'
Produsele hipoalergenice AGNOTIS, premiate la nivel internațional. De ce le recomandăm?

De ce recomandăm produsele hipoalergenice Agnotis?

În comparație cu pielea adulților, pielea bebelușului este mult mai subțire, pierde apa mai repede și conține factori naturali de hidratare într-o cantitate mai mică, iar toate aceste lucruri fac ca pielea bebelușului să fie mai predispusă la uscare. Motivul pentru care pielea micuțului tău este atât de sensibilă constă în faptul că ea absoarbe mai repede substanțele, iar funcția de barieră de protecție este mai puțin dezvoltată decât la adulți, astfel substanțele chimice și bacteriile dăunătoare pot pătrunde mult mai ușor în piele.

Agnotis este unul dintre brandurile cu renume internațional care manifestă o grijă și atenție produselor pe care mămicile le folosesc pentru cei mici. Spre exemplu, scutecele hipoalergenice sunt recomande mai ales în primele luni de viață, datorită beneficiilor multiple pe care le aduce copiilor tăi.

Drool.ro ți-a pregătit o selecție a celor mai bune produse realizate sub marca brandului Agnotis, dar și un articol plin cu informații esențiale despre scutece - accesorii indispensabile pentru un bebeluș.

Care sunt tipurile de scutece cele mai cunoscute?

Scutecele pentru copii au cunoscut o modernizare și s-au inovat foarte mult în ultimii ani, ținând cont că acum 20 de ani erau disponibile doar scutecele reutilizabile din material textil. Astăzi, pe piață există și scutece de unică folosință, lavabile sau hipoalergenice. 

Alegerea corectă a scutecului dorit are implicații și asupra familiei, din punct de vedere al confortului, nu numai asupra celui mic. Caracteristicile esențiale ale acestor accesorii țin de gradul de absorbție, timpul necesar schimbării și curățării scutecului, materialele din care sunt confecționate și prețul pe care îl au. Cele mai întâlnite tipuri de scutece sunt:

Scutece de unică folosință 

Scutecele de unică folosință sunt cele mai utilizate în zilele noastre, iar acest lucru se datorează ușurinței de utilizare și gradului ridicat de absorbție. Acestea întrunesc cu succes toate cerințele impuse de părinți și copii, fiind ușor de curățat și având o putere mare de absorbție. Zona absorbantă reține fluidele eliminate, iar forma scutecului asigura confortul bebelușului. 

Scutecele de unică folosință sunt ușor de schimbat, iar după utilizare acestea se aruncă. Se atașează ușor și prezintă stabilitate datorită benzilor cu lipici care se fixează pe scutec, în dreptul zonei abdominale. 

Scutece reutilizabile 

Chiar dacă cel mai des sunt folosite scutecele de unică folosită, există și părinți care aleg să utilizeze scutece reutilizabile. Ele sunt realizate din material textile. Aceste scutece sunt compuse dintr-o parte absorbantă și una impermeabilă, acestea fiind cusute împreună sau fiind predispuse separate. 

Partea impermeabilă sau protecția de scutec nu permite umezelii să treacă, însă îi da voie aerului să circule. Partea absorbantă este din bumbac, microfibră, cânepă, bambus, lână moale sau combinații ale acestora. Sunt mai puțin absorbante decât scutecele de unică folosință, e necesară schimbarea mai frecventă, ceea ce este un dezavantaj, însă în același timp se poate reduce astfel riscul iritațiilor de scutec.

Scutece hipoalergenice

Scutecele hipoalergenice sunt scutecele destinate micuților care au pielea foarte sensibilă sau celor care dezvoltă diferite alergii la scutec. Acestea sunt realizate din cele mai pure materiale, nu conțin parfumuri sau coloranți. Stratul din mijloc nu conține înălbitor, iar cel din exterior este din bumbac respirabil. 

Ce tip de scutece ar trebui să folosească o mămică dacă bebelușul are pielea sensibilă?

Bebelușii care au pielea sensibilă se confruntă adesea cu dermatita de scutec sau iritație care apare în zona genitalo-fesieră. Principala cauza care duce la apariția acestei sensibilități este umezeala din zona respectivă, pielea fiind astfel mai susceptibilă la orice agresiunea fizică, chimică sau prin mecanism enzimatic. Părinții trebuie să știe că este foarte important ca tegumentul de la acel nivel să fie menținut cât mai mult timp curat și uscat. 

Astfel, se recomandă alegerea unor scutece potrivite, schimbarea lor cât mai des și identificarea acelora care absorb cât mai eficient. După fiecare schimbare a scutecului este recomandată toaleta cu apă și săpun, special creat pentru bebeluși. 

O mămică care are un bebeluș ce se confruntă cu alergie la scutec sau are pielea foarte sensibilă alege întotdeauna scutece hipoalergenice. Un produs care are calitatea de hipoalergenic elimină riscul de apariție a unei reacții alergice. Scutecele hipoalergenice sunt recomandate mai ales în primul an de viață al bebelușului, întrucât pielea lui este foarte delicată și vulnerabilă la orice factor extern. 

Așadar, dacă pielea bebelușului tău se înroșește adesea, iritația provocată de scutec este frecventă, pe piele apare eczemă cu aspect de urticarie și pielea este adesea uscată, atunci copilul tău are nevoie de scutece și produse hipoalergenice.

Scutecele hipoalergenice AGNOTIS

Cuvântul 'Agnotis' înseamnă puritate în greaca veche, iar acesta reflectă cel mai bine valorile și idealurile acestui brand. Din dragoste și grijă pentru bebeluși, bradul Agnotis oferă produse de calitate înaltă la prețuri avantajoase, pe care le regăsești și pe Drool.ro. 

Scutecele hipoalergenice Agnotis sunt realizate din cele mai pure materiale care oferă nopți odihnitoare și relaxante atât pentru cei mici, cât și pentru părinți. Datorită miezului extrem de absorbant care rezistă chiar și până la 12 ore, somnul bebelușilor este neîntrerupt de umezeală sau scurgeri nedorite. Manșetele laterale elastice oferă o protecție perfectă împotriva scurgerilor, iar scutecele de unică folosință se pliază perfect pe corpului bebelușului tău. Mai mult decât atât, aripioarele de prindere nu conțin latex. Indicatorul de umiditate a scutecelor Agnotis detectează înaintea bebelușului momentul ideal în care trebuie schimbat scutecul, prin schimbarea culorii dungii. 

De altfel, Agnotis a primit numeroase premii internaționale pentru cea mai bună protecție, fiind certificate de multe institute independente. Ele sunt prietenoase cu pielea, nu conțin substanțe chimice nocive și reduc la minim riscul de alergie. Scutecele Agnotis nu conțin nici material pe bază de compuși de clor sau de plastic și de aceea sunt prietenoase atât cu pielea copiilor, cât și cu mediul înconjurător. Mai mult decât atât, acestea sunt biodegradabile întrucât în compoziția lor se găsesc materiale derivate din plante.

Ce mărimi întâlnim la scutecele hipoalergenice pentru copii?

Mărimea scutecului bebelusului este cel mai important criteriu care stă la baza unei alegeri. Un scutec prea mic va lăsa urme pe pielea fină a bebelușului și va produce mult disconfort pentru acesta, pe când unul prea larg nu va putea reține umezeala așa cum trebuie și va provoca iritații la nivelul pielii. Criteriul după care trebuie aleasă mărimea scutecului este greutatea bebelușului. Pentru nou-născuți trebuie să alegi produse special adaptate acestei grupe de vârstă. Mărimea scutecelor hipoalergenice se schimbă pe măsură ce copilul acumulează în greutate, iar principalele categorii sunt:

  • Pentru copii născuți prematur – maxim 2,7 kg.

  • Pentru nou-născuți – maxim 4,5 kg.

  • Mărimea 1 – pentru copii de până la 3 luni.

  • Mărimea 2 – pentru copii de până la 6 luni.

  • Mărimea 3 – pentru copii cu vârstă cuprinsă între 5 luni și 12 luni.

  • Mărimea 4 – pentru copii cu vârstă cuprinsă între 1 și 3 ani.

Îngrijirea pielii sensibile a bebelușilor

Bebelușii au nevoie de o atenție deosebită mai ales în primele luni de viață. Cum cei mici nu pot spune ce-i deranjează, rămâne în grija părinților să-și dea seama de probleme și să le ofere un mediu și o îngrijire perfectă. Pe lângă scutecele hipoalergenice, iată ce mai poți folosi pentru pielea sensibilă a copiilor tăi:

Produse de îngrijire

Sunt foarte importante pentru a menține o piele sănătoasă, de aceea este recomandat să achiziționezi doar produse care sunt strict destinate îngrijirii bebelușului. Alege șervețele umede fără parfum, precum și alte produse care să nu afecteze ph-ul pielii.

Detergent de rufe special

Este recomandat să alegi unul special compus pentru hainele bebelușului care să aibă o putere mare de curățare și să poată înlătura chiar și cele mai persistente mirosuri și pete de murdărie.

Șampon și gel de dus 2 în 1

Au fost create ținând cont de proprietățile pielii bebelușilor. Alege produse care să aibă un efect delicat și calmant, note de parfum natural și să nu afecteze PH-ul pielii.

Ulei de corp pentru bebeluși

Trebuie alese produse care să ofere un efect calmant și delicat, dar care să și protejeze și hidrateze pielea uscată. Bebelușii adoră masajul și, în plus, este o metodă de stimulare senzorială a micuțului, dar și de fortificare a musculaturii, având rol esențial în dezvoltare, dar și în hidratarea pielii.

Te așteptăm pe Drool.ro, locul în care găsești produse hipoalergenice de top, testate și recomandate la nivel internațional. Brandul Agnotis conține produse special destinate pielii sensibile a celor mici. 

Profită de prețurile imbatabile și oferă-I copilului tău siguranța și odihna de care are nevoie pentru a crește mare!

Comentarii