'
O bicicletă fără pedale îi poate schimba radical viața copilului tău

Copiii din zilele noastre obișnuiesc să stea mai mult pe telefon încă de la cele mai fragede vârste. Astfel, copilăria lor ajunge să se rezume la ceea ce văd pe internet, în detrimentul lucrurilor și a bucuriilor care cu adevărat fac copilăria remarcabilă.

Noi, adulții, ne amintim cu plăcere de clipele în care părinții ne trimiteau la parcul de joacă sau ne scoteau la plimbare în aer liber să ne petrecem timpul făcând diferite activități care ne suprasolicitau fizicul și contribuiau fără a ne da seama, la dezvoltarea noastră. Astăzi, când vine vorba de mers afară, există și mai multe accesorii utile care să-i încurajeze pe micuți să trăiască această perioadă frumoasă a vieții lor în adevăratul sens al cuvântului.

Multe dintre ele le vei găsi și tu în magazinul nostru Drool.ro unde avem grijă să găsești absolut tot ceea ce ai nevoie la creșterea și bună dezvoltare a copiilor de toate vârstele. Dispunem de jucării, accesorii și esențiale pentru transport copii, articole dedicate bebelușilor și mămicilor pentru hrănire și alăptare, dar și multe altele. Lucrăm cu o varietate de branduri care și-au arătat prestigiul prin calitatea înaltă ce are grijă să îndeplinească necesitățile copiilor, dar și dorințele adulților.

  • Care sunt diferențele dintre bicicletele clasice și biciclete fără pedale?
  • Beneficii pe care le vei observa în dezvoltarea copilului tău atunci când folosește o bicicletă fără pedale
  • MamaToyz: Biciclete fără pedale care te ajută să ai un copil independent
  • Până la ce vârstă poate folosi copilul o bicicletă fără pedale?
  • Cum încurajezi copilul să folosească o bicicletă fără pedale?

Care sunt diferențele dintre bicicletele clasice și biciclete fără pedale?

Dacă și copilăria ta a fost consacrată de sistemele clasice de transport, te poți gândi cel puțin pentru câteva minute, să-i alegi și copilului tău o bicicletă obișnuită, cu pedale și tot ce trebuie. Însă, vei remarca că nu e de fiecare dată cea mai bună idee.

De exemplu, în primii ani de viață, copiii fac diferite lucruri care îi ajută să se dezvolte. Simplul fapt că trebuie să mânuiască un obiect, determină mobilitatea fizică, dar și pe cea cognitivă. Astfel, ei trebuie să gândească și să analizeze diferite perspective pentru a obține lucrurile pe care și le doresc. Iar când totul ia o întorsătură nefavorabilă, vor ști că au greșit și pe această cale vor învăța și să distingă binele de rău.

Bicicleta tradițională cu pedale dispune de un mecanism destul de complex, mai cu seamă când vorbim de modelele cu 2 roți. Pentru copiii mici există și opțiunea de biciclete cu roți ajutătoare, cele care analizate în comparație cu biciclete copii fără pedale redau cel mai bine diferențele și avantajele. Bicicletele cu roți ajutătoare stimulează copilul doar să-și folosească sistemul locomotor, în timp ce utilizarea bicicletelor clasice necesită dobândirea anticipată a multor altor aptitudini, precum menținerea echilibrului, dezvoltarea simțurilor de orientare etc. În lipsa lor, copilului îi va fi imposibil să se adapteze la nevoile sale ca tânăr și viitor adult, iar utilizarea unei biciclete clasice cu două roți sau folosirea altor mijloace de transport ar putea deveni problematică pentru siguranța și sănătatea acestuia.

Și nu vorbim doar de mici julituri sau vânătăi, ci de faptul că la exterior există fel și fel de pericole la care trebuie să se adapteze odată cu înaintarea în vârstă și la care este important să acționeze repede și corespunzător. Simțurile pot fi dezvoltate treptat când copilul folosește o bicicletă fără pedale care prezintă extra și alte beneficii, dincolo de influențele pozitive obținute la nivel cognitiv și fizic prin folosirea repetată.

Beneficii pe care le vei observa în dezvoltarea copilului tău atunci când folosește o bicicletă fără pedale

Beneficiile pe care și le poate însuși în dezvoltarea acestuia atunci când folosește o bicicletă fără pedale copii sunt variate. De exemplu, dat fiind mărimea și scopul pentru care au fost concepute, aceste biciclete vor putea fi utilizate afară, în aer liber. Iar asta e ocazie excelentă să-ți încurajezi copilul să devină mai activ. Un copil care face mișcare este mai puțin predispus la a lua în greutate și în a se confrunta ulterior, ca adolescent, cu probleme medicale.

Totodată, ieșitul afară și utilizarea regulată a bicicletei va deveni o adevărată plăcere, așa cum se întâmpla și în vremea când foloseai cărucioare copii pentru a-ți plimba bebelușul, dat fiind că vârsta nu-i permitea mai mult. Noi știm cât de mult așteptai să facă primii pași și să-și dezvolte mobilitatea, un semn că ai contribuit așa cum trebuie la dezvoltarea lui.

Clipele petrecute la aer îl vor ajuta să-și întărească imunitatea, dar îl vor încuraja să devină și o fire prietenoasă, comunicativă, care să-și facă prieteni și să se integreze ușor în societate. În acest fel vei reuși să-l ții cât mai mult timp departe de tehnologie care-l poate afecta negativ, oferindu-i dependență și multe alte efecte ce pot deveni toxice pentru sănătatea și dezvoltarea lui pe termen lung.

Cu fiecare utilizare a bicicletei fără pedale, copilul va deveni din ce în ce mai entuziasmat, va învăța cum să-și mențină singur echilibrul, cum să se descurce în diferite condiții de mobilitate, deci și reflexele sale se vor îmbunătăți semnificativ.

MamaToyz: Biciclete fără pedale care te ajută să ai un copil independent

Este de datoria părinților să vină în ajutor copiilor atunci când aceștia nu sunt suficient de pregătiți sau capabili să ducă la bun sfârșit anumite sarcini. Dar treptat e nevoie să-i însuflețești micuțului tău abilitățile necesare pentru a le face singur, cel puțin când vine vorba de acțiuni primare. Prin asta se deosebesc bicicletele fără pedale puse la dispoziție de MamaToyz care oferă pe drool.ro o linie de biciclete ce respectă tiparele Montessori.

Montessori presupune utilizarea unor accesorii, piese de mobilier camera copiilor, jucării bebeluși și jucării copii adaptate vârstei. Construcția este atent gândită astfel încât să nu existe niciun fel de pericol, fiind alegerea ideală dacă nu vrei să faci niciun fel de compromis. Mai mult, această adaptare perfectă, va încuraja copilul să devină independent și să facă de unul singur o mare parte din lucrurile care-l ajută să se dezvolte corespunzător.

Bicicletele MamaToyz sunt fabricate din lemn și certificate conform normelor europene. Pot fi utilizate începând cu vârsta de 2 ani, atât de fete, cât și de băieți, modelele fiind unisex. Marginile sunt robuste, iar lemnul nu este tratat astfel încât, aceste biciclete pentru copii vor rezista mult timp chiar dacă vor fi folosite zilnic. De asemenea, roțile moi nu alunecă și nu se sparg și dacă sunt folosite în condiții anevoioase. Și, pe cât este de minimalist designul, pe atât sunt de ușor de folosit.

Iar pe lângă bicicletele MamaToyz vei descoperi în magazinul nostru și multe alte modele frumoase, atractive, pe placul copilului tău.

Până la ce vârstă poate folosi copilul o bicicletă fără pedale?

Trebuie să știi că pentru a folosi o astfel de bicicletă copilul trebuie să fie capabil să-și mențină cel puțin parțial echilibrul și abilitățile sale de bază să fie dezvoltate. Întocmai de aceea media minimă de vârstă recomandată este de 3 ani. Cele mai multe biciclete fără pedale se adresează copiilor de până la 6 ani, dar are un caracter orientativ și asta pentru că un aspect foarte important este mai cu seamă greutatea maximă pe care este menită să o suporte bicicleta.

În consecință, dacă puiul tău e mai mare, dar respectă indicațiile de uz ale producătorilor, acesta va putea folosi bicicletă fără niciun fel de probleme.

Cum încurajezi copilul să folosească o bicicletă fără pedale?

La început poate fi dificil să-ți încurajezi copilul să renunțe la tehnologie în detrimentul plimbărilor cu bicicletă, mai ales că acestea presupun să-și folosească cât mai mult propriile forțe pentru a o putea ghida pe drumurile lor.

Nu te grăbi să-i impui copilului acest lucru, ci transformă totul într-o plăcere. Începe încă de mic să-l scoți la plimbare și să-l pui în fața contactului cu diferite jocuri și jucării interesante. De exemplu, dacă locuiești la casă, poți investi în jucării de exterior precum o căsuță, un tobogan, spații de joacă etc. Și acestea îl ajută să-și dezvolte mobilitatea, deci va face adaptarea mai ușoară. 

Totodată, îi poți oferi sprijinul tău și să-l ajuți în timpul ieșirilor voastre, cât și să-l îndrumi referitor la utilizarea bicicletei. După câteva încercări va fi timpul să-l lași să o folosească singur și să descopere cum se poate bucura mai ușor de noi experiențe prin intermediul acesteia. Sigur, dacă spațiul vă permite puteți inclusiv să încercați să folosiți bicicleta în casă înainte de a merge cu ea în teren.

La final, vei observa că nimic nu este imposibil și că o bicicletă fără pedale este o alegere excelentă pentru a-l încuraja să-și deprindă o serie de obiceiuri sănătoase, benefice în dezvoltarea acestuia. Mai apoi se poate face trecerea către o bicicletă uzuală, pe care copilul va învăța să o folosească mai ușor și cu mai multă încredere, fără teama de incidente neplăcute.

Te invităm să arunci chiar acum un ochi în magazinul nostru ca să descoperi câte modele există, oferta de preț, precum și să alegi bicicleta care consideri că se potrivește cel mai bine copilului tău.

Poți cumpăra bicicleta cu 2 roți de la Skiddou!

Vezi cum arata Bicicleta Skiddou

Comentarii