'
Cum prevenim autismul virtual la copii?

Autismul este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în rândul copiilor.

Dacă e să vorbim despre formele clasice de autism, acestea apar din nefericire, ca urmare a unor dereglări ale organismului sau pe fond genetic. Însă, în ultimii ani, specialiștii au descoperit o nouă formă de autism și anume cel virtual, această boală fiind de această dată una indusă, provocată.

Cu puțină atenție din partea părinților, autismul virtual poate fi prevenit sau la nevoie, tratat. Drumul către combaterea acestei afecțiuni devine unul anevoios atât pentru adulți, cât și pentru cei mici, așa că este esențial să știi care sunt simptomele și acțiunile care pot semnala apariția acestei afecțiuni pentru a interveni în mod eficient.

  • Cum se manifestă autismul virtual?
  • Cum poate fi prevenit/tratat autismul virtual?
  • Activități în aer liber
  • Activități pentru acasă care previn apariția autismului virtual
  • Activități pentru copii specifice în călătorii
  • Beneficiile oferite de Drool.ro în prevenirea și tratarea autismului virtual la copii

Cum se manifestă autismul virtual?

Având în vedere că trăim într-o lume tot mai agitată în care timpul trece pe repede înainte, tehnologia pare să devină un răspuns cheie la o mulțime de acțiuni, inclusiv în rândul copiilor. Iată, când sunt mici ne fascinează interesul lor față de inovație și dorința de descoperi lucruri tot mai interesante, așa că părinții sfârșesc încă din cele mai fragede perioade ale vieții să le pună în față un telefon sau o tabletă, fie să-i pună să urmărească desene animate la televizor.

Treptat, pe măsură ce se dezvoltă, poate apărea și dependența de aceste device-uri dacă nu există un echilibru între utilizarea lor și activitățile uzuale specifice vârstei. Și, în nefericire, toate acestea pot duce inclusiv la apariția autismului virtual. Un copil diagnosticat de către medic cu această afecțiune are un comportament negativ când vine vorba de îndepărtarea de tot ceea ce înseamnă tehnologie.

El poate de asemenea să refuze anumite lucruri, precum interacțiunea atunci când aceștia sunt strigați pe nume, lipsa dorinței de a interacționa sau de a se juca cu alți copii, dificultăți în a înțelege și a răspunde a anumite acțiuni simple. Dacă și tu întâlnești astfel de comportamente la copilul tău sau refuză vehement să faceți diferite activități împreună, să ieșiți la plimbare, să vă jucați în alte moduri, în detrimentul interacțiunii cu diferite dispozitive de ultimă generație (televizor, telefon, tabletă), îți recomandăm să nu le treci cu vederea.

Dar nu te panica! Evită autodiagnosticarea și apelează la un medic de specialitate pentru a te convinge dacă suferă de această afecțiune.

Cum poate fi prevenit/ tratat autismul virtual?

Nimic nu poate fi mai sfâșietor pentru un părinte, decât să-și știe copilul diagnosticat cu o afecțiune medicală. Iar autismul virtual este un semnal de alarmă chiar dacă se manifestă complet diferit față de autismul tradițional. Însă, poți preveni apariția acestei boli sau să o tratezi prin schimbarea stilului de viață, lucru la care și noi, echipa Drool, vrem să contribuim în mod activ.

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci e să-i limitezi parțial său complet accesul la aceste dispozitive care induc condiția medicală menționată. Specialiștii recomandă ca micuții să petreacă maxim 3-4 ore pe zi în fața telefonului, a televizorului și/sau a calculatorului, restul timpului liber fiind completat de ieșiri în aer liber sau alte activități specifice vârstei.

Noi avem o mulțime de activități practice și jucării atractive care să-i distragă pe cei mici de tehnologie sau care să-i aducă pe un făgaș normal atunci când sunt diagnosticați cu autism virtual și nu numai, care să contribuie la buna lor dezvoltare şi la renunțarea la obiceiurile proaste. Iată câteva pe care le poate experimenta indiferent de loc sau de momentul zilei.

  • Activități în aer liber

Cu cât copiii petrec mai mult timp în aer liber experimentând fel și fel de jocuri, descoperind lucruri și locuri noi și interacționând cu alți micuți, cu atât poți preveni ca gadgeturile uzuale să devină o prioritate pentru aceștia.

Uite, poți alege pentru ei niște căsuțe copii de interior și/sau de exterior în care aceștia să se miște și să-și dezvolte aptitudinile cognitive. Pot intra și ieși din casă, să o decoreze, să facă jocuri de schimb de rol pe care le văd la părinți, ceea ce le dezvoltă mobilitatea și creativitatea.

De asemenea, dacă locuiești la curte, să ne amintim măcar pentru câteva secunde cât de încântați eram să ne dăm în leagăn. La Drool găsești leagăne copii din plastic sau lemn, leagăn pentru bebeluși sau copii trecuți de vârsta 3+ ani, care vor deveni de asemenea o idee excelentă pentru a-și petrece cei mici timpul liber afară, experimentând noi activități care să prevină apariția autismului virtual, mai cu seamă când nu ai posibilitatea de a merge într-un spațiu public de joacă. Îți poți invita prietenii și copii lor astfel încât să interacționeze împreună.

Când trebuia să ne jucăm în aer liber, la fel de fascinați eram și cum se lăsau zmeii  purtați de vânt, vara, dar și de cât de multă adrenalină resimțeam când ne dădeam iarna cu sania. Drool și Djeco dar și multe alte branduri renumite care-ți pun la dispoziție diferite jocuri și accesorii pentru activități de exterior concepute cu plăcere.

  • Activități pentru acasă care previn apariția autismului virtual

Cu și fără poate, acasă este cel mai dificil să-l faci pe cel mic să reziste tentației de a se uita la televizor, pe YouTube sau să se joace pe telefon/calculator. Dar nu e o misiune imposibilă și își vom prezenta câteva activități și accesorii care îți vor veni în ajutor.

De exemplu, copiii adoră să scrie, să deseneze, acestea fiind printre cele mai creative activități practice pe care le fac în primii ani de viață. Dar ca să previi ca cei mici să-ți scrie pe pereți, lenjeria și alte obiecte din casă, un lucru foarte frustrant pentru părinți, poți să achiziționezi o tablă de scris pentru copii, magnetică sau folia adezivă din aceeași colecție, pe care copii pot desena, pot scrie cuvinte, să facă exerciții. Ele fac procesul de învățare mult mai simplu și mai rapid, fiind o adevărată investiție în educația lor.

Băieții vor iubi să primească în dar maşinuţe cu telecomandă inspirate din industria auto curentă, iar fetele pot fi atrase de jocurile de creație și îndemânare care presupun să coloreze, să construiască diferite decorațiuni Origami din hârtie după tehnica japoneză, să creeze bijuterii sau să-și personalizeze accesoriile preferate folosind diferite tatuaje și stickere simpatice.

În funcție de vârstă și de preferințe, la Drool găsești o inspirație vastă în materie de jocuri și jucării de interior cu care micuții pot să-și petreacă timpul liber făcând preponderent activități care previn impactul negativ al tehnologiei.

  • Activități pentru copii specifice în călătorii

Cu și fără poate, în călătorii este cel mai greu să îți convingi copilul să se bucure la fel ca și tine de parcursul acestora. Activitățile tipice includ privitul la desene animate și ascultarea de muzică. Dar ai posibilitatea să le distragi atenția făcând activități care să-i încurajeze mai mult să interacționeze cu tine și cu alte lucruri utile vârstei lor.

De exemplu, te poți asigura că ai mereu la bord cel puțin 1-2 jucării sau plușuri Disney, o pisică, un cățel sau orice animăluț preferă. Cărțile de colorat și cutiile muzicale sunt de asemenea o opțiune potrivită cel puțin pe timp scurt. Poți diversifica activitățile pe care le au de făcut astfel încât să nu se plictisească în caz de călătorii lungi.

Poți face și diferite activități care să le stimuleze mai cu seamă atenția și percepția precum fotografiatul peisajelor, număratul opririlor, al animalelor, participarea la jocuri de cuvinte etc. Pe această cale este stimulată și interacțiunea copiilor cu părinții și astfel puteți consolida relația de familie.

Beneficiile oferite de Drool.ro în prevenirea și tratarea autismului virtual la copii

Magazinul online Drool știe că fiecare copil este special în felul său și că au dreptul la cea mai bună educație pentru a se dezvolta armonios. Tehnologia vine cu avantajele sale, de exemplu, iată, poți comanda de la noi tot ce ai nevoie fără să mai pierzi timp cu copilul în fel și fel de magazine și să te trezești la final că nu e mulțumit. Ori că atractivitatea față de lucrurile alese dispare repede. Însă, dacă nu folosim tehnologia corespunzător, pot apărea probleme, lipsuri, probleme de sănătate etc.

Așa că îți punem la dispoziție o mulțime de articole și accesorii pentru grădiniță, școală, lucruri practice în procesul de hrănire, articole de îmbrăcat, până la jocuri, jucării și accesorii care să facă zilele frumoase și să-i încurajeze să se bucure de copilăria lor în adevăratul sens al cuvântului.

Lucrăm cu branduri cunoscute precum Skiddou, BabyJem, Mokki, MamaToyz și mulți alții, branduri consacrate și axate în permanență pe necesitățile copiilor de pretutindeni, băieți, fete și bebeluși, ce pot fi folosite începând cu prima zi de viață, dar și până la vârsta de peste 9-10 ani.

Prin urmare, fie că ai nevoie de un ajutor pentru tine, ca proaspătă mămică, fie pentru a-ți crește micuțul său pentru a-l educa și a-i dezvolta simțurile, echipa Drool.ro îți va fi mereu alături cu un portofoliu vast de produse, confecționate din materiale de calitate și selectate cu atenție.

Comentarii