'
Metode de adormit bebelusii

Atunci când apare un copil în viața ta vei ști că nu totul va fi frumos și vor apărea și  perioade mai dificile  de depășit. Una dintre acestea este somnul celui mic. Somnul este vital pentru sănătatea celui mic și îl ajută să se dezvolte armonios. Dar, de cele mai multe multe ori cel mic nu vrea să adoarmă și este mofturos. Ce faci în aceste cazuri? Stai liniștit nimeni nu s-a născut învățat și mulți părinți au trecut prin asta.

În acest articol îți vom prezenta mai multe tehnici, trucuri și metode de adormire a copiilor care să-ți fie de ajutor în această etapă. Citește în continuare și notează-ți informațiile noi pe care poate că nu le știai până acum.

Tehnici, trucuri și metode de adormire a bebelușilor

Sursă: suntmamica

Deși îți va veni greu să crezi, încă din primele zile de viață bebelușii sunt pregătiți să învețe și să descopere lucruri. Cu toate acestea în unele momente din zi și din noapte acestuia îi este greu să adoarmă din diverse aspecte care îi pot schimba starea. Pentru aceste momente este bine să cunoști diferite trucuri, metode și tehnici care te pot ajuta în adormirea bebelușului tău.

Știm deja că fiecare bebeluș este diferit, dar lasă-ne să-ți fim de folos cu câteva metode care au fost testate și au funcționat în cazul mai multor părinți.

În decursul anilor, specialiștii au cercetat atent acest subiect și au ajuns la concluzia că există mai multe tehnici de adormire a bebelușilor printre care:

  • adormirea la sân;
  • adormirea în brațe legănat;
  • adormit pe umăr în timpul plimbării;
  • adormirea în mașină;
  • adormirea în cărucior;
  • adormirea în leagăn sau balansoar;
  • adormirea cu suzeta.

În cele ce urmează îți vom prezenta o serie de metode de adormire a copiilor de care să ții cont. Să o luăm cu începutului și anume cu metode de adormit nou născuții.

Metode de adormit nou născuți

Sursă: homeology

În primele zile de viață pot adormi mai greu și pot să fie mai agitați. Iată câteva metode de adormit nou-născuții la care poți apela dacă te confrunti cu aceste probleme.

1. Apelează la un leagăn

Una dintre metodele cele mai utilizate este adormirea celui mic cu un leagăn sau balansoar.

Datorită faptului că se leagănă acestea oferă o mișcare ritmică, reușind să-l facă pe cel mic să se liniștească și să adoarmă mai ușor.

Uite un exemplu de leagăn la care ai putea apela pentru adormirea bebelușului tău.

Balansoar Graco Lovin Hug Patchwork Grey

2. Folosește un marsupiu potrivit petru cel mic

Când sunt mici cei mici adorm mai bine aproape de tine și cât te simt cel mai aproape.

Apropierea de părinte îi liniștește și îi ajută să adoarmă mult mai ușor. Un ajutor de nădejde în această situație ar fi utilizarea unui marsupiu.

BabyBjorn - Marsupiu anatomic Mini, cu pozitii multiple de purtare – Anthracite, 3D Mesh

Metode de adormit bebelușii singuri

Sursă: familist

Este deja cunoscut faptul că poți face ca bebelușul să adoarmă și singur. Există mai multe metode de adormit bebelușii care chiar funcționează. Iată aici câteva metode de adormit bebelușii singuri:

1. Crează o rutină

Dacă îți dorești ca cel mic să adoarmă și singur este important să-i creezi acestuia o rutină înainte de somn. Asigură-te că o urmezi în fiecare zi pentru ca acestuia să-i intre în ritm.

Rutina celui mic poate începe cu o băiță de seară, să continue cu alăptarea și un cântec de leagăn. Aceasta rutină îl va relaxa pe cel mic, reușind să adoarmă mult mai ușor.

Un accesoriu de mare folos aici ar pute fi, un carusel muzical pe care să-l poziționezi deasupra pătuțului. Cel mic se va lasa fermecat de muzica liniștitoare și va intra ușor, într-un somn odihnitor.

Carusel muzical cu proiectie, Tiny Love Magia Noptii, 0 luni +, Alb / Negru

2. Amenajează un spațiu de somn potrivit

Cel mic trebuie să aibă un spațiu plăcut și confortabil pentru somn, unde să se simtă mereu în siguranță.

Nu uita cel mic este curios și acaparat de tot ce este în jur. Desene pe pereți, lumini sau sunete muzicale. Un umidificator de aer cu emițător de lumini calde și ultrasunete l-ar putea ajuta pe acesta în obținerea unui somn odihnitor.

Umidificator de aer cu ultrasunete Kidscare

Metode de adormit bebelușii ziua

Sursă: odoras

Adormirea bebelușilor pe timp de zi poate fi o adevărată provocare pentru părinți.

De cele mai multe ori seară bebelușii sunt deja obosiți, iar punerea acestuia la somn poate fi mult mai ușoară decât pe timpul unei zile.

Stai linistit, nu ești singur. Sunt mulți părinți care se confruntă cu această problemă. Nimeni nu s-a născut învățat dar cu toții putem învăța lucruri noi.

La fel cum sunt deja multe metode de adormit bebelușii care chiar funcționează,află de la noi că sunt și metode de adormit bebelușii pe timp de zi care chiar i-au ajutat pe mulți părinți.

În cele ce urmează îți vom prezenta noi, câteva metode de luat în seamă:

1. Pe lista metodelor de adormit bebelușul singur este utilizare unui balanșuar electric.

Așa cum am menționat și mai sus această metodă este benefică pentru cel mic.

Datorită mișcării ritmice cel mic va cădea mai repede decât crezi într-un somn armonios. Având un sistem complet automatizat, acest se va legăna singur tu doar ar trebui să-l supraveghezi. Mulți părinți aleg să catalogheze aceasta metoda ca fiind una dintre cele mai eficiente.

Leagan electric 4Moms RockaRoo Classic Grey

2. Plimbatul cu masina

Probabil știți deja că o plimbare cu mașina îl poate ajuta pe cel mic să adoarmă mult mai ușor. Foarte mulți părinți aleg să folosească această opțiune atunci când mai nimic nu funcționează. Înarmați-vă cu răbdare și cu siguranță îi veți da de cap.

3. O altă metodă este să-l iei pe cel mic cu tine în pat

Dacă cel mic a mâncat deja și tot nu vrea să adoarmă, ia-l cu tine în pat și stați amandoi. Ai grijă să nu fii distras, ba chiar te poți preface că dormi. Știi deja că cel mic imită des comportamentul părintelui și în câteva minute va adormi lângă tine.

Metode de adormit copiii de 1-2 ani

Sursă: aflăcum

Pe măsură ce crește îți va fi mult mai ușor să colaborezi cu cel mic și nu doar când vine vorba de somn. Copii se dezvoltă de la o zi la alta iar în perioada 1-2 ani deja știu mai multe decât crezi și prind mult mai bine informația. Important este să-i explici constant și pe înțelesul lui.

Și la această vârstă adormirea copiilor poate fi o provocare. Iată câteva metode de adormire a copiilor la vârsta de 1 an.

Sunt multe metode de adormit copii la care poți apela oricând, dar iată 2  metode de adormit copii de 1 an care chiar funcționează.

1. Citește o poveste

Mai mulți specialiști recomandă lectura pentru copii încă din primele zile de viața.

Aceasta nu doar că îi ajuta să se dezvolte armonios dar poate fi o metoda foarte bună de adormit. Creează un ritual, citește-l în fiecare seară câte o poveste, acesta va adormit mult mai ușor.

Uite câteva cărți care te-ar putea ajuta:

Tezaurul cu povesti -Carte de povesti pentru copii

Povesti altfel -Carte de povesti pentru copii

2. Ai grijă ca cel mic să-și consume energia pe tot parcursul zile

Copii sunt plini de energie, iar la varsta de 1 an deja este fascinat de joacă și explorare.

Când sunt obosiți copii dorm mai bine dar adorm și mai repede. Asigură-te că îi dai atenția necesară și va jucați destul pe timpul zile. Jocul, plimbarea în natura pot fi o metoda foarte bună de adormit copiii.

Când vine vorba de copiii de 1 an sau 2 ani, aici s-ar putea să apară diverse capricii și cel mic să refuze somnul.

3. Dintre mai multe metode de adormit copii de 1 an jumate va reamintim 2 dintre cele mai folosite de părinți:

  • Creează atmosfera potrivită

Poate nu știați dar temperatura camerei în care doarme copilul, pătuțul și umiditatea sunt trei aspecte esențiale pentru somnul celui mic. Astfel se recomanda ca în camera celui mic să fie o temperatură de 22 grade Celsius și o umiditate de 50%. Un ajutor de nădejde în menținerea unui nivel optim de umiditate poate fi un umidificator.

Umidificator ultrasonic digital

Acesta va menține umiditatea la un nivel optim și îl va ajuta pe cel mic să se odihnească așa cum trebuie.

  • Oferă-i hrana potrivită

Hrana de zi pe care o consumă cel mic are mare legătură cu somnul acestuia.

Ca și părinte știi că la această vârstă copilul este mult mai mofturos, mai ales când vine vorba de masă sau somn. Dacă vei putea să-l convingi pe cel mic să mănânce tot la mesele din timpul zile, vei observa că, seară când vine ora somnului acestuia nu îi va mai fi foame și a putea să doarmă liniștit.

Mai multe metode de adormit copii de 2 ani sau un 1 jumătate sunt asemănătoare. Trebuie să ții cont de faptul că rutina, mesele regulate, plimbările și jocurile sunt foarte importante și joacă un rol important în mod de dezvoltare a celui mic, chiar și când vine vorba de programele de somn.

Spre exemplu muzica este o altă metodă de adormt copii de 2 ani. Aceasta ca și la vârste fragede are un rol liniștitor și calmant. Poți încerca să-i pui celui mic diferite sunete pe fundal în timp ce doarme. Acesta se va obișnui cu ele și le va asocia cu programul de somn.

Metode de adormit copii fara san

Sursă: mamicaalapteaza

Cu cât înaintează în vârstă cel mic știm deja că inevitabil ajungeți la perioada renunțării la sân. Dacă cel mic era obișnuit să adoarmă la sân, stai liniștit există metode de adormit copii fără sân și cel mic se va obișnui treptat cu acestea.

Aceste metode se adaptea de la un copil la altul deoarece după cum bine știți fiecare  copil e diferit. Mulți copii sunt învățați să adoarmă cu sânul în gură iar pentru a-l dezvata de acest obicei vei avea nevoie de multă răbdare.

1. Legănatul pe picioare

Legănatul celui mic pe picioare este o metodă des folosită de părinți în adormirea celui mic. Fiind obișnuit cu legănatul încă din primele zile de viața, în continuare aceasta mișcare ritmică îl va adormi în cele din urmă. Poate va fi mai dificil la început dar nu îți pierde răbdarea, fii calm și cele din urmă vei reuși.

2. Adoarme-l cu tine în patul matrimonial

Să-l adormi pe cel mic un tine în patul matrimonial poate fi o altă metodă la care poți apela.

Aceasta metodă îi oferă copilul o stare bună, fiind alături de părinte se simte confortabil și protejat. Poți să-l muți ulterior în pătuțul lui.

Metode de adormit bebelusii care au colici

Sursă: clujulbebelușilor

Când vine vorba de bebelușii care au colici aici situația este mai dificilă. Atunci când bebelușul tău se confruntă cu aceștia, tu ca părinte îi ești alături și încerci să-l ajuți cum știi tu mai bine. Dintre toate metodele existente pe piață, ideal este să te informezi corespunzător conform nevoilor celui mic.

Dintre metodele de adormit bebelusii care au colici noi îți recomandăm:

1.Folosirea unei centuri anti colici

Centura anticolici cu samburi de cirese Sleepy Cloud

Datorită capacității sale termice de a menține căldura în interior, aceasta va fi suficient de caldă pe toată durată de utilizare pentru a ameliora complet durerea. Totodată reprezintă un remediu natural și eficient care îl va ajuta pe cel mic să se odihnească și să scape de durerile de burtică.

2. Învelește-l pe cel mic și ceează-i un mediu cald și confortabil

Când sunt în burtică bebelușii sunt obișnuiți să doarmă împachetați, într-un mediu cald și confortabil. Învelește-l pe cel mic într-o pătură moale și ușoară lăsându-i mâinile la piept. Ghemuieste-te lângă el și alintă-l cu toatp clădura ta.

Sfaturi pentru părinți

Sursă: odoras

Cu toții știm că etapele prin care trec cei mici în evoluția lor nu sunt deloc ușoare. Când vine vorba de etapa somnului celui mic aceasta este o perioadă cu adevărat dificilă și diferită de la un copil la altul.

Iată câteva sfaturi pentru părinți de care e bine să ții cont în această etapă:

1. Fii alături de copilul tău

Cel mic trebuie să se simtă protejat la orice pas. Nu uita aceasta este o etapa complet necunoscută pentru el. Treptat vei învăța cum merg lucrurile  și el își va crea propria rutină.

2. Nu-ți pierde răbdarea

Deși uneori este foarte dificil și cel mic este morocănos, nu-ți pierde răbdarea. Încearcă pe rând  toate metodele enumerate mai sunt și cu siguranță vor da roade și în cazul piticului tău.

3. Ritualul este foarte important

Nu uita, rutina este importantă. Cu cât o faceți mai des cu atât celui mic îi intră în ritm mai repede.  Cei mici se obișnuiesc destul de repede cu noutățile, ai grijă să-i faci o rutina plăcută și să o respectați. Chiar dacă apar și perioade mai dificile și știi că așa este normal, nu te focusa doar pe ele și bucură-te din plin de timpul petrecut cu micuțul tău.

Cei mici cresc atât de repede. Bucură-te de fiecare moment alături de puiul tău și aplică orice metodă ți se potrivește ție și lui, care să va ajute să aveți parte de cele mai frumoase momente, în fiecare zi.

Comentarii