'
Băița bebelușului

Băița bebelușului

Băița bebelușului este unul dintre cele mai speciale momente din viața celui mic, dar și din cea a părinților deoarece se face cu teamă și entuziasm. Pentru a avea amintiri de neuitat fără incidente neplăcute, ai nevoie de câteva informații. De aceea, am decis să le adunăm pe toate în rândurile de mai jos.

1. Când se face prima băiță la nou născuți?

Dacă te întrebi când se face prima băiță la nou născuți este bine de știut că este indicat să se facă imediat ce acesta ajunge acasă.

Băița reprezintă o tradiție frumoasă romanească ce îmbină elementele practice ale acestui moment important cu semnificații magice, cum ar fi legătura dintre mama și copil dar și un moment în care îi asiguri igiena puiul tău.

2. De ce ai nevoie înainte de a face băiță bebelușului?

Înainte de a face prima băiță bebelușului tău trebuie să-ți pregătești toate cele necesare, pentru ca totul să fie la îndemână. Iată ce nu trebuie să lipsească de la prima scaldă :

- Un prosop pufos unde să-l așezi după baie.

- O cădiță.

Cadita Camele'o - Light Mist

- Un prosop moale cu care să-l ștergi după ce-l speli.

Prosop de infasat dupa baie, Leul de Mare Sophie, 0-6 luni, Gro

Prosop de infasat dupa baie, Morsa William, 0 - 6 luni, Gro

- Un șampon fără lacrimi special pentru bebeluși

- Săpun hidratant.

- Ulei de baie.

- Hăinuțe de schimb.

- Scutec curat.

Scutece Babylino Sensitive Megapack Ex Large N6 15-30 kg/62 buc

3. Băița bebelușului în primele zile

Prima băiță este un moment unic ce reprezintă o legătură importantă între părinți și copii. Pregătește o cădiță de baie cu suport încorporat în care să torni direct apă călduță.

Verifică temperatura apei cu ajutorul unui termometru, pentru că pielea micuților este foarte sensibilă.

Băița bebelușului în primele zile trebuie făcută cu mișcări delicate și fără grabă. Ține cont de faptul că trebuie să sprijini cu brațul atât spatele cât și capul și gâtul bebelușului, pentru a-l așeza comod în cadă.

Operațiunea de spălare trebuie să înceapă de la urechiușe, gât, axile, coate, mâini și să continue până la genunchi, tălpi, cap, par și zona inghinală.

4. Cine face prima băița a bebelușului?

Dacă te întrebi cine face prima băița a bebelușului e bine de știut că prima băița poate fi făcută atât de nași și bunici, cât și de părinți dar aceștia au nevoie de un pic de ajutor până se acomodează.  Ideal ar fi ca la primele băi să fie ambii părinți.  Unul să țină bebelușul și unul să îl spele. Vă puteți folosi de un Suport metalic pentru cadita Standard Rotho-babydesign, ca să vă fie mai comod.

Suport metalic pentru cadita Standard Rotho-babydesign

Și copilașii trec printr-o perioadă de acomodare cu noile activități, de aceea trebuie să te asiguri că în timpul băiței îi vorbești, îi cânți și îi zâmbești, pentru a va bucura împreună de acest moment minunat.

5. Temperatura apei la baia bebelușului

Dat fiind faptul că micuții au pielea subțire și sensibilă trebuie să verifici cu atenție de fiecare dată temperatura apei în baia bebelușului,  pentru ca ei să se simtă cât mai confortabil.

Dacă apă este prea rece, îi poate fi frig, iar dacă este prea caldă acesta se poate arde. Temperatura ideală este situată  între 22 și 25 de grade.

Folosește un Set de baie cu 5 piese si cadita pliabila Babyjem, în care găsești tot ce ai nevoie pentru baia bebelușului.

Set de baie cu 5 piese si cadita pliabila Babyjem

6. La ce oră facem baie bebelușului?

Dacă te întrebi la ce oră îi facem baie bebelușului este indicat să găsești metoda care funcționează cel mai bine atât pentru tine, cât și pentru micuțul tău.

Va trebui să stabilești un program pe care să-l respecți cu strictețe, pentru ca cel mic să se obișnuiască din timp și să aștepte cu nerăbdare acel moment de relaxare înainte de culcare.

Set baie 4 piese TOP Perl white Rotho-babydesign

7. Băița bebelușului se face zilnic?

Da, băița bebelușului se face zilnic. Este recomandat ca acest obicei sănătos să continue până în jurul vârstei de 1 an.

Baia de seară a bebelușului reprezintă pentru multe mămici un adevărat ritual ideal atât pentru igiena acestuia, cât și pentru a-l pregăti de somn.

Este dovedit faptul că cei mici sunt mult mai liniștiți după ce fac o băiță caldă.

Skip Hop Cadita inteligenta albastra - Moby

8. Băița bebelușului după căderea buricului

În ceea ce privește băița bebelușului după căderea buricului trebuie să fii atentă să cureți în mod delicat locul buricului cu ajutorul unui berete moale.

Dacă nu știi cum se face băița la un nou născut trebuie să fii atentă la toate detaliile, să sprijini copilul corect cu brațul și să folosești doar șampon fără lacrimi special creat pentru pielea sa delicată.

9. Ce se pune în prima băiță a bebelușului după botez?

Dacă nu știi ce se pune în prima băița a bebelușului după botez iată care sunt obiectele necesare:

- busuioc

- bănuţi de aur sau argint

- uleiuri parfumate

- petale de trandafiri

- flori de tei

- verighetă sfinţită

- ulei de la biserică

- apă sfințită

- ou în băița bebelușului

Toate aceste sunt menite să-i aducă noroc și să-i călăuzească pașii în viață. Dacă pui tărâțe pentru băița bebelușului acestea îi asigura belșug și prosperitate.

10. Băița bebelușului între 1-6 luni

Este ideal să-ți faci o rutină în ceea ce privește băița bebelușului.Aceasta  trebuie să fie un proces plăcut și relaxant pentru cel mic.

Folosește doar produse de îngrijire de calitate și fă baie bebelușului într-o cădită specială pentru bebeluși cel puțin până la vârsta de o jumătate de an. Atașează în cădiță și o Salteluta pentru imbaiere, Easy Bath, 58x35 cm, alb pentru și mai mult confort pentru puiul tău.

Salteluta pentru imbaiere, Easy Bath, 58x35 cm, alb

Fie că băița bebelușului este pentru băiat sau fată trebuie făcută cu aceeași atenție, dar poți folosi o cădiță de culoare deschisă pentru fetițe și de culoare mai închisă pentru băieți, pentru a-i atrage din punct de vedere vizual.

11. Tradiții și obiceiuri despre băița bebelușului

Tradițiile și obiceiurile diferă în funcție de zonă, însă cel mai important este ca băița marchează momentul în care cel mic vine în contact cu apă.

Tradiția spune că la prima băiță trebuie să fie prezente numai femeile: mama, nașa, moașa dar astăzi poți organiza băița după bunul plac. Nu este indicată scoaterea bebelușului de cap din baie pentru că s-ar putea sa-l rănești, din cauza faptului că este foarte sensibil.

Este recomandată băița bebelușului cu ceai de mușețel pentru o bună igienizare dar și pentru un plus de relaxare. Asigura-te că ai la îndemână toate cele necesare și îmbracă micuțul imediat ce l-ai scos din apă.

Folosește un săpun și șampon special creat pentru copii  și alege toate produsele necesare care sunt cele mai potrivite  nevoilor lor. Ține cont de tradițiile la prima baie a bebelușului pentru că acesta este un moment cu adevărat special.

Comentarii

Articole similare

Ingrijirea nou nascutului
Ingrijirea nou nascutului
În sfârșit, după atâtea luni de așteptare, bebelușul este la tine în brațe și de acum începe adevărata provocare și anume îngrijirea nou-născutului . Primele zile pot fi dificile pentru...
Greva suptului
Greva suptului
Ești o mămică fericită, alăptezi, iar bebelușul tău crește pe zi ce trece. La un moment dat, cel mic refuză sânul, plânge și nu vrea sub nicio formă să mănânce. Nu știi ce se întâmplă, te întrebi...