'
Totul despre cărucioarele pentru copii

În prezent există o mulțime de modele de cărucioare pentru copii încât devine foarte greu și copleșitor să faci alegerea potrivită pentru micuțul tău. Deși există multe opțiuni de modele și prețuri, ți-am pregătit acest articol în care vom încerca să faci alegerea corectă, identificând cele mai importante puncte de care va trebui să ții cont.

Pe Drool.ro găsești atât căruciorul de care ai nevoie pentru bebelușul tău, cât și alte accesorii. Te așteptăm cu o varietate de modele de cea mai bună calitate și prețuri excepționale.

Un prim sfat pe care ți-l oferim constă în faptul că ar trebui să te orientezi către un model util pe întreaga perioadă de evoluție a bebelușului. Astfel, vei economisi și bani, dar și spațiu.

Tipuri de cărucioare pentru copii

Așa cum spuneam și mai sus există mai multe tipuri de cărucioare pentru copii, de la cele clasice, la cele sport sau cele pentru gemeni. În cele ce urmează am analizat cele mai întâlnite tipuri de cărucioare pentru copii. Vrei să descoperi care este modelul potrivit pentru tine? Să începem!

Cărucioare 2 In 1

Cărucioarele pentru copii 2 în 1 sunt o combinație de două funcții necesare în primele luni de viață și până la vârsta de doi sau trei ani. Acesta are un singur cadru pe care se montează o scoică auto, un cărucior standard, un landou sau un scaun auto. Configurația depinde în funcție de model, însă permite schimbarea pieselor mai sus menționate în funcție de nevoie copilului, vârsta și circumferințe.

În prima jumătate de an din viață, bebelușul are nevoie de o poziție perfect plană și de sprijin adecvat pentru gât și cap. Producătorii cărucioarelor pentru copii 2 în 1 au ținut cont de această necesitate, astfel că acestea sunt dotate cu o scoică auto care se poate folosi până la maxim 13 kilograme sau până la vârsta de 6 luni. De asemenea, în locul scoicii auto poți alege și un landou.

Pentru a putea fi folosit după vârsta de șase luni, când copilul începe să stea în funduleț și devine interesat de lumea din jur, cărucioarele 2 în 1 pot fi echipate cu un scaun standard cu spătar înclinabil în mai multe poziții, baldachin, suport pentru picioare și multe alte funcționalități. Acesta constituie al doilea element al setului și devine util până la vârsta de doi sau chiar trei ani.

Cărucioare pentru copii 3 în 1

Căruciorul 3 în 1 reprezintă cea mai adaptabilă opțiune pentru transportul bebelușului. Practic, acesta este o combinație perfectă de cărucior, landou și scoică și este soluția ideală și confortabilă a proaspeților părinți.

Acest tip de cărucioare oferă un nivel ridicat de protecție și siguranță datorită celor trei accesorii. Spre exemplu, landoul are un rol important în protecția copilului. Acesta se poate regla pe mai multe poziții și poate fi folosit încă din primele zile de viață a bebelușului.

De asemenea, căruciorul 3 în 1 îți vine în ajutor și atunci când pleci la drum cu mașina. Scaunul auto inclus în pachet este de folos atât în momentul transportului celui mic de la mașină până acasă, cât și ca balansoar.

Un alt avantaj al căruciorului pentru copii 3 în 1 constă în faptul că ocupă mai puțin spațiu decât cele trei produse separate, adică landou, scaun auto și cărucior standard.

Cărucior sport

Cărucioarele pentru copii sport sunt cele mai populare. Au un preț redus, sunt ușoare, nu ocupă foarte mult spațiu și sunt extrem de practice.

Acestea cărucioare nu pot fi folosite până la vârsta de 6 luni ale copilului, deoarece bebelușul trebuie să stea în funduleț de unul singur.

Cărucioarele sport pentru copii sunt mobile, pot fi manevrate cu ușurință și au dimensiuni relative reduse, ceea ce le propulsează în topul preferatelor. Cele mai multe dintre modele au roțile din față pivotate, cu sistem de blocare pentru mers drept și suspensii. Și cadrul lor este realizat dintr-un material foarte rezistent care îi conferă și mai multă siguranță.

Cărucior pentru gemeni

Cărucioarele pentru gemeni au o mulțime de caracteristici care facilitează transportul a doi copilași. Principalul lor avantaj constă în varietatea mare de modele din care poți alege cum dorești să-ți transporți bebelușii: în paralel, în diagonală, unul lângă altul sau un copil în fața celuilalt.

Mai mult decât atât, cărucioarele pentru gemeni au și alte avantaje demne de luat în calcul atunci când faci o alegere:

  • Nu va trebui sa investești in doua cărucioare clasice similare a căror costuri sunt cu mult mai ridicate.
  • Dispun de o calitate a materialelor net superioara ce oferă confort si siguranță.
  • Transportarea gemenilor este mult mai ușoară într-un astfel de cărucior datorita manevrabilității ridicate.
  • Datorită dimensiunilor reduse, aceste cărucioare sunt ușor de depozitat.

Cărucior pentru copii 2 în 1 versus cărucior pentru copii 3 în 1

Ambele tipuri de cărucioare sunt recomandate pentru părinții care vor să acorde o atenție sporită bebelușului lor. Chiar dacă au un preț mai mare, acest lucru se justifică întrucât nu mai cumperi alte produse, precum landoul sau scaunul auto.

Diferența dintre cele două tipuri de cărucioare constă în faptul că cele 3 în 1 sunt compuse din landou, scaun auto și cărucior, iar cele 2 în 1 doar din scaun auto și cărucior sau landou și cărucior.

Orice variantă ai alege, iată care sunt principalele avantaje:

  • Economia financiară - nu trebuie să cumperi mai multe elemente.
  • Manevrabilitatea – bebelușul poate fi transportat cu ușurință din mașină în cărucior și din casă în mașină.
  • Siguranța și confort.
  • Sunt potrivite pentru toată perioada de bebelușeală – landoul se folosește de la 0 luni până la 6 luni pentru că menține bebelușul într-o poziție orizontală. Scaunul auto se poate folosi de la 6 luni până la 3 ani maxim, iar căruciorul poate fi folosit în varianta sport.

Criterii esențiale care stau la baza alegerii căruciorului pentru copii

Pentru a te putea ajuta să iei cea mai bună decizie atât pentru tine, cât și pentru cel mic, îți vom enumera mai jos o serie de criterii de care trebuie să ții cont.

  1. Bugetul. Înainte de a pleca la cumpărături sau de a intra pe site-urile de profil stabilește care este bugetul disponibil pentru căruciorul copilului tău. Acest aspect va reduce din multitudinea de modele din care poți alege.

  2. Siguranța. Este cel mai important lucru de care trebuie să ții cont. Specialiștii consideră că modele 2 în 1 sau 3 în 1 sunt cele mai sigure.

  3. Confortul copilului. Căruciorul ideal trebuie să răspundă la toate nevoile celui mic: să ofere o poziție în șezut cât mai bună, să se poată rabata cu ușurință și să se poată regla astfel încât să-i ofere confort celui mic atunci când doarme.

Cărucioarele pentru copii de la  Skiddou

Skiddou este un brand polonez creat pentru copii cu vârste cuprinse între 0 și 6 ani și pentru părinții acestora. Acesta are la bază abordarea scandinavă a parentingului, ceea ce înseamnă că oferă o atenție deosebită materialelor din care sunt concepute produsele și că acestea accentuează dezvoltarea și siguranța copiilor.

Cărucioarele pentru copii de la Skiddou se găsesc în două variante remarcabile: cărucior sport pliabil și cărucior transformabil 2 în 1. Modelul sport cântărește doar 7,2 kg, fapt ce permite mișcarea fără efort. Acesta poate fi pliat și introdus fie în portbagajul mașinii, fie poate fi luat ca bagaj de mână în avion.

Căruciorul 2 în 1 este compus din landou și scaun sport și cântărește doar 9,5 kg. Acesta poate fi folosit încă din primele zile de viață ale copilului și poate fi purtat în plimbări lungi întrucât dispune de roți din spumă cu suspensie independent pe fiecare roată.

Produsele de la brandul Skiddou sunt întruchiparea perfectă a confortului și siguranței, și mai mult decât atât, le găsești la prețuri accesibile pe Drool.ro.

Accesorii pentru cărucioare

Pentru  a te bucura pe deplin de plimbarea cu cel mic ai nevoie de câteva accesorii esențiale. Le poți alege pe cele mai bune de la brandul BabyJem disponibile pe site. Calitatea superioară, prețurile avantajoase și utilitatea acestor produse sunt cele mai bune motive pentru care merită această achiziție.

Alege din oferta noastră husa de ploaie universală, geantă termoizolantă, păturică multifuncțională din bumbac, plasă împotriva insectelor sau husă termoizolantă pentru biberon. Toate acestea, dar și altele, sunt deosebit de utile pentru mămici, dar și pentru bebeluși.

Atunci când faci o astfel de alegere importantă pentru tine și copilul tău, ține întotdeauna cont de confortul bebelușului și alege produse de calitate superioară.

Împărtășește și cu alte mămici experiența ta, așa că scrie în comentarii care au fost cele mai importante criterii după care ai ales căruciorul pentru micuțul tău?

Comentarii