'
Tipuri de cărucioare - Recomandarea specialiștilor

Ce tipuri de cărucioare sunt recomandate de către specialiști?

Analizând nevoile vaste pe care le au cei mici, specialiștii au ajuns la concluzia care sunt cele mai bune care sunt cele mai bune cărucioare pentru copii. 

Timpul petrecut într-un cărucior este semnificativ, plimbările fiind soluția ideală pentru a se familiariza cu lucrurile din jurul său, pentru a se liniști atunci când este agitat, dar și pentru a-și crește rezistența corpului la factorii de mediu.

Desigur, părinții vor ca toate articolele esențiale și accesoriile pe care dânșii le folosesc la contactul cu cei mici, să fie sigure pe deplin și să le ofere un confort optim. Așa că, alegerea unui cărucior nu poate fi realizată oricum. 

Iată care sunt criteriile după care specialiștii stabilesc care sunt cele mai bune cărucioare și cum poți să te folosești de super-abilitatea ta de părinte că să te asiguri că vei face cea mai bună alegere în materie de cărucioare copii și landouri.

Carucioare copii

Cum aleg profesioniștii cel mai bun cărucior pentru copilul tău și care sunt aspectele esențiale de verificat?

  • Materialele din care este confecționat căruciorul

  • Certificarea căruciorului și a accesoriilor

  • Spațiu de depozitare și accesorii

  • Brandul

Tipuri de cărucioare copii și landouri existente în piață

Cărucioare sport

Cărucioare copii 2 în 1

Cărucioare copii 3 în 1

Cărucioare gemeni

Landouri bebeluși

Accesorii cărucioare și landouri

De ce nu este bine să cumperi cel mai ieftin cărucior?

Cum aleg profesioniștii cel mai bun cărucior pentru copilul tău și care sunt aspectele esențiale de verificat?

Profesioniștii urmăresc atent rapiditatea cu care se dezvoltă copiii și ultimele lansări care apar pe piață astfel încât să-și îmbunătățească în permanență exigențele și cunoștințele când vine vorba de stabilirea celui mai bun cărucior. Deși sintagma nu este general valabilă, copiii având nevoi diferite în raport cu tot ceea ce au contact, cărucioarele au câteva lucruri în comun care prin analiza lor se poate stabili și cel mai indicat model, că următoarele.

Materialele din care este confecționat căruciorul

Dat fiind că un cărucior este utilizat zilnic sau cel puțin la fel de frecvent precum sunt scaunele auto, acesta trebuie să fie confecționat din materiale ușoare, dar rezistente totodată, precum sunt de exemplu cele cu cadru de aluminiu și roți din spumă. Căruciorul trebuie să fie prevăzut și cu un mecanism de pliere fiabil ca să fie ușor de montat și de desfăcut la începutul și finalul plimbărilor, inclusiv atunci când îl depozitezi în casă sau mașină.

Atenție se pune și pe greutatea lui, cele mai bune modele fiind ușor de manevrat chiar și cu o singură mână și inclusiv de mamele abia ieșite din maternitate care nu au voie să depună prea mult efort.

Certificarea căruciorului și a accesoriilor

Există de asemenea, mai multe cărucioare și landouri care au trecut printr-o inspecție destul de riguroasă și au fost testate pentru siguranță și durabilitate în diferite condiții de uz, fapt care le-a adus un plus semnificativ odată ce au finalizat testul. Procesul este unul relativ complex și costisitor pentru producători, așa că nu oricine își permite să facă asta. Dar la Drool.ro, indiferent că îți atrage atenția un cărucior cu EN1888-1:2018 sau un alt model, nu trebuie să-ți faci griji. 

Înainte de a ajunge în atenția ta și să le poți cumpăra, echipa Drool.ro vizionează și analizează atent orice tip de cărucior astfel încât să se asigure că, la final, părinții se vor bucura în mod cert de cele mai fiabile și sigure cărucioare copii, fără ca sănătatea și comoditatea copilului să fie afectată în vreun fel.

Spațiul de depozitare și accesoriile

Când micuțul este pregătit de plimbare, odată cu el se stabilesc și o serie de accesorii care vor intra în alcătuirea căruciorului sau a unei genți pentru mămici generoase ce urmează a fi atașată căruciorului. Vorbim atât de esențiale pentru mamă (alimente, bidonaș de apă etc.), cât și pentru puiul ei (pampers, prosopel, creme, suzetă/biberon, jucării etc.). 

Întocmai de aceea se preferă cărucioarele care prezintă cât mai multe buzunare și spații de depozitare, ce le permit să fie organizate, iar atunci când au nevoie de ceva, lucrurile să fie la îndemână, ușor de ajuns la ele. 

Foarte practice sunt și cărucioarele care beneficiază de cât mai multe accesorii ajutătoare, capitol la care putem include și prezența unei salteluțe comode, a landoului, husă de ploaie și pentru insecte, iar lista poate continua.

Brandul

Brandul are o importanță semnificativă dacă ne gândim la faptul că un producător axat pe sănătatea și siguranța copilului are mereu în vedere un proces de creație strict. Cărucioarele și landourile Drool sunt alese doar de la branduri de renume prin care se reflectă numele inclusiv în calitatea produsului. 

Skiddou este de exemplu unul dintre cele mai populare branduri de cărucioare datorită beneficiilor oferite. Pe lângă faptul că toate modelele au o construcție robustă, compactă, fiabilă și de durată, varietatea tipurilor de cărucioare și al accesoriilor numeroase cu care vin la pachet scapă de griji orice părinte. 

Carucior sport Skiddou

Se poate observa atenția ridicată la detalii oferită de Skiddou, inclusiv în ceea ce privește elementele metalice sau îmbinăturile, dar și la nivelul cusăturilor. Dar asta nu înseamnă că celelalte branduri sunt mai prejos.

Tipuri de cărucioare copii și landouri existente în piață

În funcție de zona în care sunt folosite, de modul de utilizare sau de așteptările de la acestea, se poate alege dintr-o varietate largă de cărucioare și landouri copii. Ca să-ți fie mai ușor să le găsești fără să pierzi timp, noi le-am împărțit în 5 categorii principale. Hai să le descoperim împreună!

Cărucioare sport

Cărucioarele sport au o ergonomie ridicată și sunt adaptate special drumurilor anevoioase. Dacă ești în căutarea unui cărucior capabil să reziste drumurilor prevăzute cu multe denivelări, dar care să nu afecteze confortul copiilor, cea mai bună alegere e să investești în cărucioare sport compacte precum Britax, Nuna, Joie sau Abc Design, pe care le găsești pe site-ul nostru. 

Cărucioare copii 2 în 1

Practice sunt și modelele de cărucioare copii 2 în 1 sau cărucioare transformabile care au în alcătuire atât un cărucior reversibil pe destinația de mers, cât și un landou detașabil în care-ți poți lăsa copilul și să-l transporți când ajungi la o locație. Să presupunem de exemplu, că mergi în parc într-o zi însorită sau să iei masa la un restaurant. Poți detașa landoul astfel încât să-ți ții copilul aproape, urmând să-l amplasezi rapid și comod înapoi în cărucior atunci când îți reiei călătoria.

Cărucioare copii 3 în 1

O variantă mai performantă față de cărucioarele deja menționate sunt cele 3 în 1. Acestea vin suplimentar cu un scaun auto, ce te scapă de achiziția unui produs elementar dacă în primele luni de viață alegi totodată și să călătoriți cu mașina. Există cărucioare copii 3 în 1 prevăzute cu scaun auto fete și băieți ce pot fi utilizate până la atingerea unei greutăți de 13-15 kg, dar și care pot fi utilizate de exemplu, până la 22 kg.

Greutatea este printre principalele aspecte de care se ține cont în alegerea unui scaun auto astfel încât acesta să fie respecte normale legislative în materie de siguranță pentru tinerii pasageri.

Cărucioare gemeni

Ce te faci când nu ai unul, ci doi copii de nedespărțit? Cum este aproape imposibil să te deplasezi folosind câte un cărucior individual, te salvează colecția de cărucioare gemeni care dispun de asemenea de o construcție adecvată și de multe accesorii ce simplifică cu mult activitățile și acțiunile pe care trebuie să le faci atunci când te deplasezi la exterior.

Carucior gemeni

Landouri bebeluși

Dacă ai la dispoziție un cărucior clasic pe care îți dorești să-l echipezi așa cum se cuvine, în loc să investești în altul nou, poți pur și simplu să achiziționezi extra toate accesoriile necesare de care ai nevoie. Avem o categorie dedicată de unde îți poți alege landouri bebeluși, singura ta grijă fiind ca acesta să fie compatibil cu căruciorul ales, cât și cu greutatea, respectiv nevoile micuțului tău. 

Accesorii cărucioare și landouri

Poți crește durabilitatea cărucioarelor și a landourilor, dar și să le faci ușor de întreținut prin folosirea de accesorii suplimentare precum: husă de ploaie, plasă împotriva insectelor de la BabyJem, organizator auxiliar pentru cărucior, sac de iarnă, parasolar, învelitoare de protecție etc. 

Direct sau indirect, aceste accesorii cărucioare și landouri transformă experiența de utilizare într-una mult mai plăcută și mai confortabilă, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. 

De ce nu este bine să cumperi cel mai ieftin cărucior?

Trebuie să recunoști că atunci când te orientezi către un cărucior, un landou sau alte accesorii dedicate, prima dată atenția ți se va focusa către preț. Primii ani de viață pot fi copleșitori din punct de vedere financiar. Așa că e perfect normal să cauți cel mai bun raport calitate-preț. 

Alegerea unui cărucior însă, nu este doar despre buget, ci mai cu seamă despre confortul și siguranța pe care i-o oferă micuțului tău de-a lungul utilizărilor repetate. Un cărucior ieftin va fi confecționat din materiale pe măsură, așa că nu e de mirare de ce într-o situație de acest fel, un părinte se poate trezi în ipostaza nefericită de a schimba periodic anumite componente sau să investească regulat în achiziția de cărucioare. 

Asigură-te așadar că nu alegi un cărucior oarecare pentru a preveni experiențele neplăcute și mai cu seamă, investițiile frecvente, anoste.

Comentarii