'
Cadouri de botez

Pentru orice familie, momentul în care apare un nou membru micuț și drăgălaș la orizont, este un motiv de bucurie și de sărbătoare. Iar acest lucru merită sărbătorit și cu cei dragi.

Nu trece mult până primești invitația la botez și din acel moment începe adevărata provocare. Pe lângă emoțiile de bucurie la auzul veștii că bebelușul va fi creștinat, apar o serie de întrebări: ”ce ținută să port la un eveniment atât de special?”, ”oare pantofii albaștrii sunt potriviți pentru petrecere?”, însă cea mai importantă întrebare, rămâne, de departe ”oare ce cadou să îi ofer micuțului bebeluș în dar?”.

Alegerea cadoului de botez este, de cele mai multe ori, una dificilă, deoarece cu toții ne dorim ca, acel cadou oferit de noi să fie unul cât mai autentic, original și memorabil.

Există foarte multe variante de răspuns la întrebarea ”care sunt cele mai bune idei de cadouri de botez” iar noi îți vom prezenta în cele ce urmează câteva dintre ele, în încercarea de a-ți face alegerea mai ușoară.

Ce trebuie să știi înainte de a alege cadoul de botez?

Sursa foto: living on the cheap

Pentru a nu da greș în ceea ce privește cadoul de botez, înainte de a lua hotărârea finală, trebuie să ții cont de câteva aspecte foarte importante.

Este bine să știi dacă micuțul care urmează să fie creștinat este băiețel sau fetită. Deși există foarte multe posibilități de cadouri unisex, pentru a merge la sigur, este bine să cunoști dinainte sexul copilului. Astfel nu riști să te prezinti la botez cu o frumoasă rochiță roz și mare să îți fie surprinderea când în fața ta va sta un mic dolofănel pe nume Andrei sau Ștefan, sau Robert.

De asemenea, este bine să cunoști preferințele și stilul propriu al părinților. Dacă cunoști pasiunile acestora, interesele lor, ceea ce le place sau ce nu le place, alegerea cadoului perfect va fi mai ușoară.

Poți recurge și la o variantă mai sigură, și anume să îi întrebi direct pe părinții bebelușului sau pe apropiați, care ar fi obiectele de care ar avea nevoie. Poate pătuțul celui mic este deja achiziționat, dar scaunul auto nu. Cine știe? Variante sunt multe, trebuie doar să fii puțin vigilent.

Cele mai bune idei de cadouri pentru botez

Sursa foto: emma’s diary

Există foarte mult variante de idei de cadouri pentru botez. Dacă vei ține cont de aspectele precizate mai sus, cu siguranță cadoul tău va fi unul original și de mare interes atât pentru cel mic cât și pentru părinți.

În cele ce urmează îți vom pune la dispoziție o serie de idei de cadouri de botez, care mai de care mai atractive. Cadoul perfect poate fi găsit cu ușurință dacă îți asculți intuiția și inima.

Cadouri botez pentru băiat

Sursa foto:martha steward

Hăinuțele reprezintă o alegere inspirată ori de câte ori vine vorba despre un cadou de botez. Copiii cresc repede, ceea ce înseamnă că hăinuțele trebuie cumpărate mereu cu un număr mai mare. Îți propunem pentru băiețel un Set de 10 piese pentru nou născut- 100% bumbac organic- Blue.

Set de 10 piese pentru nou născut- 100% bumbac organic- Blue

Știm cât de repede se murdăresc bebelușii, atât în timpul mesei cât și în perioadele în care explorează lumea.De aceea, o altă alegere inspirată pentru cadoul de botez pentru băiiat ar putea fi  Set 3 piese: pantaloni, bluzita si vestuta pentru bebelusi, Tongs baby.

Set 3 piese: pantaloni, bluzita si vestuta pentru bebelusi, Tongs baby

Cu toții știm că cele mai frumoase cadouri pentru cei mici sunt reprezentate de jucării. Indiferent de vârsta micuțului, atenția acestuia va fi captată de zornăitori și de animăluțe de pluș. O variantă prietenoasă pentru bebeluș, ce poate fi de asemenea un cadou excelent de botez, este centru de joacă cu Centru de joaca cu salteluta Tiny Love Gymini Boho Chic, o luni +, Multicolor.

Centru de joaca cu salteluta Tiny Love Gymini Boho Chic, o luni +, Multicolor

Rămânem tot în zona jucăriilor și îți propunem ca variantă de cadou o jucărie de pluș; este vorba despre  Jucarie de plus, 13 cm, clopotel, cu oglinda, 0 luni +, catelus.

Jucarie de plus, 13 cm, clopotel, cu oglinda, 0 luni +, catelus

Un alt cadou de botez perfect pentru un băiețel ar fi un  Prosop de infasat dupa baie, Morsa William, 0-6 luni, Gri. Micul băiețel din familie va adormi ,mai mult ca sigur, în acest prosop pufos, după băiță.

Prosop de infasat dupa baie, Morsa William, 0-6 luni, Gri

Ca ritualul de după băiță să fie unul complet, alături de prosopul de înfășat după baie îi mai poți oferi micuțului prinț un set format din Perie si pieptan pentru bebelus Royal blue Rotho-babydesign.

Perie si pieptan pentru bebelus Royal blue Rotho-babydesign

Cadouri botez pentru fată

Sursa foto: ganshoren.be

Că ne place să recunoaștem sau nu, fetițele au fost întotdeauna îmbrăcate mai cochet în comparație cu băiețeii. Pentru botez, poți alege să îi dăruiești fetiței hăinuțe care mai de care mai colorate, de la rochițe, la fustițe sau salopețele, toate reprezintă o alegere inspirată. Îți propunem Rochita elegamta pentru fetite Mystery, Tongs baby.

Rochita elegamta pentru fetite Mystery, Tongs baby

Alături de hăinuțe, o altă alegere bună pentru un cadou de botez pentru o fetiță ar putea fi și accesorile, precum pantofiorii, balerinii sau chiar ciorăpeii cu dantelă. Poți alege o pereche de Balerini bebelus cu paiere, dar și o pereche de Ciorapi cu perluta.

Balerini bebelus cu paiere

Ciorapi cu perluta

La fel ca și în cazul băiețeilor, si pentru fetițe jucăriile reprezintă o alegere foarte bună. În ultima perioadă, jucăriile muzicale au avut foarte mare succes în rândul bebelușilor. O variantă bună de cadou de botez pentru fată ar putea fi o Jucărie muzacala pentru somn ursulet de plus, 28cm, pink Fillikid.

Jucarie muzical pentru somn ursulet de plus, 28 cm, pink Fillikid

Pentru un somn odihnitor și liniștitor, alături de jucăria muzicală, puteți oferi în dar micuței prințese și acest MimiNu- Cosulet bebelus pentru dormit, Baby7 Nest 75x75cm, cu volanase, Colectia Royal, Beige.

MimiNu- Cosulet bebelus pentru dormit, Baby7 Nest 75x75cm, cu volanase, Colectia Royal, Beige

Cu toții știm că bebelușii  din ziua de azi sunt foarte receptivi la tot ce este în jurul lor și înmagazinează foarte multe cunoștințe într-un timp foarte scurt. O variantă bună de cadou ar fi Carticica interactiva pentru bebelusi, multicolor.

Carticica interactiva pentru bebelusi, multicolor

Cadouri botez pentru nași

Sursa foto: styleCaster

Un rol important atât în viața celui mic, cât și la botez, îl au nașii copilului. Aceștia sunt aleși ”pe sprânceană”, cum s-a spune, de către părinți deoarece nașii vor devenii părinții spirituali ai celui mic. Pentru a le arăta recunoștința purtată și dragostea, tot-odată, părinții obișnuiesc să ofere un cadou de botez nașilor. Dacă te întrebi când se dă cadoul nașilor de botez, acesta poate fi oferit fie înainte de botez, fie după, la petrecere sau chiar la băița de a doua zi.

Le poți oferi nașilor în dar de botez produse folositoare, de tip electrocasnic. De la robot de bucătărie, mixer sau storcător de fructe, până la expresor de cafea sau aparat de făcut pâine, orice ai alege din această gamă largă, nu ai cum să dai greș.

O altă variantă de cadou pentru nașa de botez, ar fi obiectele decorative de tipul vazelor, cutiuțelor muzicale, tablourilor sau bibelourilor, în funcție de gusturile ei.

Mai poți opta pentru a oferi în dar părinților spirituali ai bebelușului tău bijuterii de aur sau argint. O pereche de cercei de argint pentru nașă și un ceas elegant pentru naș, sau o pereche de butoni, cu siguranță ar putea constitui un cadou memorabil.

Un cadou ceva mai îndrăzneț ar putea fi reprezentat de două bilete la o ședință de masaj sau spa, sau, de ce nu, la un concert susținut de artistul preferat al celor doi nași.

Dacă vrei ca momentul botezului tău să rămână întipărit pe vecie în mintea și în sufletul nașilor, poți alege un cadou personalizate pentru aceștia. Este vorba despre tricouri personalizate cu mesaje de genul ”Pentru cea mai tare nașă/ Pentru cel  mai tare naș”.  Aceste tricouri le poți personaliza cu mesajul ales, în funcție de inspirație și preferințe. Poți alege Tricou printat Modelul tau.

Tricou printat Modelul tau

Cadou de botez personalizat

În ultima perioadă cadourile personalizate sunt din ce în ce mai căutate deoarece acestea sunt unice și special create pentru fiecare bebeluș în parte. Foarte multe persoane aleg să ofere în dar un cadou de botez personalizat micuțului bebeluș, iar părinții sunt de-a dreptul în extaz când văd numele celui mic inscripționat pe hăinuțe, păturele, scutece sau jucării.

  • Body-urile personalizate cu numele bebelușului sunt la foarte mare căutare și reprezintă o alegere inspirată pentru botez.
  • Body-urile personalizate cu mesaje de genul ”sunt cel mai iubit bebe” sau ”toată lumea mă iubește”, sunt de asemenea foarte des oferite în dar celui mic.Poți alege Body Bebe Personalizat Modelul Tau.

Body Bebe Personalizat Modelul Tau

  • Seturile de 12 bady-uri cu lunile bebelușului sunt un adevărat deliciu. Părinții abia vor aștepta ca bebe să mai adauge o lună de viață, să îl îmbrace cu body-ul corespunzător și să imortalizeze momentul printr-o fotografie. Poți încerca varianta Set 12 body-uri cu lunile bebelusului.

Set 12 body-uri cu lunile bebelusului

  • O altă variantă de obiecte personalizate este tabloul bebelușului cu anunțul nașterii; acest tablou cuprinde informații despre bebeluș de la momentul nașterii: numele bebelușului, data nașterii, ora nașterii, greutatea, lungimea. O variantă potrivită ar fi Tablou brodat cu anunt nastere- Masinute.

Tablou brodat cu anunt nastere- Masinute

  • Se mai pot personaliza cu numele bebelușului alte obiecte precum: peria, pieptenul, biberonul, farfuriuța sau chiar tacâmurile.
  • O alternativă a păturelelor clasice pentru bebeluși ar putea fi păturelele inscripționate cu numele bebelușilor și cu lunile anului. Aceste păturele sunt perfecte pentru ședințele foto aferente fiecărei luni de viață ale bebelușului. Îți propunem  Paturica Milestone plusata pentru fotografii memorabile Curcubeu Model C.

Paturica Milestone plusata pentru fotografii memorabile Curcubeu Model C

  • Un alt cadou personalizat ce poate fi dăruit la botez sunt seturile primul dințișor sau prima șuviță de păr. Aceste seturi conțin cutiuțe speciale în care se vor păstra dințișorii bebelușului, respectiv șuvița de păr tăiată la botez.
  • Un cadou foarte drăguț este reprezentat de kit-ul amprentă mulaj; cu ajutorul acestui kit părinții vor obține și vor păstra amprenta mânuței și amprenta piciorușului bebelușului lor pentru tot restul vieții. Poți alege sa oferi în dar de botez Kit amprenta pentru manuta si piciorus.

Kit amprenta pentru manuta si piciorus

Cadouri pentru moașa de botez

Sursa foto: find your mom tribe

Moașa de botez este aleasă de mama copilului și este persoana care aduce copilul de acasă la Biserică, și cea care înmânează copilul nașei, în interiorul Bisericii. Mai mult de atât, moașa este cea care cumpără hăinuțele cu care bebelușul este îmbrăcat pe drumul dinspre casă spre Biserică.

Ca semn de prețuire și respect pentru moașă, foarte multe familii obișnuiesc să îi ofere un dar simbolic acesteia, la botez.

Cadoul pentru moașa de botez poate fi reprezentat de:

  • Set de lenjerie de pat;
  • Obiecte decorative: vază, tablouri, lumânări parfumate de casă;
  • Bijuterii de argint;
  • Parfumuri;
  • Paletă de machiaj, etc.

Cadouri funny pentru botez

Sursa foto: iStock

Marea majoritate a oamenilor aleg să ofere în dar cadouri clasice, mai ales dacă relația cu părinții bebelușului nu este una foarte apropiată. Dacă te aflii în categoria celor care vor ca darul oferit de ei să rămână adânc întipărit în mintea părinților, îți propunem câteva idei de cadouri funny pentru botez:

  • Body-uri cu mesaje amuzante ”sunt noul șef al casei”, ”tati muncește, mami cheltuiește”, ”nu #rezist fără lapte”, pot fi o variantă foarte bună dacă dorești să oferi în dar de botez un cadou funny.

Cadouri pentru botez din argint

Sursa foto: weddingwire

Dacă te gândești că hăinuțele rămân mici, iar jucăriile se deteriorează în timp și vrei ca, cadoul tău să dăinuie mulți ani înainte, poți alege să oferi drept cadou de botez bijuterii de argint pentru bebeluș. Indiferent că este vorba despre o fetiță sau despre un băiețel, bijuteriile de argint au fost, sunt și vor rămâne o alegere inspirată în ceea ce privește cadoul de botez.

  • Pentru fetițe poți alege dintr-o gamă largă de bijuterii: o pereche de cerceluși, un lănțișor, un pandantiv cu inițiala numelui sau o brățară finuță.
  • Pentru băieței variantele sunt puțin mai limitate, dar suficiente cât să poți găsi un cadou de argint potrivit. Poți alege între un pandantiv cu inițiala numelui, un lănțișor sau o brățară.

Cadouri de botez utile și practice

Sursa foto: iStock

Cadourile practice sunt o variantă cu care nu vei da greș niciodată în ceea ce privește cadoul de botez. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri, înainte de a oferi un astfel de cadou, că părinții nu au apucat deja să cumpere accesoriile sau elementele la care te-ai gândit să le oferi în dar de botez micuțului bebeluș.

Aceste cadouri practice sunt foarte utile și necesare în viața oricărui părinte; am putea spune chiar că, sunt indispensabile atunci când ai un copil mic în casă. Destul de costisitoare unele dintre ele, reprezintă un cadou foarte bun deoarece scutești familia de o cheltuială suplimentară.

  • Scaun de masă- scaunele de masă pentru bebeluși sunt special adaptate nevoilor acestora, transformând activitatea mesei, într-un eveniment plăcut pentru întreaga familie; aceste scaune special concepute pentru copii, au înălțimea necesară pentru ca micuțul să ajungă la masă și tot odată să fie în siguranță.

Îți propunem varianta de Scaun de masa inalt pentru copii Trick, convertibil 3in1, Gray Candy.

Scaun de masa inalt pentru copii Trick, convertibil 3in1, Gray Candy

  • Cărucior- cărucioarele sunt foarte importante atât pentru copii cât și pentru părinți, deoarece fac posibilă transportarea cu ușurință a bebelușului în timpul plimbărilor în afara casei. Există numeroase modele de cărucioare, adaptate la nevoile și dorințele fiecărui părinte. Dacă alegi un astfel de cadou de botez, trebuie să aflii înainte care sunt așteptările părinților de la un cărucior.

Poți alege un Carucior 2in1, Greentom, 100% Ecologic, Black Red.

Carucior 2in1, Greentom, 100% Ecologic, Black Red

  • Scaun auto- unul din cele mai importante accesorii pentru cel mic, este, de departe, scaunul auto. Este obligatoriu transportul bebelușului/ copilului în mașină într-un scaun auto deoarece , numai în modul acesta, copilul se află în siguranță în timpul deplasării cu mijloacele auto.

O variantă practică este Scaun auto ROTO Isofix, Beige String.

Scaun auto ROTO Isofix, Beige String

  • Premergător – sunt de foarte mare ajutor copilului mic, ajutându-l să învețe să stea singur în piciorușe. Înainte de a începe să se susțină singur, copilul începe să descopere lumea cu premergătorul.

Des utilizat este premergătorul Petite&Mars- Premergator Monty, Chevron Blue.

Petite&Mars- Premergator Monty, Chevron Blue

  • Sistem de monitorizare bebe- pentru acei părinți care vor să desfășoare și alte activități în timp ce bebelușul doarme, dar care vor să știe permanent în ce stare se află copilul lor, sistemele de monitorizare video si audio reprezintă o alternativă excelentă. Toți părinții vor fi încântați, mai mult ca sigur, de un astfel de cadou.

Cadouri de botez pentru proaspeții părinți

Sursa foto: christine keys

Deși în cadrul unui botez, toată atenția este ațintită asupra copilului, sunt invitați care doresc să ofere cadouri și proaspeților părinți. Există multe variante pentru astfel de daruri:

  • Albume foto- deși trăim în era tehnologiei și toate pozele din zilele de azi obișnuiesc să fie în format electronic, foarte mulți părinți, însă, aleg să realizeze un album foto cu bebelușul lor pentru a-l avea amintire peste ani.
  • Port bebe- de mare ajutor atât mămicilor, cât și tăticilor, este port-bebe-ul; acesta este un ham cu care bebelușul este susținut la pieptul unuia dintre părinți, ceea ce face mai facilă transportarea acestuia în diverse locuri. Poți opta pentru BabBjorn- Marsupiu anatomic One Air- Pearly Pink, 3D Mesh.

BabBjorn- Marsupiu anatomic One Air- Pearly Pink, 3D Mesh

  • Bijuterii- o alegere inspirată pentru orice părinte sunt bijuteriile de tipul lănțișoarelor cu pandantiv pentru mămici sau butonilor de cămașă pentru tătici.
  • Card cadou- dacă ai rămas în pană de idei și îți dorești să oferi proaspeților părinți un cadou cât mai folositor, dar nu știi de ce anume ar avea nevoie, o soluție la îndemână este un card cadou, pe care aceștia să îl folosească cum știu mai bine de cuviință.

Cadouri botez de la bunicii materni și paterni

Sursa foto: maryland state doulas

Se zice că bunicii își iubesc nepoții mai mult ca proprii copii; nu se știe dacă acest lucru este valabil în toate cazurile, dar mai mult ca sigur, atât bunicii materni cât și bunicii paterni sunt un sprijin de nădejde atât pentru proaspeții părinți cât și pentru copii.

Nu există o regulă clară, însă, de obicei, bunicii aleg la botez cadouri mai practice, mai folositoare, cadouri de care știu din surse sigure că părinții ar avea nevoie. Iată câteva astfel de idei de cadouri din partea bunicilor materni dar și a bunicilor paterni:

  • Leagăn electric- leagănul electric este o idee foarte bună de cadou de botez deoarece este acel dispozitiv care le va face viața mai ușoară părinților; de obicei bebelușii adorm foarte repede în genul acesta de dispozitive, marea majoritate dintre ele fiind prevăzute cu jucării si sistem sonore muzicale.

O variantă de leagăn electric ar fi Leagan electric cu telecomanda Caretero LOOP Mint.

Leagan electric cu telecomanda Caretero LOOP Mint

  • Lenjerii de pat- foarte practice și utile, lenjeriile de pat pot fi un cadou foarte bun, deoarece trebuie acordată o atenție sporită locului în care bebelușul se odihnește; acestea trebuie să fie confecționate din materiale de calitate, trebuie spălate și călcate înainte de a fi folosite, și schimbate la fiecare săptămână, poate chiar mai des, în funcție de necesități.

Poți alege Lenjerie Patut copii Klups Sweet Bear.

Lenjerie Patut copii Klups Sweet Bear

  • Saltea de înfășat- foarte utilă și practică, de cele mai multe ori cu imprimeuri colorate și vesele,  salteaua de înfășat se atașează la pătuțul bebelușului și transformă activitatea de schimbare a scutecelor într-o adevărată joacă.
  • Cântar- cântarul este un cadou de botez foarte practic, deoarece în fiecare casă în care există un copil mic trebuie să existe, obligatoriu, și un cântar de bebeluși; copiii cât sunt mici se cântăresc foarte des, cel puțin de două ori pe lună, deoarece greutatea bebelușului oferă informații prețioase despre starea acestuia de sănătate.

Îți propunem Cantar bebelusi si copii Momert.

Cantar bebelusi si copii Momert

Lucruri necesare pentru un botez reușit

Sursa foto: catch my party

Botezul este un eveniment special și emoționant în viața fiecărui părinte. De multe ori, se întâmplă ca în perioada botezului, părinții să fie foarte obosiți și să scape din vedere aspecte importante, fără de care acest eveniment nu ar fi posibil. Pentru a preveni aceste situații neplăcute, dar și pentru a avea un botez perfect, am pregătit o listă cu lucrurile necesare pentru un botez reușit.

Încă de la început vom stabili că există lucruri care sunt în grija părinților și lucruri care sunt în grija nașilor. Este o muncă de echipă pentru creștinarea minunii din familie.

Pentru părinți:

  • Pregătirea actelor copilului (certificat de naștere) și a actelelor proprii (cărțile de identitate);
  • Pregătirea unui rând de hăinuțe pentru bebe care vor fi purtate acasă;
  • Pregătirea cadoului pentru nași;
  • Pregătirea mărturiilor pentru Biserică;
  • Mama trebuie să cumpere două prosoape și un săpun pentru băița de a doua zi.

Pentru nași:

  • Aceștia vor cumpăra copilașului trusoul pentru botez;
  • Trebuie să cumpere lumânarea de botez;
  • Pregătirea unei sticle de vin și de ulei pentru Biserică;
  • Pregătirea unui iconițe care va fi sfințită în Biserică, iconiță ce o vor dărui copilului;
  • Nașii vor plăti taxele de la Biserică.

Ce trebuie să conțin trusoul bebelușului:

  • Pânză de mir;
  • Sticluță de mir;
  • Fașă roz (fetiță), albastră (băiețel) sau albă;
  • Un prosop pentru bebeluș, un prosop pentru preot;
  • Săpun pentru preot;
  • Cutiuță și foarfecă pentru șuvița de păr.

Nașterea unui copil este un motiv de bucurie în special pentru părinți, iar creștinarea micuțului prin Sfânta Taină a botezului este un motiv de mulțumire sufletească și recunoștință. Întreaga familie extinsă participă la acest eveniment și se bucură, alături de părinți, de miracolul vieții.

Sperăm că vei alege cu inima cadoul pentru botezul ce urmează să vină și că sfaturile noastre ți-au fost de folos. Sperăm, de asemenea, să poți alege din gama largă de produse puse la dispoziție, cadoul cel mai potrivit pentru tine și pentru bebelușul care se va bucura de el. Nu uita, cel mai frumos cadou este cel dăruit din inimă.

Comentarii

Articole similare

Cardul cadou - un „altfel” de cadou
Cardul cadou - un „altfel” de cadou
Jucării, hăinuțe, LEGO, figurine, păpuși...cu toții am făcut deja astfel de cadouri. Dar dacă darul din acest an ar fi ceva cu totul special, neobișnuit și original? Crăciun, zile de naștere,...