'
Lista pentru bagajul de vacanță

De câte ori nu ți s-a întâmplat să uiți ceva atunci când ai plecat în vacanță? De câte ori nu ți-ai propus să nu mai faci greșeala de a pleca fără un anumit obiect? Și, cu toate că ți-ai propus..ai uitat! Din nou!

Se apropie timpul în care vei petrece câteva zile cu tine! Timpul în care îți vei încărca bateriile pentru o nouă rundă de responsabilități, zile stresante și probleme inerente! Se apropie ziua în care vei pleca, tu și familia, sau, doar tu!

Dar înainte de plecare sunt mai multe detalii pe care trebuie să le stabilești cu atenție! În special, bagajul.

Vrei să te simți în deplină siguranță? Ți-ai dori să petreci o vacanță cât mai relaxantă? Atunci, citește următoarele rânduri.

1. De ce lucruri să ții cont când pleci într-o vacanță?

Sursă foto: pixabay

Entuziasmul plecării în vacanță este uriaș, dar creierul trebuie să-și amplifice atenția și concentrarea pe lucrurile de care trebuie să ții cont și pe care trebuie să le faci sau să le organizezi înainte de a pleca. Doar vrei ca vacanța să fie relaxantă, fără gânduri de genul ‘am udat florile?’ sau ‘am lăsat suficientă mâncare cățelului?’.

Cu siguranță, înainte de plecare, gândurile aleargă în toate părțile și aproape inevitabil uiți să faci ceva. Așadar, citește în continuare și printează pentru a verifica dacă ai omis sau nu ceva, înainte de a pleca la mult așteptatul drum.

Scapă de îndoiala că ai omis ceva și verifică lista de mai jos.

1. Bugetul. Stabilește bugetul foarte atent, cu ceva vreme înainte. Vezi ce sume ai la dispoziție pentru cheltuieli obligatorii și care este bugetul pentru cheltuieli opționale.

2. Traseul. Stabilește obiectivele turistice pe care tu și familia ați vrea să le vizitați. Organizează traseul pe zile, în funcție de cât timp consideri că vei acorda fiecărui activități sau obiectiv în parte.

3. Organizarea călătoriei. Buget disponibil, rezervarea biletelor, asigurare de călătorie, de bagaj, de sănătate, verificarea valabilității pașapoartelor (vezi dacă ai nevoie de el în țara de destinație), asigurarea meselor în cazul în care rezervarea nu este all inclusive.

4. Persoana care va avea grijă de locuință. Ar trebui să ude florile, să te anunțe despre orice problemă ivită (să sperăm că nu vor fi), de hrănirea animăluțului.Trebuie să fie de încredere.

5. Deconectează aparatura electrică, electrocasnică. Scoate televizorul și alte aparate din priză. Oprește apa. Nu se știe ce probleme pot apărea în perioada în care lipsești. Fulgere, scurtcircuit etc. Vei economisi bani, dar vei evita și anumite probleme.

6. Trage draperiile. În cazul în care vecinii văd la tine în locuință, asigură-te că nu știu că lipsești de acasă.

7. Ascunde sub cheie obiectele de valoare. Dacă ai în casă un mic seif, încuie obiectele valoroase. Dacă nu ai seif, improvizează unul.

8. Plătește facturile. Înainte de plecare, verifică dacă ai plătit toate facturile. Nu ai vrea să revii acasă și să găsești curentul tăiat sau apa lipsă.

9. Scanează documentele de călătorie. Avem posibilitatea de a scana documentele cu ajutorul unei aplicații sau pur și simplu le putem fotografia pentru a le avea și în format electronic.

10. Activează roamingul înainte de a ieși din țară. Neplăcerea pe care ai putea să o ai dacă vei constata că nu poți vorbi la telefon dacă ieși din țară, este uriașă. Este greu să nu poți asigura familia că ești bine.

11. Asigură-te că ai luat toate documentele. Ale tuturor membrilor familiei.

12. Pune un număr de telefon pe bagaj. Astfel, dacă se pierde, va putea ajunge la tine mult mai repede decât atunci când cei care îl găsesc sunt nevoiți să verifice al cui este.

13. Specificul și cultura țării respective. Este bine să fi informat cu privire la vaccinuri, evenimente, taxe, obiceiuri, semnificația unor comportamente. Asta este benefic nu doar pentru modul în care-ți vei petrece vacanța, ci și pentru cultura ta generală. Verifică moneda în care se plătește și informează-te dacă este nevoie să schimbi sau nu înainte de a pleca.

14. Informează-te despre vreme. Este indicat să știi dacă va fi cald sau frig, pentru că în funcție de asta te vei echipa corespunzător din punct de vedere al vestimentației.

Vrei să știi că locuința ta este în siguranță?


Sursă foto: pixabay

Atunci ține cont de următorul sfat, mai mult decât oricare altul!

Nu posta pe rețelele de socializare când, unde și cu cine pleci! În zilele noastre, tehnologia permite nu doar colegilor sau prietenilor să vizualizeze ce facem și unde suntem. Au acces indivizi care mai de care. Au acces persoane ale căror obiective în viață nu sunt atât de nobile. Vorbim despre alte persoane față de cele pe care le cunoști. Dar probabil că și în rândul cunoștințelor, al prietenilor prietenilor de pe rețelele de socializare se află persoane care au ocupații nu tocmai ‘ortodoxe’.

Nu știm totul despre oricine, așa că mai bine prevenim decât să ne trezim fără obiectele pe care le prețuim.

Așadar, împărtășește bucuria plecării doar cu familia și cu cei mai apropriați prieteni. Este suficient! Important este ca tu să te simți bine unde te afli. Nu te ajută cu nimic dacă lumea știe unde ești și pentru cât timp.

2. Lista pentru bagajul de vacanță în funcție de locație

Plecarea în vacanță înseamnă pregătirea unui bagaj cu de toate, în special dacă familia este numeroasă.

Dar ce importanță are un bagaj? Nimic nu trebuie să ne umbrească plăcerea unor zile minunate petrecute în deplină relaxare. Este adevărat, dar bagajul este esențial. Altfel, zilele de vacanță nu vor fi relaxante.

Pentru început să vedem ce nu trebuie să-ți lipsească din bagaj

Lucruri absolut necesare indiferent unde pleci:

  • acte de identitate (carte de identitate și pașaport în funcție de țara de destinație);
  • carduri de credit;
  • asigurare medicală, de călătorie (deși nu sunt obligatorii, este recomandat să le ai). Gândește-te ce costuri ar putea implica o problemă de sănătate sau pierderea bagajului;
  • documentele mașinii, în cazul în care te vei deplasa cu propriul mijloc de transport sau unul închiriat;
  • biletele de transport;
  • medicamente de prevenție, dar și medicamentele de care ai nevoie în cazul în care suferi de o anumită boală, tu sau unul din membrii familiei;
  • telefonul, alte dispozitive pe care trebuie să le utilizezi, precum și încărcătoarele gadgeturilor;
  • periuța de dinți;
  • gel dezinfectant;
  • o carte pentru o lectură relaxantă, cărți pentru copii (dacă pleci cu ei);
  • o carte de rugăciuni;
  • câteva schimburi de haine și lenjerie intimă.

Că pleci la mare sau la munte, în țară sau în străinătate, bagajul trebuie să conțină lucruri obligatorii și lucruri pe care doar ți-ar plăcea să le iei cu tine.

În funcție de mijlocul de transport sau/și de spațiul disponibil, nu vei putea lua orice. Așa că, să ne concentrăm pe ce anume ar trebui să cuprindă lista cu bagaj în vacanță.

2.1. Lista cu lucruri necesare pentru bagajul la mare

Sursă foto: freepik

Marea! Un tip de rai aflat pe pământ! Unul în care ai nevoie de câteva lucruri pentru a te simți extraordinar.

Mai jos vei regăsi lista de bagaje la mare. Verifică dacă ai totul înainte să pleci.

  • haine confortabile: piese vestimentare vaporoase, costume de baie, slip;
  • încălțăminte adecvată: șlapi pentru nisip, papuci de vară, sandale;
  • gentuță specială pentru a căra strictul necesar (apă, portofel, chei);
  • mașină de călcat: poți opta pentru varianta travel size. O vei avea de fiecare dată când vei pleca în vacanță;
  • creme cu factor mare de protecție solară;
  • spray pentru insecte (inclusiv pastile pentru camera de hotel pentru că este posibil să nu existe plasă sau altă metodă împotriva insectelor);
  • produse de îngrijire personală (creme față, corp, pastă dinți și periuță);
  • accesorii pentru plajă: pălărie, scaun pliabil, ochelari de soare, prosop;
  • jucării de nisip pentru copii dacă vor fi și ei prezenți;
  • reviste, o carte relaxantă, căști;
  • aparat foto pentru imortalizarea celor mai frumoase momente;

Pregătește necesarul pentru clipe de neuitat și împachetează împreună cu familia!

2.2. Listă bagaje pentru vacanța la munte

Sursă foto: garbo

Știm ce se spune despre munte. Că este imprevizibil. Că îți poate rezerva surprize plăcute, dar și neplăcute, așa că nu mai bine ar fi să preîntâmpinăm surprizele astea? Desigur, și marea poate fi la fel de imprevizibilă, nu doar muntele.

Scriitorul Aron Cotrus spunea despre munte că este precum un prieten uriaș, potrivnic, surd și despot. Câtă dreptate avea!

Este adevărat, muntele te poate purta prin toate stările, de la emoția cunoașterii la spaima de a te afla în locul și momentul nepotrivit. Dar tu încerci să-i faci față pregătindu-te și nelăsând nimic la voia întâmplării.

Cu ce ne pregătim ca să-l putem surprinde și noi pe el? Ce listă de bagaj pentru vacanța la munte ne trebuie?

  • Haine groase: pulovere, hanorac, tricouri neapărat din bumbac, colanți, geacă, maiou din bumbac;
  • Încălțăminte adecvată: bocanci de munte;
  • Cort, saci pentru dormit, perne, rucsac, ochelari de soare speciali, briceag multifuncțional;
  • Gustări: batoane proteice, nuci, cafea, alune, veselă de unică folosință, termos cu cafea/ceai, apă, fructe uscate;
  • Altele: sfoară, cuțit de vânătoare, chibrit, brichetă, butelie de gaz, saci de gunoi, scaun rabatabil, lanterne și baterii, creme, produse de îngrijire, pelerină de ploaie, șapcă, busolă electronică, aparat foto, hartă, binoclu, pungi de gunoi.

O vacanță pe culmi înalte poate fi încărcată cu experiențe interesante. Poate fi momentul în care te lași cuprins și uluit de măreția muntelui. Poate fi momentul în care îi vei înțelege misterul!

2.3. Lista cu lucruri pentru bagajul de vacanță pentru bebeluși și copii

Sursă foto: pexels

Cerințele și nevoile copiilor sunt puțin diferite de ale tale, așa că este necesar ca pe lângă bagajul obișnuit, să adaugi și altele. Dar, hai să vedem ce luăm la noi dacă plecăm în vacanță cu cei mici. De ce listă cu bagaj de vacanță cu copiii avem nevoie?

  • haine (pijama, lenjerie intimă, șosete, pulovere, bluze cu mânecă lungă/scurtă, rochii, pantaloni, șapcă, papuci de casă);
  • încălțăminte (în funcție de destinație și sezon);
  • așternuturi, în cazul în care vrei ca cel mic să doarmă pe lenjeria lui;
  • necesar pentru plajă (costum de baie, geantă de plajă, creme de soare, șlapi, papuci de plajă, piscină gonflabilă, jucării, umbrelă de soare, minge, cască);
  • recipiente alimentație (biberon cu desene haioase, încălzitor de biberoane, sterilizator, boluri, tacâmuri pentru călătorii, termos, mixer pentru prepararea hranei);
  • articole de îngrijire personală (șampon, săpun, gel igienizant, prosoape, periuță de dinți și pastă, șervețele umede, uscate, pampers, scutece multifuncționale, oliță);
  • altele: marsupiu, cărucior, pătuț voiaj, cărți de colorat și de citit, creioane, pungi speciale pentru depozitare, spray insecte;

Copiii sunt pretențioși, așa că asigură-te că nu vei avea parte de lacrimi din partea lor în vacanță.

2.4 Bagajul pentru plecarea cu avionul

Sursă foto: pixabay

Dacă plecarea va avea loc cu avionul trebuie să verifici eventualele restricții cu privire la bagajul de mână și bagajul de cală. Sunt obiecte/produse care nu sunt acceptate de nicio companie aeriană, motiv pentru care este indicat să te informezi pentru a evita problemele ce ar putea să apară la aeroport.

Fiecare companie de zbor are propriile reguli privind dimensiunea trolerelor sau genților pe care pasagerii le au asupra lor. Deci, primul pas este să verifici dimensiunea bagajului acceptat de compania aeriană cu care pleci.

Bagajul de mână. Dimensiunea acceptată de majoritatea companiilor aeriene este 55x40x20 cm, iar numărul maxim de kg este 10.

Ce obiecte îți sunt permise în bagajul de mână?

  • deodorant, uleiuri, parfumuri cu o cantitate maximă de 100 ml;
  • medicamente: pentru medicamentele lichide eliberate cu prescripție medicală și ambalate în recipiente mai mari de 100 ml este necesară rețetă. Va fi dovada că ai nevoie de acel medicament;
  • pastă de dinți, cu o cantitate maximă de 100 ml;
  • apă de gură, fără a depăși 100 ml;
  • șampon/balsam, nu mai mult de 100 ml;
  • alcool și alte lichide cumpărate din duty-free, DA, dar dacă sunt aduse din exterior, NU;
  • prăjituri, biscuiți, alune;
  • iaurt, nu mai mult de 100 ml;
  • aparat foto sau accesorii dar fără muchii ascuțite;
  • cameră de filmat;
  • laptop, mp3 cd-player;
  • placă de îndreptat, ondulator;
  • flori.

NU îți este permis să porți în bagajul de mână

  • unelte, arme, explozibili și substanțe inflamabile, substanțe chimice și toxice.

Bagajul de cală. În bagajul de cală ai voie să aduci orice, cu excepția următoarelor lucruri:

  • butelii de gaz pentru camping, torțe cu gaz, brichete cu cărbuni;
  • explozibili și substanțe inflamabile;
  • substanțe chimice și toxice.

Referitor la numărul de bagaje pe care-l poți lua, acesta este stabilit de fiecare companie aeriană, așa că înainte de a-ți face bagajul, asigură-te câte sunt permise. După ce ai aflat această informație, împarte bagajul în lucruri obligatorii, strictul necesar și lucruri la care poți renunța.

Așadar, ce ar trebui să includă bagajul pentru călătoria cu avionul?

Atenție! Verifică ce vei aduce în bagajul de mână și ce vei avea în bagajul de cală. Verifică lista de mai sus, precum și pagina web a companiei aeriene.

Informația este putere! Puterea de a pleca liniștit!

Lucruri necesare de inclus în bagaj:

  • obiectele incluse în lista cu lucruri absolut necesare pe care trebuie să le ai cu tine indiferent unde pleci;
  • produse de îngrijire personală;
  • sandwichuri, dacă nu vrei să servești o gustare în avion;
  • o carte interesantă;
  • haine în funcție de destinația aleasă pentru toți membrii familiei.

3. Lista cu lucruri pe care să NU le pui în bagajul de vacanță

Sursă foto: freepik

Obișnuim să purtăm cu noi când plecăm în vacanță prea multe obiecte pe care nu le folosim. Gândește-te câte haine pe care le-ai pus în bagaj și nu le-ai îmbrăcat nici măcar o dată. Sau câte cărți ai luat și ai reușit să citești doar câteva pagini. Câte perechi de pantofi sau alte încălțări nu zăceau prin dulapul camerei de hotel așteptând să fie purtate.

Mulți facem aceeași greșeală. Luăm prea multe lucruri inutile în vacanță.

Ia în calcul destinația, timpul, mijlocul de transport, ce ți-ai propus să faci etc. În funcție de asta vei ști ce îți trebuie și ce nu.

De ajutor îți pot fi și aplicațiile care te vor ajuta ca în funcție de destinație, să creezi o listă cu obiecte de luat în vacanță. Mai jos vei găsi lista cu aceste aplicații.

Așadar, ce NU trebuie să pui în bagajul de vacanță?

1. Obiecte de valoare. Bijuterii sau alte obiecte pe care ți-ar plăcea să le ai, deși sunt inutile. Pentru siguranța lor, dar în special a ta, lasă-le acasă într-un loc sigur, preferabil sub cheie.

2. Prea multe gadgeturi. La telefon poți vorbi, poți scrie mesaje. Cu telefonul poți fotografia, poți filma. Asigură-te că mai ștergi din poze înainte de a pleca. Gândește-te dacă ai nevoie de laptop. S-ar putea să nu.

3. Uscătorul de păr. Mai toate hotelurile au un uscător, dar mai bine informează-te dacă au sau întreabă la recepție dacă poți obține unul. Sau mai există varianta achiziționării unuia travel size. La fel gândim și despre fierul de călcat.

4. Prea multe haine care ocupă prea mult spațiu. Alege strict ceea ce ști că vei purta. De exemplu, pentru că blugii pot fi asortați cu tot soiul de piese vestimentare, sunt suficiente două perechi. Același lucru putem spune și despre încălțăminte.

5. Verifică lista cu ce poți lua sau nu în bagajul de mână și cel de cală dacă vei călători cu avionul.

Așadar, pentru a nu fi prea încărcat, gândește-te ce obiecte sunt utile și care nu sunt utile. Pregătește bagajul în funcție de destinație, condițiile meteo, sezon, activitățile și obiectivele turistice pe care vrei să le vizitezi.

4. Trucuri de împachetare a bagajului

Sursă foto: pexels

Împachetarea hainelor/obiectelor pentru vacanță este precum o durere intensă de cap pe care o ai înainte de călătorie. Trebuie ca tot ce ți-ai propus să iei cu tine, să încapă în câteva genți, dacă nu cumva doar într-una.

Dar cum poți scăpa de această durere de cap? Sau măcar de intensitatea ei? Iată câteva trucuri care te vor ajuta să poți împacheta tot ce ai nevoie și care-ți vor salva și multă energie.

1. Șosetele le poți pune în interiorul cupei sutienului.

2. Cureaua o poți rula pe gâtul unei cămăși.

3. Cravata o poți rula pe un carton în formă de rolă.

4. Pantofii îi poți așeza în casca pentru duș.

5. Cămășile și pantalonii le poți împacheta în pungi de plastic transparente. Astfel vei economisi timp când vei căuta cu ce să te îmbraci.

6. Bijuteriile mici le poți pune într-un suport pentru pastile.

7. Pentru agrafe poți folosi o cutiuță de tic tac.

8. Gadgeturi. De exemplu, încărcătorul telefonului și căștile le poți pune într-un suport pentru ochelari.

9. Cosmetice. Poți acoperi pudra cu un disc din bumbac pentru a împiedica împrăștierea acesteia.

10. Lama aparatului de ras o poți proteja (mai mult pe tine) cu ajutorul unei cleme pentru documente.

11. Pentru hainele murdare poți folosi o față de pernă pe care o vei arunca imediat la întoarcere în mașina de spălat.

12. Păstrează lucrurile grele în partea de jos a valizei.

13. Dacă pleci cu propriul mijloc de transport, alege suporturile pentru scaune, inclusiv cele din spate. Nu sunt costisitoare și poți depozita multe obiecte.

14. Rulează hainele, nu le împacheta. Pe lângă faptul că vor ocupa mai puțin spațiu, un alt avantaj este acela că nu vor avea cute.

15. Folosește saci vidați. Poți ambala haine, jucării, lenjerie de pat, iar acestea vor fi protejate și vei putea economisi și spațiu.

16. Evită umbrela. Ia în schimb o pelerină de ploaie.

17. Cumpără cosmetice ale căror ambalaje au o dimensiune mică, din acelea varianta travel size.

18. Ia doar câteva tablete din medicamentele de care ai nevoie. Nu lua cutii întregi, decât dacă urmezi un tratament zilnic și îndelungat.

Dacă vei ține cont de aceste sfaturi vei observa că îți va fi mai ușor să împachetezi cele necesare și, astfel, vei putea să te ocupi de restul detaliilor.

5. Aplicații care te ajută cu lista bagajului de vacanță

Sursă foto: freepik

Datorită tehnologiei pe care o avem la dispoziție, putem accesa nenumărate aplicații care ne pot ușura multe sarcini, dar și pașii pe care trebuie să-i parcurgem pentru a întreprinde ceva. La fel este și cazul unei vacanțe.

De la aplicații care te ajută să împachetezi doar obiectele care-ți vor fi utile până la găsirea restaurantelor unde se servesc și meniuri pentru vegani, vegetarieni, toate au rolul să-ți facă vacanța liniștită.

Așadar, dacă vei utiliza câteva din aplicațiile următoare, vei fi mai relaxat și vei putea găsi mai ușor ce te interesează.

Aplicații care te ajută să îți faci bagajul

1. PackPoint, special creată pentru a te ajuta să împachetezi bagajul de călătorie. Te va sfătui cu privire la ce îți este necesar să ai în vacanță în funcție de activități, durata călătoriei, destinație.

2. PackTeo te va ajuta să creezi lista cu necesarul în funcție de mijlocul de transport, vreme, activități etc. Extrem de utilă, este o aplicație pe care o poți împărtăși cu prietenii sau familia pentru ca și ei să adauge ce consideră.

3. Easy Pack. Cu ajutorul ei poți crea o listă cu ce vei lua la tine în funcție de locația de destinație, de activități. Vei putea genera automat lista cu necesarul. Aplicația pune la dispoziție și liste predefinite pentru diferite alte activități.

Alte aplicații foarte utile în călătoria ta

1. Amazon Kindle pentru cei care preferă să lectureze cărți disponibile în format electronic.

2. Convertor valutar. Foarte utilă aplicația pentru schimbarea banilor în moneda locală țării de destinație.

3. Waze pentru identificarea rapidă a locului în care te afli.

4. Peek Tours este despre evenimentele din locul în care vei ajunge. O aplicație care îți oferă și recomandări de activități, drumeții.

5. Bandsintown Concerts arată festivalurile de muzică ce au loc într-o anumită destinație.

6. HotelTonight. O aplicație foarte utilă pentru cazări last minute în cazul zborurilor întârziate sau anulate. Un beneficiu al acestei aplicații este acordarea unor discounturi în funcție de camerele rezervate. De asemenea, beneficiezi și de asistență nonstop.

7. GlobeTips. Ultima călătorie pe care am avut-o în Bulgaria a fost presărată cu o situație în care nu am știut cum să mă comport.

Vorbesc despre achitarea notei într-un restaurant unde mă întrebam dacă să las bacșiș sau nu și, dacă da, cât ar trebui. În momentul în care am vrut să plătesc, mi s-a adresat întrebarea dacă vreau să adaug o anumită sumă pentru serviciile chelnerului. M-a pus în dificultate, și deși am găsit rapid un răspuns, mi-ar fi plăcut să știu de existența acestei aplicații.

GlobeTips este despre regulile privind bacșișul în peste 150 de țări. Vei știi ce bacșiș trebuie să oferi în cazul hotelurilor, restaurantelor, barurilor etc. Aplicația dispune de un calculator care poate scana nota de plată, recunoaște moneda locală și îți spune ce bacșiș să plătești.

8. DroneMate este aplicația care știe regulile și legislația țărilor privind folosirea dronelor în scop recreațional.

9. WiFOX.Aplicația care îți pune la dispoziție parolele rețelelor wireless din peste 700 de aeroporturi din lume. Se actualizează în timp real.

10. Happycow. O aplicație foarte utilă pentru cei care preferă o alimentație vegană sau vegetariană. Îi ajută să descopere restaurantele cu un astfel de specific din zona în care se află.

11. Where is Public Toilet/Flush. O aplicație foarte utilă, în special în cazul în care ai o urgență și care te ajută să găsești o toaletă în apropierea locului în care te afli.

12. SAS Survival Guide. Beneficiezi de lecții de supraviețuire oriunde te-ai afla. Este o aplicație extraordinară, fiind utilă oriunde ai merge. Nu știi niciodată ce îți rezervă clipa.

13. AroundMe. Spitale, restaurante, teatre, baruri, bănci. Vei avea acces la informații despre locurile în care vrei să ajungi.

14. Duolingo. O aplicație poate cunoscută de foarte mulți dintre noi, ce include 27 de limbi cu lecții scurte despre cum să vorbești când te afli într-o țară. Un fel de ghid de conversație.

15. Yuggler. O aplicație pentru tine dacă pleci la drum cu copiii, și care îți face cunoscute locuri pentru cei mici, precum și sfaturi despre ce poți face în funcție de vârsta copilului.

16. Prey Anti Theft. În cazul pierderii telefonului, această aplicație te ajută să-l găsești, să-l blochezi.

17. MAPS.ME. O aplicație care îți pune la dispoziție hărți multiple fără a fi nevoie de acces la internet. Singura condiție este să fie descărcate înainte de a pleca la drum.

18. First aid-IFRC. Te învață cum să reacționezi în situații de urgență de acordare a primului ajutor.

Foarte multe dintre ele sunt disponibile pe ambele sisteme de operare și beneficiază de gratuitate, dar înainte de a instala asigură-te de funcționalitate și tarif.

Trebuie să recunoaștem că aplicațiile salvează timp, bani și multă energie. Își dovedesc utilitatea în fiecare moment. Și, deși unele costă, tariful nu este foarte mare, dar beneficiile pe care le avem de pe urma utilizării lor sunt nenumărate.

Așadar, alege să-ți petreci o vacanță de neuitat, într-un loc de vis, însoțit doar de strictul necesar!

Comentarii