'
30 Idei de activități și jocuri de 1 iunie

Îți amintești cum era să fii copil? Când părinții gravitau în jurul tău? Erai cea mai importantă persoană din viața lor. Ofereai un sens vieții lor. Și, încă o faci!

    Desigur, copilul va rămâne copil pentru părinții lui la orice vârstă. Când nu există griji, când lumea este colorată doar în nuanțe de roz, când finalul este unul fericit indiferent ce ai face, știi că trăiești perioada cea mai importantă a vieții, perioada copilăriei.

        

      Copilăria! Un tărâm fermecat încărcat cu cele mai frumoase momente din existența noastră pe pământ.

        Copilăria, Lumea noastră de vis! O lume în care copiii vor să se joace, vor să crească, vor să știe că le ești alături în orice clipă!          

         

         Fiecare zi trebuie să devină o amintire specială pentru copilul de azi și adultul de mâine!

        1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului. O zi magică sărbătorită în țări precum România, China, Statele Unite ale Americii. În alte țări, copilul este celebrat pe 20 Noiembrie. 

        

    Pentru ca această zi să fie doar a copiilor, pe data de 16 Noiembrie 2016, președintele țării a promulgat decretul conform căruia 1 Iunie este zi liberă, pentru ca părintele să petreacă timp prețios cu copiii. 

       Este o zi în care se organizează tot soiul de activități, concursuri, festivaluri, dar și multe jocuri menite să distreze copiii, să le stimuleze imaginația și să le dezvolte creativitatea. 


 Activități și jocuri de 1 iunie în aer liber


Noile generații înlocuiesc jocurile și activitățile în aer liber cu cele din interior, sedentare, care nu aduc beneficii fizice sau psihice copiilor. 

     Jocurile copilăriei de demult, care au fost timp îndelungat reperul copilăriei multora dintre noi, acum își pierd importanța, dispărând încetul cu încetul. 

         Jocuri precum țările sau spânzurătoarea etc. sunt înlocuite de jocurile pe iPad, de mesaje, de social media.


        Resimțim o nevoie uriașă, în zilele noastre, de jocuri și activități în aer liber. Cu cât acestea sunt mai multe și mai frecvente, cu atât beneficiile fizice și emoționale vor fi mai mari.

    

            Printre beneficiile jocului în aer liber regăsim:

  • copiii vor fi mai fericiți, mai relaxați
  • memoria cunoaște o îmbunătățire pe termen scurt
  • crește capacitatea de concentrare
  • se dezvoltă abilitățile cognitive
  • un somn liniștit


       Probabil că, va fi destul de greu să îl desprinzi de social media și de jocurile pe telefon. Dar dacă îți propui câteva activități de 1 iunie, precum și jocuri distractive de 1 iunie atât în aer liber, cât și în casă, care să le stârnească interesul, este foarte posibil să-ți faci copilul bucuros că a renunțat la telefon.

     Noi îți propunem să alegi împreună cu cei mici din următoarele activități de ziua copilului.

       


  • Plantați o mini grădină


     

    Este o activitate realizată de cei mici împreună cu părinții, care le va dezvolta îndemânarea, vor învăța să iubească plantele și să le îngrijească.

      O grădină presupune să uzi ce ai plantat, să smulgi buruienile pentru a permite plantelor/florilor să crească. De asemenea, vei putea stabili ca sarcină ulterioară supravegherea acesteia. 

Oferă-i ustensile potrivite lui, cu acestă Roaba si ustensile pentru gradina BOSC, care îți va încânta, negreșit, copilul. 

Roaba si ustensile pentru gradina BOSCH


  • Cursă cu obstacole în propria curte

  Obstacolele reprezintă o provocare atât pentru adulți, cât și pentru copii. În special pentru copii, pentru că le este teamă să încerce depășirea lor, dar în același timp sunt și curioși cum pot reuși să treacă de ele. Le provoacă gândirea, o dezvoltă și le stimulează dorința de competiție.

     Așadar, amenajați împreună un spațiu în curte și presărați obstacole distractive, cu grad de dificultate diferit în funcție de vârsta copiilor. 

     Stabiliți un program de premii și recompense.  Și, folosiți-vă, inclusiv de un Covor de joaca Harta Lumii - Melissa and Doug, care nu este doar distractiv, dar învățați împreună și harta lumii, jucându-vă. 

Covor de joaca Harta Lumii - Melissa and Doug


  • Ai grijă de mediul înconjurător!



       Protejarea naturii reprezintă pentru fiecare dintre noi un deziderat. Doar că nu toți facem ceva în acest sens. Considerăm că totul începe din copilărie, când cel mic este educat să iubească natura, iar asta înseamnă să aibă grijă de ea. 

     Cum poate avea grijă? De ex. să evite să arunce orice fel de ambalaj pe jos, lucru pe care îl va învăța în primul rând de la părinți, adică de la tine. Atât prin vorbe și explicații, cât și prin imitație. Se știe faptul că oamenii învață cel mai bine prin imitație. 

         Așa că, stabiliți un loc în natură pe care să-l curățați împreună. Găsești zeci de idei de jocuri în natură în categoria noastră, ne jucam in natură


Babymoov - Cort Anti UV Pop Up


  • Vizite la cele mai frumoase muzee



      Copiii sunt curioși din fire, fapt care presupune ca înainte de vizitarea muzeelor, ar fi bine să te pregătești pentru întrebări despre exponatele pe care le vor vedea acolo. Li se va îmbogăți cultura generală și vor înțelege la un nivel minimal cât de importante sunt cultura, tradiția și obiceiurile unei țări.

            Fă o listă cu cele mai interesante muzee și plecați la drum. Vor învăța despre istorie, despre artă, despre importanța trecutului. Vor învăța să respecte tradițiile, obiceiurile și valorile poporului român.

Ajută copilul să intre și mai bine, în atmosfera unui muzeu cu acest 

Costum carnaval copii Cavaler Melissa and Doug.

Costum carnaval copii Cavaler Melissa and Doug


  • Participați la piese de teatru



       Ne plac poveștile. Nouă, adulților, dar în special copiilor. Îi fascinează. Fie că sunt povești clasice în care personajele principale sunt zânele, făt-frumos, sau poveștile moderne ai căror super eroi sunt adorați și imitați. 

       Alege piesele de teatru care crezi că îi vor inspira, care vor avea o influență pozitivă asupra mentalului și psihicului lor. 

           Vor învăța, în timp, să-și creeze propria poveste.



  • Saltul cu sacii



       Un joc care se mai numește și ‘Sacii săltăreți’. Copiii se vor bucura de mișcare, de competiție, de câștig și premiile puse în joc. 

    Alege câțiva saci din rafie, pânză sau bumbac, stabiliți împreună o linie de plecare, o distanță de parcurs și premiile pe care le vor câștiga cei care vor ajunge primii. 

    Pentru copiii cu vârstă mică, poți alege saci bumbac pentru sarituri Buitenspeel. Se vor distra foarte tare.

Saci bumbac pentru sarituri Buitenspeel



  • Vizită la grădina zoologică


 

       Copiilor le plac animalele. Legătura care se formează între copii și animale este una misterioasă, dar minunată. Nu de puține ori, specialiștii recomandă creșterea unui animal de companie, în special în prezența copiilor.

      Alege o grădină zoologică apropiată, cu cât mai multe animale în care copiii vor învăța despre un animal, vor vedea cum arată în realitate, îți vor adresa o multitudine de întrebări. 

        Deci, fiți pregătiți!

Oferă-i și mai multe momente de joacă cu animalele, dăruindu-i o Ferma din lemn Eichhorn 51x36x17 cm cu accesorii.

Ferma din lemn Eichhorn 51x36x17 cm cu accesorii



  • Ajutați copiii să învețe reguli elementare de circulație



       Probabil că, în majoritatea orașelor se organizează întâlniri între reprezentanți ai poliției naționale române și copii însoțiți de cadre didactice. Acestea au scop educativ, dar și distractiv. Cu această ocazie, copiii cunosc câteva semne de circulație, învață cum să circule ca pietoni, bicicliști. 

        Le sunt prezentate mașinile de poliție și dotările acestora.

      Așadar, află dacă și în orașul tău cu ocazia acestei zile se organizează astfel de întâlniri și înscrie copilul. Va fi extrem de util.

     Îți recomandăm cele mai importante semne de circulație și să încerci să le explici celor mici, ce reprezintă fiecare. Un set de 12 semne de circulație este elementar.


Set 12 Semne de circulatie mini - Miniland

  •  Vânătoarea de comori 


        Cine nu și-ar dori să descopere comori? Le sunt dedicate multe documentare acestor activități, care ne dovedesc că oamenii pornesc în aventura vieții lor alergând după comori despre care știu că s-ar afla undeva. 

     Ascundeți diferite obiecte, valoroase sau nu, și ajutați copiii prin indicații verbale să caute și să descopere ‘comorile’ ascunse de tine. 

        Vor fi extrem de motivați, gândindu-se la ce vor găsi, cât de repede și care va fi premiul pentru efortul depus. Curiozitatea va fi motorul care îi va urni să găsească comorile.




  • Cum ar fi să petreceți ziua de 1 iunie într-un parc de aventuri?



       Un parc de aventuri poate fi o adevărată experiență a copilăriei. Îi va duce cu gândul la Disneyland sau filmele preferate în care parcurile de aventuri sunt prezente și unde poveștile se nasc în fiecare clipă. 

       

      Este adevărat, nu sunt foarte multe parcuri de aventuri, dar merită să plecați din timp dacă locuiți la o distanță mai mare. Singura problemă este că poate vor fi deja obosiți copiii când ajung la destinație. Luați, totuși, în calcul, această posibilitate. 

     Dar dacă locuiți deja într-un oraș în care există un parc de aventuri, caută informații despre el.       

Trasee pentru copii și adulți cu grade diferite de complexitate, cățărat în copaci, tiroliene, bungee jumping, biking, pescuit sportiv și multe alte activități interesante și distractive.

Sau creează propriul spațiu de joacă și aventură , în grădină, pentru copilul tău. Alege din categoria noastră de accesorii de joacă, tot ce ai nevoie pentru a da viața unui spațiu distractiv, în curtea ta. 



  • De-a v-ați ascunselea



      Unul dintre frumoasele jocuri ale copilăriei, care nu-și va pierde farmecul mult timp de aici încolo. 

     Este un joc antrenant, la care pot participa copii mai mari de 5 ani (ideal) într-un spațiu amenajat cu locuri în care să se ascundă. Pe rând, fiecare dintre copii va închide ochii și va număra, timp în care ceilalți trebuie să se ascundă. 

    Cel care a numărat, pleacă în căutarea copiilor care s-au ascuns, dar nu înainte de a spune celebra replică ‘cine nu e gata îl iau cu lopata’. Când găsește un copil ascuns, cel care l-a găsit fuge până la locul în care a numărat și spune numele celui găsit. Dar dacă cel găsit va ajunge înaintea celui care a numărat, copilul găsit nu va fi eliminat din joc. Cel care este prins ultimul, va relua jocul.

O căsuță pentru grădină este extem de versatilă și mai mult decât atât, este o ascunzătoare perfectă. Alege Casuta pentru copii Pilsan Double Magic House blue pentru copilul tău și bucură-te de toate jocurile lui.

 Casuta pentru copii Pilsan Double Magic House blue



Activități de ziua copilului în familie


 Ce poate fi mai plăcut? O zi petrecută în familie, în care jocurile distractive de 1 iunie să fie principalul motor care îi va anima pe copii și le va aminti cât de importanți sunt pentru părinții lor. 

             Mai jos îți vom oferi câteva idei de activități de 1 iunie pe care, sperăm să le găsești foarte interesante și să le puneți împreună în aplicare.



  • Photo Booth



        Un joc distractiv care se va solda cu amintiri haioase pe care le veți revedea, în timp, cu mare plăcere. Adorat atât de copii, cât și de adulți, deopotrivă. 

       Sunt cabine dotate cu o mulțime de accesorii pe care le poți aplica pe chip, pe corp sau, pur și simplu, le vei include în fotografii. Le poți întâlni cu ocazia diferitelor evenimente care se organizează și de ziua copilului. 

    Sau poți crea un photo booth acasă, în care un membru al familiei să fie fotograful sau poți seta aparatul de fotografiat pentru a nu lipsi nimeni din cadrele haioase. 



  • Cum sună un picnic în familie?



        Un picnic în familie este mijlocul prin care veți savura preparatele preferate și vă veți amuza. Contactul cu natura va fi relaxant, iar copiii vor învăța să aprecieze ieșirile în familie.

          Așadar, pregătește câteva sandwich-uri, prepară băutura preferată a copiilor, alege un coș încăpător și delicat și porniți la drum. Nu uita de pachetul de cărți. Poate veți juca un tabinet sau orice alt joc care vă place.

        Alege acest set de cărți CARTI DE JOC ROYAL DIN PLASTIC DELUXE EDITION, de o calitate superioară și atrage-ți familia într-o competiție fascinantă.


CARTI DE JOC ROYAL DIN PLASTIC DELUXE EDITION


  • Organizează o excursie la munte



       O excursie la munte vă oferă energia necesară pentru câteva zile, vă ajută să respirați un altfel de aer și, poate, veți încerca și un foc de tabără înainte de întoarcere. Este un mod extraordinar de a petrece o zi, în special 1 Iunie.

       Prin urmare, dacă vă aflați la o distanță mică de munte, puteți organiza o mini excursie cu drumeție. Veți explora mediul, vă veți încărca bateriile cu aer curat și poate veți organiza și un foc de tabără. 



  • Organizează o petrecere acasă



            Cui nu-i plac petrecerile? Adulților, da. Copiilor, și mai mult. În special când se pot bucura de animatori, de jucării gonflabile, de buchete uriașe de baloane, de multe dulciuri și înghețată.

              Creează împreună cu familia un decor de poveste, cu această Saltea gonflabila interactiva Kidz Rock


Saltea gonflabila interactiva Kidz Rock

  • Realizarea unui Puzzle

        Unul dintre cele mai interesante și provocatoare jocuri. Dezvoltă gândirea analitică, imaginația și creativitatea. Alege câteva puzzle-uri cu diferite teme sau unul alcătuit din mai multe piese și creați o strategie prin care fiecare va contribui la asamblarea lui.

             Învățați să asamblați împreună primele lui puzzle-uri.

SET PRIMELE MELE 4 PUZZLE-URI 123


Sau puteți descoperi, amuzându-vă, harta Statelor Unite ale Americii încercând acest PUZZLE SI JOC HARTA SUA.

PUZZLE SI JOC HARTA SUA




  • Prepararea desertului preferat



    Gândește-te la filmele în care adulții prepară împreună cu cei mici diverse dulciuri și împrăștie făină peste tot. Este chiar distractiv.

       Pentru fiecare dintre noi există un desert preferat, dar în special pentru copii. Și poate că în timpul anului sunteți prea ocupați și grăbiți, dar această zi, având-o integral la dispoziție, puteți încerca să cumpărați ingredientele necesare și să trasați fiecărui copil (dacă aveți mai mulți) câte o sarcină.

     Cu siguranță că vor fi încântați să contribuie și să se bucure de produsul rezultat din mânuțele lor.

Oferă-i și o Bucatarie Smoby Tefal Studio XL Bubble albastru, în care copilul tău poate recrea aceste momente de gătit, în propiile jocuri.

Bucatarie Smoby Tefal Studio XL Bubble albastru



Jocuri și activități distractive de 1 iunie în casă


 Poate că vremea nu este prielnică ieșirilor în aer liber, dar asta nu trebuie să vă împiedice să vă simțiți bine oriunde ați fi. Vă propunem jocuri de 1 iunie de care copiii vor fi încântați. 



  • Spânzurătoarea 



        Un joc popular al copilăriei care are nevoie de 2 participanți, o hârtie și un creion. Dacă sunteți mai mulți, puteți face echipe în acest sens.

       Unul dintre jucători se va gândi la un cuvânt, apoi va scrie pe foaie prima și ultima literă a cuvântului. Celălalt jucător va încerca să afle cuvântul spunând câte o literă. Dacă a ghicit litera, aceasta va fi trecută în spațiul aferent. Dar dacă litera este greșită, jucătorul va desena o diagramă și o va completa formând un omuleț spânzurat, dar asta pe măsură ce literele sunt greșite. I se va desena întâi un picior, la a doua literă greșită, al doilea picior și tot așa.



  • Mima



  Gândiți-vă la o temă, flori, animale, personalități ale istoriei dar și prezentului, celebrități etc. 

    Se alege persoana care va interpreta rolul cu ajutorul limbajului non verbal, în timp ce persoanele rămase încearcă să afle ce anume se mimează. Cel care a ghicit, va prelua rolul și va continua să mimeze.



  • Fazan 



     Îți amintești de acest joc? Îl găsești și pe rețelele de socializare unde grupuri uriașe de persoane joacă fazan. În acest mod, aflăm cuvinte noi.

       Primul jucător va spune în gând alfabetul, iar o a doua persoană spune stop. Cel care a spus alfabetul în gând, va trebui să spună litera la care a ajuns când a auzit stop. Fiecare va spune un cuvânt care începe cu ultimele două litere din cuvântul spus anterior. Jocul se încheie când nu mai poate fi spus niciun cuvânt.



  • Ține balonul sus



       Poate părea un joc absurd, dar este unul foarte distractiv. Așa că, umflă câteva baloane, predă-le copiilor și trasează principala regulă: baloanele să nu atingă podeaua. 

     Va fi foarte interesant și se vor lupta să respecte regula. Neapărat, ai grijă să creezi spațiu și să ascunzi obiectele de valoare. Baloanele te vor lăsa fără ele.

Poți alege inclusiv, să ridicați în aer un Zmeu Djeco Cel mai mare fluture, pentru și mai multa distracție. 

 Zmeu Djeco Cel mai mare fluture




  • Atinge și simte


 

           Acest joc îi va ajuta să se concentreze nu doar pe simțul văzului, ci și pe cel tactil. Antrenează mintea să asocieze informația și altfel, nu doar cu vederea. Alege câteva cutii, decorează-le, decupează-le, dar nu foarte mult, astfel încât să nu se vadă obiectele din exterior. 

           Pune copiii să simtă câte un obiect și să-l identifice/recunoască după simțul tactil. Încurajează-i să pună întrebări și oferă-le indicii.



  • Piramida paharelor



         Vom învăța să construim o piramidă. Vorbim despre Piramida lui Keops, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice? Nu, vorbim despre o piramidă construită din minim 10 pahare.

         Fiecare jucător va primi un număr de pahare, minim 16 pe care le va așeza sub forma unei piramide. Contracronometru, desigur. Cine va termina primul, va câștiga un premiu. 

            Cum vi se pare acest Joc de indemanare - Pahare rapide?


Joc de indemanare - Pahare rapide



  • Talk show pentru copii



          Discuții interesante pentru, cu și despre copii. Copiii socializează, vorbesc unii cu alții pe diferite teme. Vor să știe cât mai multe. Gândește-te la câte ‘de ce-uri’ ți se adresează și creează o listă cu temele de interes pentru ei și care au importanță relevantă vârstei lor. 

        Achiziționează sau închiriază o cameră video/foto, pregătește ceva de ronțăit și, Let’s talk!



  • Creați o listă cu parcurile pe care vreți să le vizitați



         Copiii adoră parcurile pentru că au suficient spațiu să se joace în voie. Aici este locul în care pot socializa cu alți copii, reușind să lege astfel prietenii, de durată, poate.

         Joaca și socializarea vor crea o stare de relaxare. Vor petrece timp în natură. Poți adăuga pe lista parcurilor și unul în care nu ați mai fost.



  • Cum se prepară și servește ceaiul?



       Ceaiul a cunoscut de-a lungul timpului o îmbunătățire a tehnicilor de preparare și servire. Sunt țări în care i se dedică un adevărat ritual, încărcat cu momente extraordinare și cu beneficii pentru cei care sorb licoarea. 

   Organizați un festin în care copiii vor învăța despre tradiția, prepararea și servirea ceaiului. Le puteți explica și despre importanța ceaiului pentru sănătate. 

    Primul meu set de ceai este alegerea perfectă pentru micuțul care va învăța pentru prima dată despre ceai.

 Primul meu set de ceai



Activități sportive de 1 iunie

 

 Activitățile de 1 iunie fac parte din arsenalul de momente ale zilei. Alege una sau mai multe din următoarele și bucurați-vă împreună. Mișcarea le va îmbunătăți starea de sănătate și energia



  • Creează un joc asemănător Survivor



       Cota de audiență înregistrată de emisiunea televizată Survivor este uriașă, ceea ce înseamnă că astfel de activități prind foarte bine publicului. Cu siguranță că și copiilor le plac. Cu cât sunt mai diferite și mai antrenante, cu atât depășirea obstacolelor va reprezenta o reușită, indiferent pe ce loc vor fi.

     Amenajează un spațiu cu obstacole asemănătoare, stabilește regulile și creează un sistem de recompense/premii pentru final. 



  • Întrecerea bicicliștilor



        Bicicleta este un mijloc de transport utilizat în foarte multe țări. Este folosită de adulții din majoritatea țărilor nordice pentru a ajunge la locul de muncă, precum și de copii. Se știe că locuitorii acestor țări sunt și cei mai fericiți, relaxați.    

    Oare de ce? Să fie mersul pe bicicletă unul dintre motivele pentru care sunt sănătoși, relaxați? Noi tindem să credem că răspunsul este afirmativ. 

        Întrebați un medic ce beneficii are mersul pe bicicletă, dacă nu v-am convins!

    

    Alege un traseu sigur pentru o competiție între bicicliști. Presară și câteva obstacole cu grad ușor de dificultate, învață-i regulile înainte de a pleca la drum și observă cum depășesc obstacolele. 

         La final, vor fi câștigători și premii.

    Pentru a fi în siguranță, nu uita de cască. Această cască de protecție este potrivită pentru fetițele cu vârste cuprinse între 3-6 ani, dar vei descoperi și pentru alte vârste pe drool.ro. 



Casca protectie Winx



  • Cursă locală la care să participe



    Din nou, spiritul competitiv își va face apariția în situația în care un copil va participa la diverse curse organizate. Vor face mișcare, se vor întrece și vor câștiga, dacă nu premiul, experiență și relaxare. 

     Verifică dacă se organizează curse locale cu diferite activități de ziua copilului. Sunt extrem de distractive și, de cele mai multe ori, se soldează cu premii. 

      Vor învăța că atunci când depui efort suficient, este imposibil să nu reușești. Iar dacă vor pierde, vor învăța să piardă. 



Activități artistice de ziua copilului


 Este recomandat să implicăm copiii în diferite activități, sportive, educative, artistice, pentru că vor deprinde abilități care îi vor ajuta în viață. Vor afla ce le place să facă și se vor simți bine.

    Iată câteva idei de activități de 1 iunie cu caracter artistic.



  • Realizarea de crafturi


      Crafturile oferă posibilitatea copiilor să-și dezvolte abilități fizice și intelectuale, dar și creative.  Le va dezvolta îndemânarea. 



Set papetarie Djeco, Charlotte


     Un craft foarte haios și distractiv este crearea unui tablou în formă de inimă sau orice altă formă vă vine în cap cu amprente colorate ale mânuțelor lor. 

     Decupați un carton și începeți, sau alege din categoria noastră de seturi de creatie


  • Transformă trotuarul din fața casei sau blocului în care locuiți, într-un instrument de artă



     Arta este fascinantă. Învață-l pe cel mic asta și lasă-l să aleagă dacă îi va plăcea să cunoască o părticică din ea. 

     Caută și printează câteva fotografii cu idei pentru un desen pe trotuar. Lasă-i să deseneze cum vor și cât vor. Acest joc le va stimula imaginația, creativitatea și spiritul competitiv. 

      Îți recomandăm acest Set creta colorata Jumbo pentru asfalt și vei vedea cât de încântați vor fi când vor începe să decoreze asfaltul cu creațiile lor.

 Set creta colorata Jumbo pentru asfalt 


      Oferă-i micuțului tău o zi minunată, de care își va reaminti cu drag. Transformă această unică zi în alte 364 pe an. Când va fi adult, copilăria pentru el va fi reprezentat cea mai frumoasă perioadă a vieții, așa cum trebuie să fie pentru fiecare copil.



Comentarii