'
Activitati pentru copii

Copiii adora sa se joace si cu asta isi ocupa tot timpul. Parintii care vor sa se asigure ca cei mici si invata pe masura ce se joaca, gasesc cele mai interesante jucarii pe care sa le ofere copiilor si aleg variante cat mai bune de activitati, care sa le permita micutilor sa aiba mereu ceva de facut fara sa se plictiseasca.


Idei de activitati pentru copii 

Activitatile pentru copii pot fi foarte creative si singura limita este imaginatia parintilor. Iata mai multe idei de activitati pentru copii pe care le poti incerca alaturi de micutul tau. In timp, iti vei da seama ce ii place si ce nu. Toate aceste activitati pentru copii  vor fi foarte distractive.

 1. Jocuri cu obiecte mici sau jocuri de sortat

Jocurile cu obiecte mici pot fi facute atat cu obiectele din casa, cum ar fi nasturii sau faina, cat si cu jucarii cumparate. Copilul poate sorta aceste jucarii sau poate invata sa toarne, sa verse anumite obiecte dintr-un vas in altul si lista poate continua. Aceste obiecte pot fi orice, de la cele pe care le gasesti de cumparat si pana la obiectele pe care le poti gasi in propria locuinta. Aceasta este una dintre cele mai comune activitati pentru copii.

                                     


                                                            Îți place produsul? Cumpără-l ACUM


2. Identificarea culorilor

Un joc care ajuta la identificarea culorilor este cu siguranta o idee buna pentru a-l invata pe cel mic sa recunoasca mai usor anumite nuante sau culori de baza. In acest sens poti folosi creioanele colorate, sau poti sa cumperi un set de instrumente pentru sortat, asa cum este: Joc pentru dezvoltarea atentiei Sosetutele Crocodilului

                              

3. Jocul cu numaratoarea

Jocul cu numaratoarea este de asemenea o solutie perfecta inclusiv pentru copiii de 2 ani. Pentru inceput, pana cand copilul invata sa numere, poate folosi numaratoarea pentru a sorta culori sau pentru a face diverse forme.   

                                  

                                                             

                                                               Îți place produsul? Cumpără-l ACUM


4. Dans si sport

Copiii adora sa danseze si sa se joace in acelasi timp, deci va trebui doar sa pornesti muzica si sa te distrezi alaturi de copilul tau. Daca te intrebi ce activitati pot face cu un copil de 2 ani jumate, ai aici raspunsul – danseaza si fa exercitii fizice! Iti putem recomanda si un radio special creat pentru ei cu ilustratii - Radio pentru copii, ilustratii tren.



5. Ceremonia ceaiului

Cumpara un set pentru ceai pentru copilul tau si pretinde ca savurezi ceaiul servit alaturi de el. Ii poti cere sa iti mai puna ceai sau niste miere si poti intra in rol. De asemenea, puteti fi prezenti mai multi la ceai, punand niste animale de plus pe scaunele sau pe pervazul de la geam.

                              



                                              

                                                              Îți place produsul? Cumpără-l ACUM


6. Jocul cu plastilina

Jocul cu plastilina este preferatul copiilor, ei putand sa isi dezvolte foarte usor motricitatea. La inceput, vor face forme simple, cum ar fi bilutele sau cilindrii si elipsele. Poti modela ceva sub forma unei painici lungi si poti invata copilul sa taie utilizand cutitasul. Acesta sunt activitati educative pentru copii deoarece vor invata sa utilizezi diverse accesorii si texturi, dar si sa inteleaga mai bine formele.

                                     



                                           

                                                                Îți place produsul? Cumpără-l ACUM

 


7. Pusculita

Poti pune copilul sa introduca banuti in pusculita. In acest scop poti folosi monedele normale sau poti utiliza bani de plastic, daca ai.

                                                       




                                          

                                                            Îți place produsul? Cumpără-l ACUM

                                    

8. Desene cu creta

Poti desena cu creta alaturi de copilul tau pe asfalt in fata blocului sau in parc, sau poti desena cu creta pe o tablita pe care o ai in casa.

                             


     

                                                              Îți place produsul? Cumpără-l ACUM


9. Jocul cu diverse instrumente muzicale

Poti face propriile instrumente muzicale sau poti cumpara instrumente cum ar fi tobele sau xilofoanele. Copiii adora sa produca sunete sau sa inventeze lucruri care produc sunete.

                                    



                                                              Îți place produsul? Cumpără-l ACUM


10. Joaca-te alaturi de copilul tau cu papusile

Joaca-te alaturi de cel mic cu papusi si cu animale din plastic. Poti exersa astfel jocul de roluri, in care copilul devnie parintele uneia dintre jucarii. De asemenea, poti incerca sa faci mai multe activitati alaturi de copilul tau, cum ar fi sa intrii in rolul unui doctor, sa fii profesor sau antrenor de fitness. 

                                 



                                                                            Îți place produsul? Cumpără-l ACUM


11. Joaca-te utilizand cartonase cu imagini

Chiar daca cel mic inca nu a invatat sa faca asocieri complexe, poti folosi cartonasele cu imagini pentru a sorta sau pentru a invata copilul sa recunoasca diverse obiecte si culori. Un astfel de joc ar putea fi Jocul pentru dezvoltarea atentiei Sosetutele Crocodilului Oh oh .. crocodilul este cam confuz! Isi cauta sosetele, dar nu poate gasi o pereche potrivita.Fii rapid si asigura-te ca vei fi primul care isi gaseste frumoasa pereche de sosete. Intoarceti o carte si gasiti soseta lipsa a crocodilului.

12. Animalute din plastic

Animalutele in general sunt foarte atractive pentru copii, iar cele din plastic sunt unele dintre cele mai interesante jucarii. Un grajd portabil cu 8 caluti superbi sunt o solutie perfecta in acest sens, iar in jurul lui puteti face impreuna tot felul de scenarii.

                   

                                                                          Îți place produsul? Cumpără-l ACUM


13. Jonglerii

Jongleriile sunt o distractie pentru orice copil, insa pana cand invata sa arunce corect mingea, va trebui neaparat sa alegi variante care sa nu implice riscuri, iar o minge special conceputa in acest sens, din materiale moi sau usoare, este cea mai buna varianta.

14. Joaca-te cu stampilute

Poti modela un tub de hartie igienica in forma de inima si tot ce trebuie sa faci este sa il introduci in vopsea si sa stampilezi. Sau poti lua un cartof pe care il poti taia pe jumatate si in care sa faci ce desene doresti. Desigur, poti cumpara si un set de stampile care sa te ajute.

                         



                                                                         Îți place produsul? Cumpără-l ACUM


15. Joaca-te de-a doctorul

Daca nu ai o trusa speciala poti crea una utilizand tifon, seringi, stetoscop si spray-uri care sunt goale, dischete din bumbac si lista poate continua. Dupa ce ai tot setul trebuie doar sa incepi sa tratezi alaturi de copilul tau, toate animalutele din plus.

                       



                                                                             Îți place produsul? Cumpără-l ACUM


16. Fa curatenie cu copilul tau!

Poti transforma curatenia in joaca. Tot ce trebuie sa faci este sa ii oferi copilului tau sarcini si sa ii las cateva instrumente la dispozitie. Cu ajutorul unei lavete umede, copilul va sterge podeaua si praful, usile de la dulapuri, geamurile, va spala vasele si va matura. In plus, va face toate acestea cu drag si fara sa fie nevoie sa ii impui.

                     



                                                                           Îți place produsul? Cumpără-l ACUM


17. Intalniri in joaca

Poti invita o prietena care are copil, la tine acasa sau poti merge in vizita. In timp ce copiii se joaca, parintii pot profita de pauza pentru a se relaxa. Sau macar poti incerca!

18. Pulverizator

Cu ajutorul unui pulverizator, copilul poate sa stropeasca florile sau geamul, pe care sa il stearga ulterior cu un prosop mic.

19. Joaca-te cu pomponuri

Utilizand clestele de bucatarie sau mana, poti sorta pomponurile dupa culoare. De asemenea, poti folosi cani, pahare si vase in care sa arunci pomponurile, astfel incat cel mic sa aiba o idee despre ce inseamna coordonare mana ochi sau orientare in spatiu.

                                          


20. Priveste poze

Daca ai in casa fotografii sau albume foto mari, ia copilul langa tine si priviti impreuna pozele. Va fi foarte incantat sa descopere cum arata bunica atunci cand era tanara.


Activitati educative pentru copii

Activitatile educative sunt cele care il vor ajuta pe cel mic sa invete mai usor anumite lucruri. Iti dam cateva idei pe care ar trebui sa le iei in calcul.

1. Invata copilul sa numere prin joaca

Utilizand un set care invata copilul sa numere este mult mai usor sa il atragi si sa il faci sa invete fara sa considere aceasta activitate o obligatie.

                 

                                                                         Îți place produsul? Cumpără-l ACUM


2. Animalutele il pot ajuta pe copil sa invete literele

Utilizand un puzzle din lemn cu litere si animalute colorate, copilul tau va invata mai repede alfabetul si va recunoaste literele mult mai usor, facand si asocieri cu animalutele preferate.

               


                                                                   Îți place produsul? Cumpără-l ACUM


3. Invata ora si zilele

La 2 ani, copilul poate invata sa recunoasca ora si sa memoreze zilele, intr-un mod foarte simplu utilizand un set special conceput in acest sens. O jucarie colorata va fi foarte atractiva pentru copil, ceea ce inseamna ca va invata mai usor si isi va dori sa repete ceea ce invata.

                


                                                                         Îți place produsul? Cumpără-l ACUM


4. Jocul de roluri

Utilizeaza o trusa transparenta de doctor si invata-l pe cel mic sa aiba grija de animalutele sale si de toate papusile pe care le are. Jocul de roluri este foarte util pentru ca il invata pe copil sa socializeze si sa se transpuna in diverse situatii, stimulandu-i totodata si imaginatia.

                         



                                                                     Îți place produsul? Cumpără-l ACUM


5. Jocuri cu telecomenzi

O telecomanda muzicala este foarte utila si distractiva totodata pentru copii, deoarece produce sunete si in acelasi timp, pot imita comportamentul adultilor care se uita la TV.

                    

                                                                          Îți place produsul? Cumpără-l ACUM


6. Poti construi un tunel alaturi de copilul tau

Jocul de roluri este, asa cum am spus si mai sus, extrem de util pentru toti copiii deoarece ii ajuta pe acestia sa invete. Spre exemplu, va puteti ascunde in tunel, va puteti crea scenarii in tunel si va puteti ascunde de hoti.

7. Cumpara o tableta muzicala

O tableta muzicala este cu siguranta o idee buna pentru parintii care vor sa isi invete copiii sa fie creativi. Spre exemplu, o astfel de tableta poate ajuta copilul sa isi faca propriile melodii, sa compuna si sa memoreze sunete, dar si sa copieze comportamentul adultilor, care stau mereu cu ochii in telefoane.

                       


                                                                                Îți place produsul? Cumpără-l ACUM


8Cumpara o carte senzoriala

O carticica educativa plina de activitati, este cea mai buna solutie pentru toti cei care vor sa le ofere copiilor posibilitatea de a testa noi texturi, de a potrivi obiecte, de a lipi si de a se pune in diverse situatii, asa cum sunt cele expuse in carte.

9. Coloreaza cu apa!

Cartile de colorat cu apa sunt foarte interesante si in plus, sunt si extrem de atractive pentru cei mici, deoarece acestia vor fi de fiecare data incantati sa vada cum imaginile apar si dispar pe masura ce pagina se usuca. Mai ales ca nu lasa nici o urma de murdarie!                    

                          



                                                                               Îți place produsul? Cumpără-l ACUM


10. Jocuri de rol in baie

Cu o familie de pinguini jucausi de exemplu, vei putea face scenarii si tot felul de activitati interesante alaturi de copilul tau. Pinguinii sunt tare dragalasi, dar poti alege si alte figurine, in functie de preferintele copilului.

                                    


                                                                         Îți place produsul? Cumpără-l ACUM


Planse activitati pentru copii 

Plansele cu activitati sunt foarte interesante si atractive, iar gama de optiuni este variabila in acest sens, avand la dispozitie mai multe  tipuri de planse si desene. Mai jos vei gasi cateva idei de planse pentru activitati pentru copii.

Poti alege de exemplu o plansa padurea fermecata sau cu locuri de joaca

                          


                                                                         Îți place produsul? Cumpără-l ACUM


Fise de activitati pentru copii 

Fisele de activitati si carticelele sunt de asemenea solutii foarte bune pentru momentul in care tot ce vrei este sa iti tii copilul in casa, cuminte. Daca esti in cautarea unor fise de activitati pentru copii, iti prezentam cateva idei. Poti alege un set cu activitati pentru vacante si excursii, asa cum este cea de mai jos, carnetel de colorat cu apa,

                            


                                                                              Îți place produsul? Cumpără-l ACUM


Insa acestea sunt doar exemple si in realitate poti fi foarte creativ la acest capitol.

Acestea sunt doar cateva idei de activitati pe care le poti face alaturi de copilul tau pentru a va distra impreuna. Toate acestea fac legatura dintre parinte si copil si mai puternica, parintele intervenind astfel in cresterea si dezvoltarea copilului intr-un mod practic si placut.


Voi ce activitati indragiti sa faceti cu copiii vostri?

Comentarii

Articole similare

30 idei de cadouri gravide
30 idei de cadouri gravide
Vestea că va fi mămică este una specială în viața oricărei femei. De aceea, pregătirea pentru venirea pe lume a celui mic este una esențială. Dacă ai o astfel de prietenă sau poate chiar o persoană...