbaleta

  •  Cățărarea

Copiii adoră să se cațere peste tot, iar părinții stau mereu cu sufletul la gură ca să nu pățească ceva. Ei bine, de data aceasta poți să îți amenajezi curtea cu jocul Climing Dome pentru o cățărare controlată. 

Complex De Joaca Copii Climbing Dome 190 Cm Plum

Amenajarea locului de joacă în grădină

Când e mic, copilul vrea să exploreze natura, să se joace în aer liber și să se bucure de lucrurile care îl înconjoară. Dacă ai o grădină, descoperă activitățile pe care le poate face copilul tău astfel încât să petreacă timp calitativ în natură.


  • Pistă cu apă 

Pista cu apă presupune că vehiculele navighează prin diferite stații atunci când apa este în mișcare. Copiii vor fi încântați să afle modul în care apa se mișcă sau în care nivelul apei urcă și scade.

Set de joaca cu apa AquaPlay Mega Lock Box



  • Grădinăritul

Copiii pun mereu întrebări părinților și bunicilor despre activitățile pe care le au. Așadar, data viitoare când vei merge în grădină, invită-i să te ajute folosind ustensilele pentru grădinărit


Cu siguranță copili vor fi fericiți că petrec timp de calitate cu membrii familiei, învățând diverse lucruri despre natură și tot ceea ce-i înconjoară.

Roaba si ustensile pentru gradina BOSCH

  • Ploaia de vară

Dacă tot trebuie să uzi plantele, atunci încearcă să transformi această activitate ca fiind interactivă pentru copiii tăi. Folosește stropitoarea de grădină și lasă-i să se bucure altfel de zilele călduroase de vară.

Stropitoare de gradina Waterzone


  • Tunde iarba

Cu ajutorul unei mașini de tuns iarba pentru copii îți garantăm că va fi o distracție pe cinste deoarece nu doar că învață copilul tău cum să aibă grijă de gazon și grădină, dar se și bucură de baloanele de săpun pe care le câștigă prin mișcare.

MASINA DE JUCARIE PENTRU TUNS IARBA SI FACUT BALOANE


  • Crocket

Un joc clasic, numai bun de jucat în grădina este jocul crocket

Joc crocket, Egmont


  • Căsuța păsărelelor

O căsuță pentru păsărele este ușor de asamblat și decorat și este o metodă bună de a cultiva creativitatea copilului tău.

Construieste casuta pasarelelor Melissa and Doug

Amenajarea locului de joaca în fața blocului

Dacă locuiești la bloc, este necesar pentru copilul tău să se distreze în natură, mai ales în zilele călduroase de vară. Avantajul este că probabilitatea de a avea și alți copii în preajma voastră este destul de mare.


Dacă nu ai diverse opțiuni în apropierea blocului, poți lua legătura cu ceilalți părinți pentru a amenaja împreună un loc sigur pentru micuții voștri. Iată câteva dintre ideile noastre:

  • Jocul cu caleidoscop

Această jucărie optică este distractivă pentru că multiplică imaginea în mii de bucățele. Cu siguranță copilul tău va încerca să multiplice toate obiectele care-i vor apărea în cale.

  • Exploratorul

Cu ajutorul setului de explorator, copilul tău va descoperi minunățiile naturii.

Set de explorator


  • Săritul corzii 

În fața blocului, unde copiii nu au foarte multe posibilități de a se juca pe o suprafață mare, săritul cu coarda este o idee potrivită și distractivă.

Coarda de sarit Djeco, Cordelia


  • Pânda 

Copilul va fi încantat să pândească oamenii, mașinile și animalele din jur cu ajutorul unui binoclu. Acesta se învârte în toate direcțiile și este rezistent la intemperii.

Binoclu Orange Lime Green Pentru Spatiile De Joaca

  • Joc de memorie

Copilul nu se va plictisi de acest joc de memorie interactiv care presupune să memoreze cărțile în ordinea în care se află. Dacă este jucat cu mai mulți copii, distracția va fi pe cinste!

  • Tobogan 

Dacă amenajezi un tobogan între blocuri, cu siguranță va fi atracția tuturor copiilor.

  • Balansoar 

Este important ca fiecare copil să socializeze și să învețe să se distreze cu alți copii. Așadar, balansoarul este o alegere potrivită pentru joaca din fața blocului.


  • Leagăne din anvelope


Un spațiu de joacă fără leagăn parcă nu este un spațiu complet. Așadar, leagănele sunt importante pentru distracția copiilor tăi.

Amenajarea locului de joaca în parcuri

Parcul este locul perfect pentru copilul tău ca să socializeze și să își dezvolte abilitățile de comunicare. Și cum altfel decât prin joacă? Iată ideile noastre pentru joacă în parc a copiilor:

  • Zmeul

Confecționate din materiale non-toxice, aceste obiecte sunt perfecte pentru a te mișca odată cu adierea vântului. Ceilalți copii vor fi atrași de zmeu și astfel copilul tău se va împrieteni mult mai ușor, prin joacă.

Zmeu Djeco Kawaii


  1. Bicicleta 

O plimbare în parc cu bicicleta este ideală pentru a face mișcare în natură.

Bicicleta copii 12'' - FROZEN


  • Plimbarea cu cățelușul

Jucaria din lemn în formă de cățeluș va fi vedeta parcului atunci când copilul tău o va scoate la plimbare. 

Jucarie din lemn, Cubika, “Prietenul meu Catelusul”


  • Plimbarea cu tractorul

Tractorul cu pedale reprezintă jucăria perfectă pentru micuții pasionați de utilajele de lucru și este ideal pentru o plimbare în parc.

Tractor cu pedale Pilsan Active 07-314 green


  • Pânda 

Copilul va fi încantat să pândească oamenii, mașinile și animalele din jur cu ajutorul unui binoclu. Acesta se învârte în toate direcțiile și este rezistent la intemperii.

Binoclu Orange Lime Green Pentru Spatiile De Joaca

Amenajarea locului de joacă pentru copii în interior

Indiferent de sezonul în care te afli, este bine să amenajezi locul de joacă pentru copii și în propria ta locuință. Dacă decizi să te organizezi și să amenajezi interiorul pentru copilul tău, îți sugerăm următoarele idei:

  • Laboratorul

Dacă și copilul tău este pasionat de știință și tot ce îl înconjoară îi stârnește curiozitatea, atunci acest joc va fi perfect pentru dezvoltarea abilităților de fizician.

  • Jocul turn

Un joc plin de suspans care dezvoltă atenția, inteligența și imaginația. Jocul este format din blocuri de lemn pe care copilul trebuie să le îndepărteze cu ușurință, fără ca turnul să cadă. 

Joc Eichhorn Balance Tower

  • Dinozaurii fioroși

Un joc simpatic în care cei mici vor încerca să pescuiască cât mai mulți dinozauri și să-i așeze la locu lor.

  • Mașinuța în cursă

Se amplasează o rampă pe care mașinuța de curse se deplasează cu o viteză uluitoare și efectuează salturi.

Jucarie de percutie - Masinuta in cursa


  • Bowling de interior

Bowlingul de interior este un joc interesant în care copilul tău va învăța cum să se coordoneze. Scopul este de a lovi cu mingea toate bilele sau cât mai multe dintre ele.

Mega set de bowling


  • Tablă magnetică

Lasă-ți copilul să dea frâu liber imaginației sale cu ajutorul tablei magnetice. Aceasta va ajuta la creativitatea și imaginația copilului.

Tabla magnetica (whiteboard) Djeco


  • Căsuță pentru păpuși

Prin amenajarea spațiului interior cu o căsuță pentru păpuși, vei oferi copilului tău libertatea de a construi o poveste despre prinți și prințese.

  • Crearea mărgelelor

Pentru a putea crea brățări și mărgele, nu ai nevoie de ocuparea unui spațiu foarte mare. Trebuie, însă, să ai grijă la obiectele mici pe care copilul la va folosi. Asigură-te că are vârsta potrivită pentru această activitate.

  • Origami 

Ajută-ți copilul să îmbine arta japoneză cu imaginația și atenția la detalii.

  • Set construcție

Știai că poți ajuta la dezvoltarea coordonării, percepției și abilităților motrice ale copilului tău prin joacă? Alege seturile de construcție cu care copilul poate crea roboți, animale și orice figurine îi trece prin minte.

  • Cursa biluțelor

Un joc care îmbunătățește dexteritatea copilului tău este cursa biluțelor. 

Jucarie dexteritate - Cursa bilutelor


  • Descoperă sistemul solar

Amenajarea spațiului de joacă pentru copii pentru interior este simplă cu ajutorul acestui joc. Copilul tău va porni într-o călătorie prin sistemul solar și va descoperi o mulțime de planete interesante.

Eco Blocks - Sistemul solar

  • Fructe colorate

Dacă dorești ca micuțul tău să descopere fructele, cu siguranță jocul este cea mai bună variantă de a le învăța.

Joc de potrivire - Fructe colorate

  • Forme geometrice

Dacă alegi formele geometrice din lemn ca proces al jocului din interiorul locuinței tale, vei contribui la dezvoltarea cunoștințelor de bază de geometrie ale copilului tău.

Forme geometrice din lemn (set 19)

  1. Magazinul fermierului

Setul pentru sortat legumele și fructele este perfect pentru preșcolari pentru a le introduce conceptele de matematică de bază. Acest joc îi va ține ocupați mult timp cu o serie de activități educative și distractive în același timp.

Set pentru sortat - Magazinul fermierului

  • Cort

Amplasarea unui cort pentru copii se poate face chiar și în interiorul casei tale! Copiii se vor distra pe cinste să aibă un spațiu al lor unde să-și ascundă toate jucăriile.

Cort copii Printesa Buitenspeel

  1. Puzzle stratificat

Un puzzle stratificat din lemn este varianta ideală pentru dezvoltarea preciziei, asocierii și potrivirii obiectelor. Totodată, este un joc distractiv și educativ!

Puzzle stratificat Mama si Copilul Beleduc

Cum sa NU aranjezi locul de joaca pentru copii


Ferește copilul de accidente! Zona unde urmează să amenajezi locul de joacă ar fi bine sa o lași cu nisip, fiind mult mai ferit de accidentări atunci cand suferă o căzătură. 


De asemenea, nu-i lua un tobogan foarte înalt dacă copilul este mic și nici o trambulina fără pereți de protectie, putându-se lovi.


Dacă optezi pentru piscină, nu-l lăsa niciodată nesupravegheat și alege o piscină cu cadru metalic pe care să o poți așeza într-un loc care să-ți permită să poți supraveghea mai bine totul. Păstrează totul curat și fără pericole.

Reguli de igienă și siguranță la locul de joacă


Este important să ții cont de câteva reguli atunci când dorești să amenajezi spațiul de joacă pentru copilul tău. 

  • Dacă optezi pentru leagăne sau tobogane, învață copilul că nu este indicat să sară de pe locurile înalt amenajate.
  • Supraveghează-l la locul de joacă deoarece în orice moment se poate lovi.
  • Înlocuiește echipamentele de joacă dacă s-au deteriorat.
  • Este important să ai haine corespunzătoare pentru copilul tău în funcție de activitatea care urmează să o facă. 
  • Pentru jocurile din exterior, este indicat să folosești un înveliș din spumă sub jucării pentru a proteja copilul în cazul în care cade, se împiedică sau se joacă în genunchi.

Știm că sunt multe idei de amenajare a spațiului pentru copilul tău și poate fi dificil de ales care este cea mai convenabilă pentru tine. Însă, gândește-te la fericirea copilului tău atunci când va avea activitățile dorite mai aproape și la îndemână zilnic. 

Este important să se joace și cu alți copii în curte, în grădină, în fața blocului, în parc sau în interior, însă nu uita să faci și tu acest lucru deoarece se va bucura mult mai mult de prezența ta în procesul lui de dezvoltare.

Noi suntem gata să te ajutăm cu amenajarea unui loc de poveste pentru cei mici, ținând cont de toate criteriile - vârstă, preferințe cromatice, funcționalități, mobilier existent și planuri de viitor!



Comentarii