'
Top 5 produse care nu trebuie să îți lipsească în sarcină

Chiar dacă este una dintre cele mai frumoase perioade din viața unei femei, sarcina are și părți mai puțin plăcute. Schimbările emoționale, transformările prin care trece corpul, fricile și emoțiile sunt lucruri care îngreunează toată această perioadă. Tocmai pentru a face această perioadă mai ușoară, Drool.ro îți prezintă top 5 produse care nu trebuie să-ți lipsească în sarcină.

Perioada sarcinii nu este caracterizată doar de emoții intense, zâmbete, fotografii sau mângâieri pe burtică din partea tatălui sau a celor apropiați. Practic spus, nu totul este liniștit și frumos. Transformările prin care trece corpul unei femei în timpul sarcinii sunt epuizante și uluitoare de o potrivă, mai ales de la începutul celui de-al doilea trimestru. Sarcina este descrisă și de dureri de spate, picioare umflate, kilograme în plus, mișcările bebelușului care nu te lasă să stai într-o anumită poziție, oboseală, respirație dificlă, insomnii, haine incomode și lista poate continua.

Cum poți depăși această perioadă și cum poți să treci peste toate problemele amintite mai sus? Ei bine, există câteva produse minune care nu trebuie să-ți lipsească din sarcină, întrucât sunt deosebit de utile. Iată care sunt 5 cele mai importante dintre ele:

Perna pentru gravide

În timpul sarcinii dormitul poate reprezenta o adevărată problemă, mai ales în ultimele luni. Găsirea unei poziții confortabile, care să-I permită mamei sa aibă un somn odihnitor poate fi epuizantă, consumând resurse și energie. Cea mai bună soluție pentru a rezolva aceste probleme este perna pentru gravide

Pernele pe care dormi în mod normal nu sunt concepute pentru a oferi confortul și sprijinul de care are nevoie femeia gravidă în sarcină. Din acest motiv, cea mai eficientă soluție pentru a obține un somn odihnitor și pentru a elimina durerile asociate sarcinii o reprezintă pernele special concepute pentru gravide.

Aceste perne sunt special create pentru a susține toate modificările care apar în sarcină și oferă suport pentru un somn liniștitor și de durată. Ele sunt deosebit de utile mai ales în ultimul trimestru de sarcină, atunci când este aproape imposibil pentru viitoarele mămici să își găsească o poziție de somn confortabilă. 

De asemenea, pernele pentru gravide aduc și o mulțime de beneficii, precum:

  • Oferă sprijin pentru tot corpul.
  • Atenuează durerile de spate.
  • Asigură un somn neîntrerupt, odihnitor și relaxant.
  • Îmbunătățește circulația sângelui.
  • Este utilă și după naștere. 

Perna pentru gravide ar trebui să fie folosită în momentul în care burtica începe să crească vizibil și devine greu să îți găsești o poziție confortabilă de somn sau să schimbi poziția în timpul somnului. De regulă, nevoia unei perne pentru gravide apare în jurul săptămânii 20 de sarcină.

Atunci când alegi o perna pentru gravide fii atenta la următoarele aspecte:

  • Dimensiunile patului;
  • Materialul exterior;
  • Umplutura pernei;
  • Zona corpului pe care o susțin. 

Vezi gama de produse disponibile pe drool.ro si alege perna pentru gravide care se potrivește cel mai bine cu nevoile tale. 

Chiloți pentru gravide

Una dintre cele mai mari provocări vestimentare din timpul sarcinii constă în alegerea lenjeriei intime. Chiloții pentru gravide trebuie să fie neapărat comozi, confecționați dintr-un material natural, să aibă elasticitate cât mai mare și să nu aibă accesorii care ar putea incomoda. De asemenea, chiloții trebuie să se adapteze mărimii burticii și a bazinului. Mai mult decât atât, este esențial să reții că în ultimele luni de sarcină aceste piese, fie că vor avea talia înaltă sau joasă, va trebui să susțină burtica și să facă orice deplasare mai confortabilă și mai elegantă. 

Lenjeria intima pentru gravide trebuie să ofere confortul de care are nevoie orice femeie care se pregătește să devină mamă. Și pentru că ținem cont de toate aceste aspecte, ți-am pregătit pe site o întreagă gamă de produse și modele din care poți alege. 

Suport centură de siguranță pentru gravide

Indiferent că alegi să conduci în timpul sarcinii sau ești pasager pe scaunul din dreapta, pe timpul sarcinii regulile de siguranță se aplică în continuare. În aceasta perioadă, centura de siguranță normală în trei puncte se întinde inconfortabil peste burtă. În cazuri extreme, de oprire bruscă sau de accident, partea inferioară a centurii de siguranță ar trebui să circule de-a lungul pelvisului, ci nu peste burtă. Așa că, suportul pentru centura de siguranță asigură poziționarea corectă a acesteia și împiedică alunecarea ei, fără a interveni asupra rolului de bază. 

De ce să alegi un suport centură de siguranță pentru gravide și care este rolul lui? Citește în continuare!

  • Oferă  siguranță și confort pentru gravide în timpul călătoriilor cu mașină. 
  • Asigură reglarea perfectă a centurii de siguranță și conferă o poziție confortabilă a curelei abdominale sub burtă, fără  a interveni în performanțele de bază ale centurii de siguranță. 
  • Suportul poate fi folosit confortabil indiferent de ce ai purta: rochii, fuste sau pantaloni. 
  • Instalarea lui este foarte ușoară și flexibilă. 
  • Se potrivește scaunelor din față ale șoferului si pasagerului, în toate automobilele.

Cărți de specialitate

Multe viitoare mămici au numeroase întrebări, lucruri pe care nu le știu și temeri legate de sarcină. Chiar dacă experiența directă este resimțită altfel și poate fi ușor diferită, există o serie de informații care te vor ajuta să înțelegi ce se întâmplă în toată această perioadă cu tine, cu corpul tău și cu micuțul pe care urmează să-l aduci pe lume. Cum este perioada sarcinii? Ce este recomandat să faci și ce nu? Ce alimente ai voie să mănânci? Care sunt lucrurile la care trebuie să fii atentă? Cum te comporți cu bebe în primele săptămâni? Sau care sunt nevoile unui bebeluș sunt doar câteva dintre curiozitățile femeilor gravide. 

Gama de cărți pentru femeile gravide și pentru proaspetele mămici este vastă, așa că recomandarea noastră este să citești acum, cât mai poți, căci după ce apare bebe, timpul îți va fi foarte limitat.

Cosmetice pentru sarcină

Chiar dacă este grea, perioada sarcinii trebuie să-ți aducă și momente de relaxare. Cele nouă luni de așteptare a bebelușului și săptămânile de după naștere sunt perioade în care este esențial să folosești produse care să-ți îngrijească pielea. Corpul tău trece prin schimbări majore, iar din acest motiv o îngrijire adecvată este foarte importantă pentru a arăta bine și pentru a te simți minunat. 

  • Îngrijirea tenului în perioada sarcini – este esențială întrucât schimbările hormonale care au loc în corpul tău se pot manifesta sub formă de acnee, de pori dilatați sau de sebum în exces. Pentru a rezolva toate problemele folosește uleiuri naturale, produse blânde și protecție împotriva radiațiilor solare. 
  • Îngrijirea corpului în perioada sarcini – constă în îngrijirea cu mai multă atenție a fiecărei zone, după cum urmează:
  • Burtica – trece în perioada sarcinii prin schimbări vizibile. Recomandat este să începi încă din luna a-3-a să folosești creme sau uleiuri pentru vergeturi. 
  • Pielea corpului – de cele mai multe ori rămâne uscată pe toată perioada sarcinii astfel că este esențial să îngrijești cu cremă sau ulei, tot corpul, nu doar burtica. Acordă atenție deosebită, mai ales în ultimele luni de sarcină,  mameloanelor care trec printr-un proces ce le pregătesc de alăptare. 
  • Igiena intima în timpul sarcinii – are nevoie de o atenție sporită. Recomandat este să te speli cu apă călduță și să folosești geluri intime speciale pentru gravide, cu ph natural. 
  • Masajul perineului – înainte de naștere este foarte util întrucât ajută la evitarea laceraților. Acest tip de masaj făcut cu regularitate asigură pielii o elasticitate maximă, ameliorează circulația sanguină și relaxează zona. 

Pentru fiecare femeie perioada sarcinii este importantă și plină de schimbări. Este esențial ca în tot acest timp să ai mai multă grijă de tine și să te asiguri că ai la îndemână toate elementele și accesoriile care contribuie la starea ta de bine. 

Drool.ro este magazinul pentru viitoare mămici, bebeluși și copii. Plasează comanda din confortul casei tale și asigură-te că ai la îndemână tot ce îți trebuie pentru întâmpinarea bebelușului tău. 

Pe curând, 

Drool.ro

Comentarii