'
Cum să faci baia bebelușului o experiență plăcută?

După nașterea copilului vei primi multe sfaturi prețioase de la persoanele care te-au asistat și au vegheat asupra voastră în primele zile de viață ale bebelușului tău. Dar dacă ești la prima experiență de acest fel, necunoscutul și adevăratele provocări urmează să-și facă apariția la întoarcerea către casă. 

Este important în această perioadă să te poți bucura de un sprijin moral, de oameni care să-ți vină în ajutor și desigur, să te bazezi pe instinct. Dincolo de toate lecțiile de viață și de creștere a copilului, fiecare bebeluș este special și are nevoi specifice. Așa că, intuiția ta te va ajuta să-l crești așa cum trebuie, iar însușirea de recomandări de la apropiați, specialiști și din alte surse informative se va transforma într-un plus de cunoaștere pentru a lua cele mai bune decizii. 

Dar hai să vorbim despre băiță, un ritual indispensabil pe care mămicile îl practică zi de zi după ieșirea din maternitate. În esență, nu pare nimic complicat. Dar în realitate, acele minute care ar trebui să fie o plăcere, un răsfăț, devin clipe interminabile în care acesta plânge și e agitat, ceea ce nu face decât să-ți producă un disconfort mental crezând că nu faci lucrurile așa cum trebuie. Hai să vorbim despre ce schimbări poți face ca la final, totul să se termine cu bine și băița să se transforme într-o sarcină satisfăcătoare pentru toate părțile implicate.

Când și cum facem baie bebelușului?

Ce accesorii am nevoie pentru o băiță sigură și confortabilă?

  • Termometru de baie și cameră
  • Suport pentru baie
  • Cădiță pliabilă
  • Cană pentru clătire
  • Folosește produse prietenoase cu pielea sensibilă
  • Prosop și mănușă pentru baie

Tranziția scutec-toaletă, o altă provocare pentru micuți și adulți. Cum îi faci față?

Baita bebe

Când și cum facem baie bebelușului?

Tradiția spune că bebelușul trebuie să facă baie în fiecare seară, pielea lui fiind destul de sensibilă și într-o continuă adaptare. Specialiștii însă, recomandă să faci acest ritual la nevoie sau de maim 2 ori pe săptămână. Copilul trebuie manevrat delicat, cu atenție, astfel încât să nu se sperie. Acesta are nevoie de timp, de atenție și de multă grijă pentru a se putea adapta, motiv pentru care apar și acele plânsete ca un mecanism de adaptare la noutățile din viața sa. 

Astăzi poți apela inclusiv la o sumedenie de accesorii pentru baie special concepute pentru ritualul său, ce nu doar că vor facilita întreaga experiență, dat totodată oferă și mai mult confort. Desigur, le găsești pe toate în magazinul nostru drool.ro, la prețuri accesibile și cu livrare rapidă. Durata băii ar trebui să fie cât mai scurtă, de aproximativ 5-10 minute, iar odată cu trecerea timpului ea poate crește. Momentul ideal pentru spălare este seara, înainte de culcare, dar nu imediat după ce a fost alăptat (proces pe care-l poți face ulterior ca să nu afectezi digestia). Astfel va adormi mai repede și mai bine.

De ce accesorii am nevoie pentru o băiță sigură și confortabilă?

Ca baia să devină cu adevărat un răsfăț, ai nevoie așa cum menționam și anterior de diferite accesorii ce asigură o poziție ideală, o igienă eficientă și delicată, exact după nevoile micuțului sau ale micuței. Iată câteva pe care să le treci în revistă și implicit, pe lista ta de cumpărături.

1. Termometru de baie și cameră

Ca bebelușul să nu răcească și să nu se simtă inconfortabil, temperatura din baie și cea a apei trebuie să atingă anumite valori.Este important de știut că acești micuți resimt diferit temperaturile față de adulți, așa că ceea ce se potrivește pentru noi, nu este ideal și pentru ei. De exemplu, un truc aplicat de către mamele și bătrânii de odinioară îl reprezenta verificarea temperaturii cu ajutorul cotului. Dacă aceasta era una plăcută, călduță, se considera că e perfectă pentru igiena bebelușului.

sampon agnotis

Totuși, această abordare nu e una singură, așa că e recomandat să apelezi la accesorii care-ți vor indica precis dacă ai pregătit corespunzător mediul pentru băiță. Te poți folosi de un termometru de baie și cameră de la BabyJem cu care să te asiguri că ai ales o temperatură ideală. Dacă în cameră și în baie, temperatura poate varia între 21-24 grade Celsius în sezonul cald și minim 16 grade Celsius vara, apa e recomandată a avea o temperatură situată în intervalul 34-37 grade Celsius. O poți potrivi folosindu-te de un termometru, ba chiar și de o baterie cu senzori, dacă bugetul îți permite.

2. Suport pentru baie

Poziția corpului în timpul băii ar trebui să fie una ușor înclinată care să-ți permită să-i cureți corpul fără ca acesta să cadă, să alunece sau să fie scufundat complet în apă și să se producă incidente nedorite. Așa că te poți folosi de un suport moale BabyJem sau un suport anatomic rezistent la mucegai și care preia repede din temperatura apei, pe care să-l amplasezi în cadă și care-i va oferi o poziție comodă ajutându-te totodată să-l igienizezi în mod corespunzător.

3. Cădiță pliabilă

O soluție clasică și foarte practică pentru băița bebelușului sunt cădițele pliabile. Le poți lua cu tine chiar și în călătorie și au un design ergonomic pe care te poți baza oricând. Pe Drool avem o mulțime de modele prevăzute cu piciorușe antiderapante, confecționate din materiale durabile, rezistente, ușor de montat și de strâns, ce au dimensiunile și forma corespunzătoare astfel încât să transformi baia într-o rutină plăcută. Nu-ți fie teamă să folosești și jucării de baie, să te joci cu acesta, având grijă să-i inspiri dragoste și siguranță.

4. Cană pentru clătire

Folosindu-ți mâinile, riști ca apa sau detergentul să ajungă pe fața bebelușului, ceea ce poate stârni disconfort și teamă. Iar în acest fel nu-ți vei ușura munca, ci dimpotrivă. De aceea te sfătuim să alegi o cană pentru clătire BabyJem specializată care-ți permite să-i cureți treptat fiecare zonă în parte, inclusiv zona creștetului. Cana se pliază cu ușurință și nu ocupă mult spațiu în bagajul de călătorie.

5. Folosește produse prietenoase cu pielea sensibilă

Când începi să speli copilul e primordial să te asiguri că nu folosești orice tip de detergent, la fel și în ceea ce privește îngrijirea pielii de după. Alege produsele hipoalergenice Agnotis care sunt concepute special pentru pielea delicată a acestuia, predispusă la roșeață, eczeme și multe altele. Vei găsi în portofoliul Drool și detergenți pentru haine, scutece și aleze, pecum și produse calmante ce întăresc bariera de protecție a pielii și calmează orice disconfort.

6. Prosop și mănușă pentru baie

Odată spălat și scos din apă, temperatura corpului se schimbă foarte repede și toate eforturile tale de a finaliza baia cu plăcere pot fi în van. Nu și dacă folosești prosoape de baie bebeluși care absorb repede apa, din materiale blânde cu pielea acestuia și care facilitează tranziția dintre baie și cameră, până când acesta va fi îmbrăcat. BabyJem are numeroase modele simpatice, dar și Skiddou, la care găsești prosoape moi superabsorbante cu glugă, concepute în conformitate cu standardele în vigoare. 

prosop skiddou

Tranziția scutec-toaletă, o altă provocare pentru micuți și adulți. Cum îi faci față?

La capitolul baie nu putem trece cu vederea nici momentul la care se poate spune deja că, bebelușul a devenit un copil mare capabil să facă multe lucruri de unul singur, dar care este timpul să treacă de la scutec, la toaletă. Acest lucru nu va fi făcut însă brusc, așa cum știm cu toții. Astfel, olița devine un accesoriu indispensabil care trebuie să fie mai presus de toate atractivă, comodă, pentru a putea stârni interesul. 

Olițele Skiddou sub formă de balenuță sunt perfecte din acest punct de vedere, ele încurajând folosirea lor prin designul simpatic și culorile plăcute.

Aceste olițe sunt prevăzute inclusiv cu capac pe care ce-l mic poate fi învățat să-l folosească pentru a acoperi mirosurile neplăcute până la igienizarea acestora. 

Desigur, la noi vei găsi și multe alte modele, olițe care reproduc designul unei toalete de adulți, olițe confortabile cu spătar înalt, pișoare pentru băieți, reductoare și multe alte recomandări pentru o tranziție simplă și eficientă, fără neplăceri.Iată, baia și activitățile întreprinse aici cu și despre noi, dar la care sunt implicați și micuții noștri, pot deveni cu ușurință un tabiet plăcut, de care să ne bucurăm de fiecare dată.

Utilizarea unor accesorii moderne, specializate, precum cele precizate anterior, vor simplifica procesul și te vor ajuta să-l transformi într-o practică recurentă care nu va mai fi văzută drept o necesitate, un motiv de anxietate, ci drept un moment de relaxare. Aruncă un ochi pe Drool.ro și descoperă acum mai multe esențiale zi de zi care-ți pot veni în ajutor!

Comentarii