'
Siguranța copiilor în timpul călătoriilor cu mașina

De ce anume trebuie să ții cont atunci când călătorești cu mașina pentru ca puiul tău să fie în siguranță?

Călătoria este o parte integrantă a vieții pentru multe familii. Prin urmare, merită să știi cum să călătorești în siguranță cu copilul tău pentru a te putea bucura și explora lumea. Îți vom spune ce scaun auto să alegi pentru a te asigura că deplasările cu mașina, alături de familie, vor fi sigure și plăcute.

Scaunul auto

Cumpărarea unui scaun auto pentru un copil este, contrar aparențelor, o sarcină extrem de importantă. Scaunele auto au două roluri esențiale: în primul rând, asigură siguranța în timpul călătoriei și, în al doilea rând, sprijină dezvoltarea corectă a sistemului osos la bebeluși. De aceea este foarte important pentru tine, ca părinte, să alegi scaunul auto în funcție de vârsta și greutatea copilului.

Datorită acestui lucru, nu numai că îl veți proteja de pericole în cazul unui accident rutier, dar corpul celui mic va fi menținut în poziția corectă, ceea ce nu va îngreuna coloana vertebrală. Fără îndoială, un scaun auto bine ales este și o garanție a confortului de călătorie pentru copilul tău și pentru tine, părinte, căci nu trebuie să te mai confrunți cu plânsul bebelușului. 

Scaunul auto - un însoțitor din primele zile de viață 

Primul scaun auto probabil că te va însoți de la spital până acasă. În funcție de modelul ales, un astfel de scaun auto poate fi folosit până la vârsta de 3 ani sau. Scaunul auto este selectat în funcție de categoriile de greutate:

  • 0 - mai puțin de 10 kg (până la aproximativ 9 luni);
  • 0+ - mai puțin de 13 kg (până la aproximativ 18 luni);
  • I - 9 - 18 kg (de la aproximativ 8 luni la aproximativ 3-5 ani);
  • II - 15 - 25 kg (de la 3 la aproape 7 ani);
  • III - 12 - 36 kg (de la 6 la aproximativ 12 ani).

Așadar, elementul determinant este greutatea copilului. 

Cum să alegi un scaun auto sigur?

Pe lângă metodele de montare disponibile, merită să ne concentrăm și pe cel mai important lucru: siguranța. Este dificil să evaluezi de unul singur un scaun auto, de aceea, la drool.ro ne selectăm oferta în așa fel încât să oferim vizitatorilor site-ului nostru scaune auto care să ofere o protecție satisfăcătoare într-un buget limitat. 

Așadar, la ce să fii atent atunci când alegi scaunul auto?

Siguranța copilului este influențată pozitiv de aspecte ale scaunului auto precum:

  • Teste de siguranță. Rezultatele testelor de siguranță precum ADAC, TASS International sau Test Plus vin în ajutor. În aceste laboratoare acreditate se realizează o serie de simulări de accidente și coliziuni folosind tehnologii moderne. Rezultatele acestor studii sunt date foarte utile - permițându-ți să evaluezi cu exactitate utilitatea unei anumite soluții. Prin urmare, merită să urmărești rezultatele acestor teste atunci când alegi scaunul auto. Ca părinte, vei putea călători mai liniștit știind că mulți specialiști respectați s-au ocupat de bunăstarea copilului tău.
  • Sisteme de protecție laterală. Sistemele de protecție montate lateral protejează corpul copilului în cazul unui impact lateral. Datorită lor, copilul este în siguranță!
  • Tetieră reglabilă cu umplutură moale și sisteme de amortizare. Aceste elemente reprezintă o altă modalitate de a crește siguranța copilului în timpul călătoriei. Forța unui posibil impact va fi minimizată de ele.
  • Montarea pe Isofix, ceea ce reduce probabilitatea de a monta greșit scaunul. Sistemul Isofix implică fixarea scaunului auto direct în autoturism, fără a mai fi nevoie de centura de siguranță a mașinii. Acesta este și principalul avantaj al sistemului Isofix, întrucât fixarea scaunului auto este pe de o parte facilă și, pe de altă parte, mult mai sigură. Acestor caracteristici ar trebui să le acorzi importanță atunci când alegi un scaun auto sigur. Aceste câteva caracteristici enumerate ale unui potențial scaun te poate ajuta să faci cea mai potrivită alegere și pot face diferența între un scaun auto banal și unul foarte sigur. Cu toate acestea, dacă ai nevoie de ajutor de specialitate, merită să iei legătura și cu experții Drool.ro. Ei sunt familiarizați cu o gamă largă de tipuri de scaune auto și îți vor sugera scaunul auto în funcție de mașina ta, cât și de nevoile și cerințele copilului.

Călătorește în siguranță cu scaunele auto Skiddou, care asigură maximum de confort pentru bebeluși!

Atunci când alegi un scaun auto pentru bebelușul tău, în afară de siguranță și compatibilitate cu modelul tău de mașină, este important și confortul celui mai mic pasager. Pentru ca fiecare călătorie în familie să se desfășoare fără probleme, copilul trebuie să călărească într-o poziție confortabilă, mai ales pe traseele lungi sau în zilele toride.

Dar dacă ți-am spune că există un brand de scaune auto care integrează atât caracteristicile enumerate mai sus, cât și pe acelea care țin de confortul celui mic? Este chiar brandul exclusiv Skiddou, pe care îl găsești pe site-ul nostru dedicat mămicilor și piticilor: drool.ro. 

De ce scaunele auto Skiddou?

Scaunele auto Skiddou sunt produse nu numai din materiale de cea mai bună calitate, ci și pe baza unei structuri bine gândite care garantează siguranță. Prin urmare, călătoria în scaunele auto Skiddou este cea mai bună alegere pentru copil. 

Skiddou este brandul destinat părinților care își doresc întotdeauna ce este mai bun pentru copiii lor, atât acasă, cât și în deplasare. Ca să te convingi singur, în cele ce urmează îți explicăm de ce ar trebui să alegi scaunele auto Skiddou:

  • Știm că siguranța copilului este importantă pentru tine. De aceea, scaunele auto pentru copii Skiddou au fost testat într-un laborator acreditat. Înainte de a fi lansate pe piață, produsele Skiddou au fost supus unor teste de impact exigente la TASS International. Acest lucru este o garanție a siguranței.
  • Scaunele auto Skiddou au centuri de siguranță performante care vor menține copilul în poziția corectă, iar protecțiile centurii vor asigura confortul călătoriei. Centurile de siguranță ale scaunelor auto Skiddou sunt moi și confortabile și, cel mai important, extrem de sigure.
  • Scaunele auto Skiddou sunt produse din materiale care garantează circulația corespunzătoare a aerului, precum și poziția corectă a coloanei vertebrale.
  • Design modern. Scaunele auto Skiddou au un design modern - o combinație de forme și culori la modă. Acest design va face ca scaunul auto să se potrivească perfect în interiorul oricărei mașini.
  • Comoditate pentru părinți. Nu uităm nici de confortul părinților, căci scaunele auto Skiddou oferă acces la un mâner ergonomic, reglabil, care va ușura transportul scaunului.
  • Montaj universal. Fiecare părinte se poate ocupa de asamblarea scaunului auto Skiddou, căci este echipat cu un sistem de montare ISOFIX stabil, care este disponibil în aproape toate mașinile moderne.
  • Pentru fiecare mașină. Majoritatea scaunelor auto Skiddou pot fi instalate chiar și în modelele de mașini mai vechi fără ISOFIX. Pur și simplu se fixează cu centurile de siguranță ale mașinii.
  • Tapițerie detașabilă. Păstrarea curățeniei și a igienei va fi mult mai ușoară cu scaunele auto Skiddou!
  • Spătar reglabil. Spătarele majoritatea scaunelor auto Skiddou sunt echipate cu o reglare în 4 trepte, datorită căreia poți ajusta cu ușurință scaunul la spătarul mașinii. Este o modalitate simplă de a crește siguranța.

Merită să acorzi atenție brandului Skiddou atunci când te vei hotărî să achiziționezi un scaun auto. Este mult mai bine pentru cel mic să călătorească într-un scaun confortabil și sigur decât într-un scaun dur care nu se potrivește corpului, în care este greu să găsești poziția potrivită. De aceea, un scaun auto bine ales îl va face pe micuțul tău să adore călătoriile.

O alegere conștientă înseamnă Skiddou și echivalează cu siguranță și confort în fiecare moment al unei călătorii în familie!

Comentarii

Articole similare

Top 10 accesorii auto indispensabile pentru copii
Top 10 accesorii auto indispensabile pentru copii
Călătoriile cu mașina, împreună cu cei mici, sunt o reală provocare? Oricine are copii cunoaște bine provocările cărora trebuie le să facă față atunci când călătorește cu mașina cu cei mici. Cu...