'
Top activități pentru copii în mașină

Ne bucură enorm faptul că, la un moment dat am dat viață unui pui de om care ne oferă astăzi cele mai frumoase experiențe. Copiii sunt în mod cert o companie încântătoare ce ne schimbă întru totul starea de spirit în bine, chiar și în cele mai neplăcute momente. Iar dacă de planurile de vacanță vor ajunge și ei să fie la fel de încântați, drumul către destinație începe mereu cu o provocare pe cinste.

Cel mai dificil lucru pentru un șofer e să trebuiască să fie atent la drum și la ceea ce se întâmplă în jurul său, fără a omite necesitățile pasagerilor. Sau mai cu seamă, să supravegheze atent ceea ce fac copiii prezenți pe scaunele din spate, care pot fi uneori agitați sau predispuși la alte incidente. Părinții întâmpină dificultăți atunci când conduc și copiii plâng sau exclamă necesitatea unor lucruri.

Dar apelând la o serie de activități interesante pentru cei mici, atenția le-ar putea fi distrasă ușor, chiar și câteva ore în șir, astfel încât să puteți ajunge la destinație fără niciun fel de probleme, distrageri sau neplăceri provocate de copii. La Drool ți-am pregătit o listă cu accesorii scaune auto, dar câteva idei de lucruri pe care îi poți încuraja pe micuții tăi să le facă timp ce conduci, fără ca aceștia să te deranjeze.

1. Cum să-ți pregătești copilul pentru o călătorie cu mașina: tips&tricks

Înainte de a pleca la un drum lung cu mașina împreună cu cel sau cei mici, trebuie să știi mai ales dacă e prima tentativă de a călători cu aceștia, că și copii au nevoie de susținere morală și de îndrumare. Desigur, dacă vorbim de bebeluși mereu învățați să stea în brațele sau în apropierea părinților, se știe că nu poate exista un mod de comunicare facil și succesul călătoriei se poate raporta la activitățile derulate, la opririle frecvenţe pentru alăptat și contactul periodic cu părinții.

Dar dacă copiii sunt trecuți de vârsta 2-3 ani, poți încerca să le explici ce urmează să faceți cât mai pe înțelesul lor, chiar dacă în mașină e posibil să dea uitării tot ce s-a discutat. Cu timpul se vor obișnui, mai ales dacă vor avea parte de interacțiune, jocuri și activități specifice vârstei, care le distrag atenția.

Cert e că vei avea nevoie de multă răbdare și noroc. Și trebuie să te asiguri că ai la îndemână absolut tot ce i-ar trebui micuțului tău (lucruri de igienă, jucăria lui preferată, accesorii de schimb pentru bebeluși etc.) sau lucrurile fără de care acesta nu ar putea fi liniștit. Încercând să-i captivezi atenția de la drumul lung cu diferite activități, vei face călătoria mai plăcută iar odată cu dezvoltarea lor îi vei încuraja să nu mai privească drumurile cu mașina drept o problemă.

2. Activități perfecte pentru copii și bebeluși în mașină

Percepția bebelușilor e complet diferită de cea a copiilor de 3, respectiv 5, 7 și 9 ani. Așa că nu ar trebui să tratezi cu superficialitate alegerea activităților potrivite vârstei. Te poți inspira din experiențele altor părinți ca să afli ce jocuri și jucării i-ar putea atrage, dar și să te inspiri din stilul lor de viață curent. Uite drept inspirație și câteva dintre cele mai iubite acțiuni.

Desenele animate salvează orice călătorie

Până la adolescență și nu numai, orice copil va fi fascinat de desene animate sau de clipuri pe YouTube pline de interacțiune care știu cum să le distragă atenția. În plus, mulți copii obișnuiesc ca după un anumit timp de vizionare să adoarmă, iar acesta e cel mai bun lucru care ți se poate întâmpla ca șofer. Asta înseamnă că micuții vor sta liniștiți și poți câștiga chiar și câteva ore bune de condus, fără griji.

Asigură-te că micuții au o poziție comodă care le încurajează somnul de frumusețe folosind de exemplu, un suport de dormit pentru cap sau o pernă de călătorii pentru copii. Totodată, la cei mai mari le poți pune la dispoziție gustări diverse, bidoane practice cu apă, folosindu-te de un organizator special pentru mașină pe care să-l amplasezi pe spatele scaunului de șofer.

Când ei dorm, dacă temperaturile sunt mari sau cei mici tind să transpire în exces, poți folosi o protecție antitranspirație care amplifică senzația de confort. Folosind o husă universală pentru scaunul auto sau o husă antitranspirație vei proteja în același timp și scaunul de mașină care se poate deteriora cu ușurință fără o mentenanță corespunzătoare.

Iar multe accesorii practice pentru activitățile în mașină vei găsi la BabyJem, un brand axat pe siguranța și confortul copiilor, cât și pe liniștea părinților care au nevoie de tot ce-i mai bun pentru a face față tuturor provocărilor din viața de zi cu zi.

Jocuri cu zornăitoare - perfecte pentru bebeluși

Bebelușii sunt mai cu seamă atrași de sunete, forme, culori. Iar jucăriile cu zornăitoare sunt perfecte pentru aceștia. Dacă alăturat copilului se găsește și un adult, acesta poate face diferite acțiuni ca să-i atragă și mai mult atenția copilului folosindu-se de jucării zornăitoare sau jucării pentru dentiție dacă sunt la vârsta în care sunt agitați de fenomenul dezvoltării danturii lor. Poți folosi inclusiv o jucărie tip șosetă pentru mânuțe și piciorușe, care vor fi o adevărată plăcere și îi vor atrage atenția când acesta va face diferite mișcări.

Testează puterea jocurilor de rol

Copiii mai mari se pot regăsi mai ușor în activitățile ce au la bază jocurile de rol. De exemplu, poți începe prin a crea o poveste la care ei să fie actorii principali. Vorbim aici de jocuri de tipul “cine nu plânge sau cine rezistă fără a scoate un sunet mai mult timp”, activități în care părinții să preia rolul a diferite personaje animate, realizarea unor jocuri cu personaje fictive etc.

Jocuri de memorie și creativitate

Activitățile care le antrenează memoria, creativitatea și cele care le testează abilitățile cognitive sunt din nou printre lucrurile demne de încercat când călătoriți cu mașina. Iar pentru asta poți folosi tot felul de cuburi la care se rotesc elemenții și care trebuie să aibă aceeași culoare sau forme pe o linie care se înscriu în categoria cu jocuri de memorie și inteligență, ori jucării care prin îmbinare/rotire pot da naștere unor forme inedite. 

Utile pot fi și astfel de jocuri și jucării educative de tipul unor planșete la care trebuie interpretate sau povestite diferite scene pe care aceștia le văd pe cartonașe/imagini.

Poți inclusiv să pui la dispoziția copiilor mai mari o hartă, iar la fiecare oprire să-i rogi să bifeze locurile în care opriți. Ori o altă idee ingenioasă e să optezi pentru un aparat foto pentru copii și să-ți îndemni micuții să-l folosească pentru a captiva obiectele și peisajele interesante pe care le surprind în timpul călătoriei.

Povești sau karaoke?

Oricine iubește muzica de orice fel. Iar sunetele reprezintă o modalitate fascinantă prin care poți de asemenea să distragi atenția copiilor. Poți da drumul la radio pe un post care prezintă diferite povești pentru copii, mai ales dacă sunt și la vârsta la care le pot înțelege.

De asemenea, poți seta și frecvența radio preferată ce redă o parte din piesele voastre favorite după care puteți face karaoke, îndeosebi să alegi din playlist-urile disponibile online câteva melodii care să-i încurajeze pe cei mici să le fredoneze, să și le amintească sau să le memoreze.

Copiii vor fi activi din toate punctele de vedere, iar asta va contribui la dezvoltarea lor pe termen lung. Sigur, trebuie să te asiguri că șofer că frecvența sunetelor este una care nu te deranjează, dar și să-ți însușești faptul că această practică este foarte atrăgătoare pentru marea majoritate a copiilor.

3. De ce este important să-ți echipezi mașina cu accesorii scaune auto la drum lung?

Activitățile menționate anterior sunt doar câteva dintre multitudinea de opțiuni pe care le-ai putea experimenta cu ușurință. Vei observa însă că, accesoriile auto vin cu un aport semnificativ pentru a-ți atinge scopul în ceea ce privește creșterea gradului de atractivitate vizavi de acestea. Neavând niciun motiv pentru a se plânge de confort sau de alte nevoi primare, majoritatea atenției tale se va putea îndrepta către șofat și veți ajunge la destinație mai repede, în siguranță și mai puțin obosiți.

Astfel, crește plăcerea de a experimenta noi senzații în familie. Iar entuziasmul de a descoperi noi locații și obiective turistice crește și el semnificativ, inclusiv pentru copii, care percep altfel noțiunea de călătorii și vacanțe. 

Iar cu orice nou sejur pe care ți-l propui să-l faci într-un număr cât mai numeros, micuții vor deveni și mai fascinați, mai puțin temători privind ideea de a călători cu mașina sau de a fi nevoiți așa cum spune legea, să stea în scaunul de mașină dedicat pentru copii ori folosind înălțătoare auto, poziționate pe locurile din spate.

Îți recomandăm ca la începutul călătoriei să-ți faci și liste cu necesarul de care aveți nevoie întru tocmai pentru a putea să bifezi rând pe rând tot ce ai nevoie în materie de accesorii scaune auto, dar și pentru a te asigura că nu omiți niciun detaliu care ar putea fi important.

Comentarii

Articole similare