'
Tips & tricks pentru amenajarea camerei copilului

Camera copilului este mai primitoare când ai la îndemână cele mai bune accesorii și piese de mobilier

Părinții vor să ofere copilului tot ce e mai bun. De aceea tot mai mulți apelează la Drool unde știu că vor găsi tot ce au nevoie pentru bunăstarea, confortul și siguranța acestuia care pornește înainte de toate de la camera copilului.

Într-adevăr, în marea majoritate a familiilor, bebelușul petrece primele lui luni din viață alături de mama și tatăl său. Dar nu înseamnă că e un lucru greșit ca unii părinți să opteze pentru o cameră dedicată acestuia încă din prima zi de viață, ce poate fi amenajată chiar în vecinătatea dormitorului astfel încât să-l poată supraveghea în permanență și micuțul să se dezvolte cu niște obiceiuri sănătoase - fără frică de a dormi sau de a sta singur, fără dificultăți în a face copilul să stea în camera sa când crește mare etc.

O cameră perfectă pentru copii este în primul rând o cameră care îndeplinește toate nevoile începând cu prima lună de viață. Rândurile următoare cuprind cele mai potrivite sugestii și recomandări pe care orice părinte le poate pune în practică ca să amenajeze cu succes și fără efort, o cameră de vis pentru copilul său.

  • Baby nest
  • Pătuțuri bebeluși
  • Accesorii pătuțuri
  • Saltele pătuțuri
  • Țarcuri și paturi pliabile
  • Balansoare și leagăne
  • Păturici
  • Lenjerii
  • Perne copii
  • Mobilier camera copiilor
  • Sisteme de siguranță copii și bebeluși
  • Măsuțe și accesorii de înfășat
  • Umidificatoare
  • Sisteme de supraveghere
  • Decorațiuni camera copilului

Baby nest

Cel mai apreciat articol esențial pentru camera copilului este baby nestul, cunoscut și sub denumirea de coșuleț pentru copii sau cuib, care e alcătuit dintr-o salteluță fină la atingere și cu fermitate redusă, fiind conceput special pentru a-i oferi o poziție confortabilă și adecvată bebelușului atunci când doarme.

Babynest bebelus

Drool îți oferă o mulțime de tipuri de baby nest simpatice și colorate, antialergice și din bumbac, de la MyKids, KLUPS, BabyJem etc. Pot fi puse în pătuțul micuțului începând cu prima zi petrecută acasă pentru a dormi mai bine și să fie pe deplin ferit de incidente atunci când face orice mișcare.

Se regăsesc inclusiv baby nesturi transformabile cu salteluță, apărătoare pentru pătuț și pernă de alăptat care iată, pot fi utilizate extrem de variat, chiar și în folosul mămicilor.

Pătuțuri bebeluși

Atunci când părinții trebuie să efectueze diferite activități în locuință și cel mic doarme, se vor simți mai siguri și mai încrezători dacă au certitudinea că se odihnește în pătuțul propriu care-l ferește de rele și îi oferă un somn liniștit. Drool a pregătit multe modele de pătuțuri bebeluși, pătuțuri transformabile, pătuțuri co-sleeping 3 în 1 care pot fi aliniate cu patul adulților, din lemn sau pliabile adecvate pentru intervalul de vârstă 3-6 ani.

Accesorii pătuțuri

Nu e suficient ca pătuțul copiilor să fie atrăgător din punct de vedere estetic, ci trebuie să-i ofere o poziție optimă pentru a preveni refluxul după alăptat, sufocarea și lovirea micuțul dacă încearcă să se întoarcă rostogolească, să prevină alunecarea atunci când se mișcă etc.

Multitudinea de beneficii puse la dispoziție de protecțiile laterale pentru pat, protecțiile pentru saltea, seturile de dormit reprezentate de plapumă și pernă, precum și de celelalte accesorii pătuțuri Chipolino, BabyJem, Fillikid și multe alte branduri prietenoase cu nevoile tuturor, vor face ca primele luni de viață să devină o adevărată plăcere.

Saltele pătuțuri

Alegând un pătuț oarecare pentru copil, atenția trebuie să se orienteze ulterior și către cele mai bune saltele pătuțuri. Cu Aloe Vera ce permite supraîncălzirea pielii și apariția iritațiilor, până la cele din fibră de cocos MyDreams, hrișcă sau cu sistem anti-alunecare, Drool a selectat cu dragoste saltele pătuțuri de calitate pentru copiii 3+ la prețuri avantajoase care să confere un confort desăvârșit.

Saltea patut copii

Țarcuri și paturi pliabile

Cei îngrijorați că micuțul lor se dezvoltă repede sau care călătoresc/se mută frecvent ar putea înveşti mai cu seamă în țarcuri și paturi pliabile. Țarcurile sunt foarte practice pentru a preveni ca micuții să profite de neatenția părinților că să se joace prin casă nesupravegheați, timp în care ar putea deveni victimele unor incidente. Pătuțurile pliabile pe două niveluri sau cele co-sleeping sunt omologate, ușor de montat, demontat și de utilizat.

Balansoare și leagăne

Când cel mic este agitat sau adoarme cu dificultate, un balansoar sau un leagăn va ușura semnificativ procesul, mai ales dacă părinții sunt obosiți și nu îi pot face această plăcere în mod tradițional, legănându-l pe picioare. Este un cadou minunat și o modalitate prin care cel mic se poate bucura de un tabiet de excepție, fără a necesita efort. Portofino și Chipolino vor impresiona cu inovațiile în materie de leagăne electrice, dar mai prejos nu sunt nici leagănele de la Moni, balansoarele de la Pilsan și BabyJem.

Păturici

O păturică moale îi va ține de cald prevenind că schimbul de temperatură să-i afecteze confortul. Descoperă multitudinea de păturici din bumbac, păturici tricotate sau cele din muselină care pot fi utilizate oriunde și oricând, transformându-i locurile preferate în cele mai confortabile medii pentru odihnă.

Paturica bebelus

Lenjerii

Ca și cel al adulților, patul copilului are nevoie de o mulțime de accesorii ce-l vor proteja și îl vor transforma în mediul ideal pentru dormit. Dat fiind că micuții nu se mulțumesc cu orice, vă recomandăm să verificați gama de lenjerii cu 10 branduri prezente în portofoliu la această oră, printre care veți găsi cearșafuri, pilote, saci de dormit și multe alte necesități esențiale din materiale non-toxice, prietenoase cu odihna și pielea copilașului.

Perne copii

Perna pe care dorm copiii, asemeni saltelei de pat, va influența cu ușurință dezvoltarea acestuia. Recomandarea specialiștilor e să folosiți perne copii special concepute pentru nevoile lor, anti-șoc, din spumă de memorie, antisufocare sau cu alte tehnologii inovatoare, ce oferă o poziție ergonomică și nu pun presiune pe zonele cheie (deci nu produc risc în ceea ce privește apariția unor eventuale deformări, dureri etc.).

Mobilier camera copiilor

Cea mai bună modalitate de a amenaja camera copilului astfel încât să fie și pe placul lor, dar totodată și sigură că să se dezvolte în armonie este alegerea stilului de amenajare Montessori, un stil care presupune alegerea de mobilier copii conform vârstei. Printre cele mai minunate corpuri de mobilier se înscriu fotoliile de copii, seturile cu măsuță și copii, canapelele extensibile, comodele în care poate fi păstrată lenjeria copilului și ustensilele de bază.

Mobilier camera copilului

Toate sunt ergonomice și durabile având un design cu margini rotunjite de care cei mici să nu se lovească atunci când cresc și încep să exploreze camera, să alerge și să se joace etc.

Sisteme de siguranță copii și bebeluși

Ce te faci atunci când puiul tău face deja primii pași, devine mai selectiv și totodată curios de lucrurile care se regăsești în jurul lor? Acestea sunt primele semne că e timpul să-ți echipezi dulapurile și întreaga locuință cu sisteme de siguranță copii și bebeluși.

Această subcategorie reunește la un loc accesorii de la BabyJem, Zopa, Momi, Qmini, Lionelo și mulți alții, care dispun de sisteme de siguranță pentru uși și ferestre, porți de siguranță, căști pentru protecția capului și genunchiere (ideale când se joacă), protecții pentru priză și alte accesorii utile.

Măsuțe și accesorii de înfășat

Înfășatul e o procedură importantă deoarece reproduce conexiune pe care mama o are cu bebelușul ei în uter. Studiile arată în același timp că odată înfășat se calmează, previne că cel mic să se lezeze și contribuie la dezvoltarea neuromusculară.

Aceste măsuțe și accesorii de înfășat de la Klups, Sensillo, dar și alte mărci consacrate, ajută mămicile să-și arate grija față de bebelușii lor, acest tabiet devenind unul mai simplu și mai plăcut pentru proaspetele mămici. Și sunt multe accesorii esențiale de care un părinte va avea nevoie - comodă de înfășat, salteluță de înfășat, husă pentru salteaua de înfășat, coș pentru scutece ce poate fi poziționat la îndemână etc.

Masa de infasat

Umidificatoare

Umiditatea ideală pentru copii și bebeluși este diferită de cea pentru adulți. Când valorile nu sunt optime, copilul poate dezvolta mai ușor alergii, răceli și multe alte afecțiuni, sănătatea și liniștea lui în ansamblu având de suferit. Echipând camera copilului cu un umidificator simpatic cu ultrasunete, silențios, de la Crane, Beaba, KidsCare sau Momert, aerul pe care-l va inspira micuțul va fi mereu proaspăt, cu o umiditate corespunzătoare, oferindu-i în același timp și un somn liniștit.

Sisteme de supraveghere

Cine poate sta departe de copilul său, chiar dacă unele lucruri nu pot fi amânate? În pauza de cafea, de curățenie sau când părinții merg la lucru și sunt nevoiți să lase copilul în grija unei alte persoane, el poate fi ușor supravegheat prin intermediul unor sisteme de supraveghere prevăzute cu video monitor oferite de Drool în colaborare cu Motorola, Chipolino și Babymoov.

Dispun de tehnologie WiFi și microfon astfel încât nu doar să poată fi analizate mișcările copilului, ci și să fie auzit. Orice părinte își va putea duce astfel sarcinile uzuale la bun sfârșit fără a omite grija față de puiul lor.

Sisteme de supraveghere

Decorațiuni camera copilului

La final, un plus de rafinament pentru cea mai frumoasă cameră de copil va fi dat de un ceas de perete, de o aplicație de perete educativă, de suporturi muzicale sau alte decorațiuni fixe și mobile care vor înfrumuseța încăperea în ansamblu, dar vor atrage plăcut atenția copilului care le va folosi drept o modalitate de dezvoltare a tuturor simțurilor.

Comentarii

Articole similare