'
Ce trebuie să știi atunci când cumperi baveta pentru bebeluș?

Când are nevoie bebelușul de bavetă, când începe să mănânce singur sau mai devreme? Reutilizabilă, tip bandană, din bumbac sau silicon? Și, în sfârșit – cât trebuie să plătești pentru a te bucura de o achiziție reușită? Îți oferim toate informațiile pe care trebuie să le știi atunci când cumperi o bavetă pentru bebeluși.

Baveta este un accesoriu care însoțește bebelușul în diferite stadii ale dezvoltării sale 

Printre atât de multe articole pentru cei mici, baveta pentru bebeluși este unul care nu poate lipsi. Cu o infinitate de modele, materiale, imprimeuri și dimensiuni, ea are rolul de a-i proteja pieptul micuțului de umezeala cauzată de excesul de salivă, dar și de a-i proteja hăinuțele în timpul meselor.

Bavete pentru bebeluși – când să începi să le folosești?

Că baveta protejează bebelușul de umezeala cauzată de salivă știi deja. Dar te-ai gândit vreodată care sunt multiplele situații în care acest accesoriu este util? Am făcut o listă pentru a te ajuta:

În momentul alăptării sau hrănirii cu biberonul

Când te gândești să cumperi o bavetă, probabil că ai în vedere imaginea unui copil care învață să mănânce independent, care are nevoie de protecție suplimentară împotriva murdăriei. De fapt, este nevoie de o bavetă pentru bebeluși imediat după nașterea lui. De ce? Pentru că dacă bebelușul este fie alăptat, fie hrănit cu biberonul, deci la început întotdeauna îl ții  într-o poziție înclinată pe spate, iar acest lucru poate face ca laptele să se scurgă pe pieptul și pe hăinuțele celui mic.

Prima dentiție

De asemenea, când începe să apară prima dentiție, salivația excesivă este foarte frecventă. Unii copii salivează atât de mult încât își udă hainele și pot dezvolta o alergie cutanată din cauza contactului cu saliva. Aici intervine baveta, deoarece poate preveni acest lucru.

În momentul hrănirii

Mai mult, cu cât copilul este mai mare și mai activ, cu atât este mai probabil să apară pete nedorite pe hăinuțe atunci când mănâncă – fie când începi să hrănești copilul cu lingurița la vârsta de câteva luni, fie când îl înveți să mănânce independent, de obicei în jurul vârstei de 1 an. Însă te poate ajuta cu succes baveta pentru bebeluși.

Când intenționezi să introduci metoda baby-led weaning

În plus, o bavetă va fi un ajutor de neprețuit atunci când intenționezi să introduci metoda baby-led weaning, cunoscută ca BLW. Presupune omiterea hrănirii copilului cu o lingură și trecerea direct la autodiversificare, când bebelușul mănâncă în mod independent - mai întâi cu mânuțele, apoi i se introduc treptat tacâmurile. Baveta îl va ajuta pe micuțul tău să își îmbunătățească abilitățile alimentare și să își dezvolte abilitățile motorii fără stresul petelor.

Baveta pentru bebeluși – ce material să alegi?

Cele mai practice și sigure pentru copil sunt bavetele din silicon de înaltă calitate, care sunt flexibile, plăcute la atingere și delicate în contact cu pielea sensibilă. Materialul este funcțional și va asigura confortul în utilizare atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Înainte de a cumpăra, însă, uită-te bine la descrierile produselor. Te sfătuim să alegi unul dintre brandurile specializate în articole pentru copii, care folosesc materiale sigure și certificate. Un exemplu de astfel de produs este baveta pentru copii din silicon Smekke, din colecția Skiddou, care este potrivită pentru contactul direct cu alimentele. Confortul bebelușului este asigurat și de sistemul de prindere reglabil, care îți permite să ajustezi baveta perfect. De asemenea, baveta Smekke poate fi spălată cu ușurință - doar o pui sub jetul de apă și orice murdărie va dispărea în cel mai scurt timp. În plus, vine în două culori inedite, pe care prichindelul tău le va îndrăgi.

De ce să alegi o bavetă din silicon pentru copilul tău?

  • Siliconul este un material impermeabil și moale, este foarte practic, ușor de curățat și se usucă rapid, spre deosebire de baveta din bumbac care, după ce e spălată, durează mai mult să se usuce, așa că este nevoie să cumperi cel puțin două-trei bavețele.
  • De asemenea, bavețelele din silicon au o închidere reglabilă care îți permite să o ajustezi în funcție de dimensiunile fiecărui bebeluș, făcând-o mai confortabilă atunci când îl hrănești.
  • Când nu este utilizată, este ușor de depozitat, deoarece siliconul este moale și îi permite să fie pliat și rulat, potrivindu-se oriunde. 
  • În plus, unele bavete din silicon au un buzunar colector care ajută la depozitarea resturilor de mâncare, foarte potrivite atunci când copilul începe să mănânce singur și, desigur, scapă mâncarea. 

Baveta impermeabilă

Timpul de hrănire al bebelușului, fie cu lapte, fie cu alimente mai solide, este cu siguranță sinonim cu murdăria, nu? Este normal ca cei mici să se murdărească atunci când mănâncă, însă dacă îl schimbi pe cel mic de fiecare dată, la fiecare masă, e greu, nu-i așa?

Pentru asta există bavetele impermeabile, astfel încât, indiferent cât se murdărește puiul tău, ținuta rămâne în continuare curată. Acest model este realizat dintr-un material care poate absorbi lichidul și împiedică udarea hainelor bebelușului. 

La drool.ro avem o mulțime de astfel de modele, care mai de care mai interesante. Îți recomandăm cu drag să încerci și baveta impermeabilă cu mâneci.

De ce să alegi baveta impermeabilă?

  • Baveta impermeabilă este de obicei realizată din silicon, care facilitează curățarea și uscarea. 
  • Aceste produse sunt foarte utile atât pentru a fi folosite acasă, cât și în exterior, lăsând în orice caz copilul curat.
  • Este moale, ușoară și confortabilă pentru bebeluș.
  • Nu provoacă alergii și mâncărimi bebelușului.

Baveta din bumbac

Bumbacul este unul dintre cele mai utilizate materiale pentru producția de haine și accesorii, inclusiv bavete, datorită proprietăților sale. La drool.ro vei găsi zeci de astfel de modele, care mai de care mai colorate și vesele. Pot fi spălate atât manual, cât și în mașina de spălat, însă durează puțin până ce se usucă, în comparație cu bavetele din silicon sau plastic. 

În plus, bavetele din bumbac sunt un produs sustenabil, deoarece sunt confecționate din materiale biodegradabile și pot fi reciclate sau refolosite. Aceasta face ca alegerea bavetelor din bumbac să fie una responsabilă și conștientă.

De ce să alegi baveta din bumbac?

  • Siguranță: bumbacul este un material natural, non-toxic și hipoalergenic, deci nu există riscul de iritații sau alergii pentru pielea sensibilă a unui copil.
  • Comoditate: bumbacul este un material moale și confortabil, deci poate fi ușor de purtat pe pielea unui copil, fără a provoca disconfort sau iritații.
  • Durabilitate: bumbacul este un material rezistent, astfel încât bavetele din bumbac pot fi utilizate de mai multe ori și pot rezista la uzura cotidiană.

Baveta din plastic

Este realizată dintr-un plastic moale și are o mulțime de avantaje. Este practică, sigură și, evident, reutilizabilă, deci nu este doar o economie de timp, ci și de bani. Banda din jurul gâtului este de obicei ajustabilă, deci nu trebuie să iei vreo măsurătoare copilului înainte de a  o cumpăra, iar pe măsură ce copilul crește, este suficient să fixezi baveta la următoarele trepte. Atât de practic, nu-i așa?

De ce să alegi baveta din plastic?

  • Durabilitate: bavetele din plastic sunt mai rezistente decât cele din materiale textile, astfel încât să poată fi utilizate de mai multe ori, fără a se deteriora.
  • Ușurință în curățare: pot fi curățate ușor și rapid, fiind rezistente la apă și la alte lichide, în timp ce materialele textile pot absorbi și reține mirosurile și petele.
  • Siguranță alimentară: bavetele din plastic sunt sigure pentru contactul cu alimentele, deoarece nu conțin substanțe nocive care ar putea afecta sănătatea celui mic.
  • Economie: sunt, de obicei, mai accesibile decât cele din materiale textile, astfel încât sunt o alegere economică.
  • Comoditate: pot fi stocate cu ușurință, fiind ușoare și ocupând puțin spațiu.

Câte bavete sunt necesare în viața de zi cu zi?

Adevărul este că numărul de bavete de care are nevoie un părinte poate varia în funcție de numărul de copii, frecvența utilizării și scopul pentru care sunt folosite. În mod ideal, ar trebui să ai cel puțin două bavete la îndemână. Prin urmare, două-trei bavete sunt suficiente, mai ales dacă alegi siliconul sau plasticul ca materiale. Dacă însă optezi pentru bavetele din bumbac, îți recomandăm să achiziționezi cel puțin cinci, pentru a avea de schimb atunci când se usucă celelalte.

Nu uita că, dacă pleci de acasă, ar fi bine să ai câteva bavete și în geantă, în cazul în care ai nevoie să îi protejezi hainele puiului tău în orice moment.

Poți opta și pentru seturile de bavețele, astfel încât să ai la îndemână mai multe pentru a acoperi nevoile zilnice ale celui mic.

Bavete pentru bebeluși – preț

Cât costă o bavetă pentru bebeluși? Pentru un accesoriu de bună calitate, din materiale rezistente și practice, dotat cu elemente practice, trebuie să plătești aproximativ 30-40 RON. Este adevărat că o bavetă poate fi cumpărată chiar și cu 10 RON, dar cu siguranță va fi de origine necunoscută, nu va fi calitativă și nici sigură pentru cel mic. 

Momentul achiziției, durabilitatea și siguranța materialelor, detaliile practice și un preț adecvat – aceștia sunt factorii de care trebuie să ții cont atunci când alegi  o bavetă pentru bebeluși. 

Suntem convinși că ți-am fost de folos cu acest ghid cuprinzător, ești la doar câțiva pași de a cumpăra o bavetă de succes! Te invităm să descoperi și secțiunea noastră variată de bavete pentru bebeluși!

Pe curând! 

Comentarii